Edin Dzeko'dan gollere devam

21.08.2023 - 22:57 | Son Güncellenme: 22.08.2023 - 00:19

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Yılport Samsunsspor'a konuk oldu. Sarı-Lacivertliler'de Edin Dzeko gollerine devam etti

Edin Dzeko'dan gollere devam

Fenerbahçe, 2. hafta maçında Samsunspor'la deplasmanda karşılaştı. Sarı-Lacivertliler'de yeni transferler Fred ile Marsilya'dan gelen milli oyuncu Cengiz Ünder, Samsunspor karşısında ilk kez 11'de forma giydi.

Maçı 30 bin taraftar takip etti

33 bin 919 kapasiteli Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda yaklaşık 30 bin taraftar maçı izlemek için tribünde yerini aldı. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan yeri doldurdu.

Eden Dzeko'dan gollere devam

İlk yarısı golsüz sona eren maçın 62. dakikasında sahaya çıktı. Roma'dan eski arkadaşı Cengiz Ünder'in asistini gole çeviren Boşnak oyuncu, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Sarı-Lacivertliler'in ilk hafta Gaziantep FK'yı 2-1 yendiği maçta takımının iki golünü de atan Dzeko, bu haftayı da boş geçmedi. Bosna Elması lakaplı tecrübeli yıldız, 2. lig maçında 3. golünü attı. Dzeko, Fenerbahçe ile 4. maçında 4. golünü kaydetti. 

Dzeko, 78. dakikada yerini Umut Nayir'e bıraktı. 

Bu arada Avrupa kariyerine Dzeko'ya asist yaparak başlayan Cengiz Ünder, Fenerbahçe'deki ilk asistini de Dzeko'ya yaptı. 

Dzeko: "Geçmişe bakacak vaktimiz yok"

Maç sonu TRT Spor'a konuşan Boşnaj forvet Dzeko, "Bugün attığım gol de geçmişte kaldı. Çünkü maç bittiği zaman en önemlisi maçı kazanmaktır. Önümüzde çok fazla zorlu maç var. Geçmişe bakacak vaktimiz yok. 3 günde yeni bir maç oynuyoruz. Onlara konsantre olmalıyız. Her zaman aç olmanız gerekiyor, geçmişi düşünmemeniz gerekiyor. Doğru yolun bu olduğunu düşünüyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler