Bosna Hersek’e kimlikle girilir mi, vize şart mı ve ücreti ne kadar?

07.09.2022 - 15:33 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 15:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi olarak açıkladı! Bosna Hersek’e gitmek için vize mi yoksa kimlik kartı ile mi giriş olacak? İşte merak edilen detaylar...

Bosna Hersek’e kimlikle girilir mi, vize şart mı ve ücreti ne kadar?

AJANSSPOR HABER

Bosna Hersek’te Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası vatandaşlar Bosna Hersek’e vizesiz gidilir mi sorusunu sormaya başladılar. 

Kimlik kartı ile giriş yapılabilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek’te Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik kartları ile Bosna Hersek’e giriş yapabileceklerini duyurdu.

Türkiye Bosna Hersek gitmek icin ne gerekli?

Bosna Hersek ülkemizden vize istemeyen bazı ülkeler arasında yer almaktadır. Ancak Bosna Hersek'e ziyarette bulunmak için pasaport zorunluluğu vardır. Vatandaşlarımızın Pasaportu varsa kimliğiyle beraber vizesiz Bosna Hersek'e girmesi mümkündür ve 90 gün konaklama hakkına sahiptirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını verdik" dedi ve benzer bir anlaşmanın yarın Sırbistan ile de gerçekleşeceğini açıkladı. 

Bosna Hersek hangi ayda gidilir?

Bosna Hersek kışların sert ve soğuk geçtiği bir şehirdir. Genelde kar yağışı görülür. Bu yüzden gezmek için en uygun zaman bahar ya da yaz aylarıdır. Yaz ortası çok sıcak da geçebilir, ideal zamanın Mayıs - Haziran ayları.

Bosna Hersek ucuz mu?

İki ülke arasında sıkı ilişkiler bulunmaktadır. Üstelik Bosna Hersek Avrupa nın en ucuz ülkelerinden biridir. 

Bosna Hersek'te etin kilosu ne kadar?

Bosna Hersek'te yaşam giderleri açısından bakıldığında yeme içmek oldukça ucuzdur. Ülke de et ve et ürünleri revaçtadır. Cevabi ve börek restoran menülerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Etin kilosu yaklaşık 26 TL'dir.

Bosna Hersek uçakla kaç saat sürüyor?

İstanbul ile Bosna Hersek arası uçakla yaklaşık olarak 1 saat 30 dakika sürüyor.

Senin için hazırladığımız haberler