Bu karar kumpas için çok önemli

16.07.2020 - 16:10 | Son Güncellenme: 16.07.2020 - 16:17

"Futbolda sözde şike" davasında alınan ara kararı Ajansspor'a değerlendiren avukat Hüseyin Karaahmetoğlu, "Mahkeme bana göre doğru yaptı, Yargıtayın da isteği o şekildeydi. Mahkeme bu şekilde şikede kumpas olduğunun kararını verecek. ayırmasa yargılama daha uzun sürecekti." dedi.

Bu karar kumpas için çok önemli

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin 'futbolda sözde şike' davasında aldığı kararı Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin usul eksikliği nedeniyle bozması sonucu aralarında Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanıklı dava yeniden görüldü.

Çağlayan Adliyesi’nde yeniden görülen davaya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Eski Başkan Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin ve eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Mahmut Uslu, Önder Fırat, Cenk Başak ve Yasemin Merçil de katıldı.

Aziz Yıldırım mahkemede uzun bir konuşma gerçekleştirdi. Yıldırım konuşmasında sözde şike davasının sürecinin mahkeme salonunda anlatırken düşüncelerini de ifade etti.

Mahkeme, davanın 6 Kasım'a ertelenmesini, Yargıtay'ın usulden bozma kararının kabul edilmesini ve aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Mahkemenin aldığı bu kararlar ne anlama geliyor?

3 Temmuz davalarını başından beri takip eden ve bu süreçte şikayetçi olarak davada yer alan Avukat Hüseyin Karaahmetoğlu kararları Ajansspor için değerlendirdi:

"Dava yıl sonunda biter, ifadesi alınmayanlar var. Yargıtayın isteğiyle dosya ikiye ayrıldı. İkiye ayrılan dosyada dava hızlıca görülüp karara varılacak."

"Aziz Yıldırım'ın ayrılan dosyasında yeniden yargılanması yapılıp hızlıca karar verilecek. Mahkeme bana göre doğru yaptı, Yargıtayın da isteği o şekildeydi.

Mahkeme bu şekilde şikede kumpas olduğunun kararını verecek. ayırmasa yargılama daha uzun sürecekti."

"Elektronik ortamda kumpas davası dosyası istendi. Yargıtayın usulden bozması kumpas davası dosyasının incelenmesi ile ilgiliydi."

"O dosya Yargıtayın istediği şekilde incelenecek ve karar verildikten sonra kumpasa deliller ile dayandırılacak."

"Aziz Yıldırım'ın dosyasında 8 şikayetçi ifade verdikten sonra karar çıkar. Dava kısa sürede biter."

Senin için hazırladığımız haberler