Bologna’dan EuroLeague öncesi gözdağı: Scariolo yönetiminde bir kupa daha

30.09.2022 - 17:25 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 17:48

Geçen sezonun 7DAYS EuroCup şampiyonu olarak THY EuroLeague’e yükselen Virtus Segafredo Bologna, Sergio Scariolo yönetiminde bir kupa daha kazandı. Detaylar...

Bologna’dan EuroLeague öncesi gözdağı: Scariolo yönetiminde bir kupa daha

DIŞ HABER – AJANSSPOR

Son yıllarda İtalyan basketbolunun kulüp bazında yeniden yükselişe geçtiği aşikar. EA7 Olimpia Milano’nun tekelinde ilerleyen ligde kısa bir süre Umana Reyer Venezia fırtınası esti ama kalıcı olmadı. Ancak Montepaschi Siena sonrasında, İtalyan basketbolunda Milano’ya meydan okuyacak bir takım çıktı

2016 yılında, tarihinde ilk kez küme düşen Virtus Bologna, İtalya’nın ünlü kahve markalarından Segafredo Zanetti’nin mali desteği ile yükselişe geçti ve tekrardan Lega Basket A’ya döndü. Bologna’nın siyah-beyazlı ekibi, 2018-2019 sezonunda, geçen sezon Fenerbahçe Beko’yu Basketbol Süper Ligi şampiyonu yapan koç Sasa Djordjevic yönetiminde, şu an Anadolu Efes’te forma giyen Amath M’Baye ve Türk Telekom’un yeni transferlerinden Tony Taylor’ın kadrosunda yer aldığı takımla, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Djordjevıc ile bir noktaya kadar…

Ancak Virtus Segafredo Bologna’ın hem mali açıdan hem de sportif başarı açısından hedefleri büyüktü. 2020-2021 sezonunda Virtus, İtalya Ligi şampiyonu olsa da Sasa Djordjevic’in sezon içinde istifa edip geri döndüğü bir kriz dönemi yaşandı. Ayrıca, THY EuroLeague’e giriş kapısı olan 7DAYS EuroCup şampiyonluğu da bir türlü gelmemişti. Sezon sonrasında Sasa Djordjevic Fenerbahçe Beko’ya giderken, Virtus Bologna’nın yeni başantrenörü, Toronto Raptors’ta yardımcı antrenör olan ve İspanya Milli Takımı’nı da çalıştıran İtalyan antrenör Sergio Scariolo oldu.

İlgini Çekebilir
Basketbol Süper Ligi'nde maçlar başlıyor! İşte haftanın programı
Habere Git

Scariolo ile bir üst hedefe ulaşıldı

Mali açıdan önemli yatırımlar yapan, kadrosuna Milos Teodosic, Marco Belinelli gibi tecrübeli isimleri de katan Virtus Segafredo Bologna, tecrübeli çalıştırıcı Scariolo yönetiminde geçen sezonu çok iyi geçirdi. 2021-2022 sezonuna Süper Kupa şampiyonluğuyla başlayan, İtalya Ligi’nde normal sezonu zirvede tamamlayan Virtus, final serisinin son maçında Olimpia Milano’ya şampiyonluğu kaptırdı ama Avrupa’da mutlu son geldi. 7DAYS EuroCup’ta favorilerden biri olan siyah-beyazlı ekip, kendi sahasında oynadığı final maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’u yenerek şampiyon oldu. Bu şampiyonluk, Virtus Bologna’nın 15 yıl sonra Avrupa’nın bir numaralı liginde mücadele etme hakkı kazanması anlamına geliyordu. Yani Virtus, Scariolo yönetiminde bir üst hedefe ulaşmıştı.

Kupa Koleksiyonuna Bir Yenisi Daha Geldi

İtalya’da yeni sezon öncesinde 4 takımın katıldığı Süper Kupa’da, yarı finalde Olimpia Milano’yu uzatmada 72-64 yenen Virtus Segafredo Bologna, finalde Dinamo Sassari’yi 72-69 yenerek şampiyon oldu. Böylece siyah-beyazlı ekip, Scariolo yönetimindeki ikinci sezonunda üçüncü kupasını kazandı.

Ancak Sergio Scariolo, kupa kazanmaya alışık bir antrenör…

61 yaşındaki çalıştırıcı, 1989 yılında başladığı başantrenörlük kariyerinde, Virtus Bologna’ya gelmeden önce 2 kez İspanya Ligi, 2 kez İspanya Kupası, 1 kez Rusya Kupası, 1 kez İtalya ligi, 3 kez Endülüs Kupası şampiyonluğu yaşadı. Virtus Bologna ile 2 İtalya Süper Kupası ve 1 7DAYS EuroCup şampiyonluğu yaşayan Scariolo, İspanya Milli Takımı ile de 4 kez Avrupa ve 1 kez Dünya şampiyonluğuna ulaştı; Olimpiyatlar’da ise 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Ayrıca Scariolo, 2019 yılında, yardımcı antrenör olarak Toronto Raptors ile NBA’de şampiyonluk sevinci yaşadı.  

Senin için hazırladığımız haberler