Bocce'de lig şampiyonları belli oldu

01.04.2018 - 23:44 | Son Güncellenme: 01.04.2018 - 23:44

 
 
Türkiye Birinci ve İkinci Bocce Ligleri, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Kemer'de yapılan Volo etapları ile tamamlandı. Birinci ligde şampiyonluk ipini Ankara Sital Spor göğüslerken, ikinci ligde ise mutlu sona Çorum Belediye Spor ulaştı. 

16 takımın yarıştığı Birinci Ligde, Ankara Sital Spor ile Mersin Toroslar Belediyesi arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Son ana kadar devam eden şampiyonluk mücadelesini, 29 puana ulaşan Sital Spor kazanırken, 28 puanda kalan Toroslar belediyesi ikinci ve 23 puanlı takımlardan Bartın Üniversitesi üçüncü, Bursa Hasanağa TOKİ ise dördüncü sırada yer aldı. Birinci ligde son dört sırada kalan İzmir Akar Spor, Adıyaman Şenlik Spor, Bursaspor ve Eskişehir Esjim ise ikinci lige düştü.

22 takımla oynanan ikinci ligde ise şampiyonluk mücadelesi 3 takım arasında geçti. Bu takımlardan 35 puana ulaşan Çorum Belediyesi Spor şampiyonluğa imza atarken, 34 puanlı takımlardan AFAD ikinci, Türkgücü Ülküspor ise üçüncü sırada yer aldı. Bu takımlarla birlikte, 27 puanla dördüncü sıraya yerleşen Kırıkkale GHSİM Spor birinci lige yükselen 4 takım oldu. 

Liglerde dereceye giren kulüp ve sporcularına ödülleri, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, Başkan Vekili Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Asbaşkan Faik Kapsız, Teknik Kurul Üyesi Erdal Buyruk ve Antalya İl temsilcisi Yağmur Uzun tarafından takdim edildi. Lig maratonunda kıyasıya bir mücadele sergilendiğini belirten Bocce'den sorumlu asbaşkan Faik Kapsız, "Şampiyonluk her iki ligde de son dakikaya kadar belli olmadı. Takımlar son ana kadar ipi göğüslemek adına büyük bir mücadele verdi. Sınırlı imkanlarla mücadeleyi sürdüren tüm sporcu ve teknik kadroları tebrik ederken, sporcularımıza kuçak açan müessese kulüplerinin yöneticilerine de teşekkür etmek istiyorum" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler