"Boş atışın kaçmasının izahı yok"

16.04.2017 - 20:36 | Son Güncellenme: 16.04.2017 - 20:36

FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonun final maçında Rusya'nın Dinamo Kursk ekibine 77-63 mağlup olan Fenerbahçe'nin başantrenörü Fırat Okul, rakipleri karşısında hücuma fazla odaklandıklarını ancak savunmada başarılı olamadıklarını söyledi.

Okul, FB TV'ye yaptığı açıklamada, hücumda basit oynayıp topu sayıya çevirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Takım hücumsal anlamda basit oynayıp topu çembere atarsak savunmayı daha iyi yapacağımızı anlatıyordum. Rakip takım iyi yüzdeyle oynadı. Zaman zaman biz imkan verdik. Hücuma takıldık, oysaki iyi başlamıştık. Pota altında basit atışları kaçırmak oyuncuları daha çok oraya odakladı ve savunmayı yapamadık. Her şeye rağmen Türk çocuğumuzun, Pelin’in direnciyle maçı geri getirmeye çalıştık, takımı ateşledi, maç son çeyrek başında 62-60’a geldi ama kırılma anını yakalayamadık. Daha iyi pozisyon ararken elimizdeki imkanların daha kötüsüne gittik. O şutu atmayıp, penetre edip daha iyi pozisyon ararken fırsatları kullanmadık, bu beni üzdü. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Biraz finalin heyecanına kapıldık. Kaçan toplar, ellerden seken topların rakibe gitmesi biraz aşırı istemekten dolayıydı. Bunu özellikle konuşmuştuk. Önümüze bakacağız. Bu takım zor olanı başardı, önemli bir ayağı geçti ama kupa kısmını, final kısmını yapamadık. Bu bizi mutsuz ediyor. Bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyoruz. Emin olsunlar burada karın ağrılarıyla duruyoruz. Bu, bizi daha çok hırslandıracak. Bu yolda neler yapmamız gerektiğini hep beraber gördük. Türkiye Ligi var önümüzde. Şampiyonluk için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

Maçın birçok kırılma anının olduğunu da sözlerine ekleyen Fırat, “Her şeye rağmen geri döndük. Boş atışın kaçmasının izahı yok. En tecrübeli oyuncularımızdan, Euroleague şampiyonunun bunu yapmasına anlam veremiyoruz. Oluyor bunlar. Bugün daha çok kaçırdık basit atışları. Bu da odaklanamadan defans yapmamıza sebep oldu” ifadelerini kullandı.

Pelin Bilgiç: "Daha iyi olabilirdi"

Sarı-lacivertli oyuncu Pelin Bilgiç ise rakipleri karşısında maçın başında üstünlüğü kurduklarını ancak Dinamo Kursk'un geriden gelip öne geçtiği anlarda kontrolü kaybettiklerini dile getirdi.

Geride oldukları sırada telafi adına hamleler yaptıklarını vurgulayan Pelin, "Basit topları sokamadık bu yüzden kaybettik. Daha iyi olabilirdi, hedef şampiyonluktu. Yenebileceğimiz bir maçtı. İnanarak çıkmıştık, sonuç olarak elimizden geleni yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler