"Bu karara imza atanları kınıyorum"

06.02.2020 - 16:48 | Son Güncellenme: 06.02.2020 - 16:48

Paralimpik milli sporcu Gizem Girişmen, bir öneride bulunmadığı gerekçesiyle spor alt kurulundaki görevine son verenleri kınadı.

AJANSSPOR-DETAY

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin lağvettiği Spor Alt Kurulu üyelerinden paralimpik milli okçu Gizem Girişmen, gerekçeye tepki göstererek karara imza atanları kandı.
Ajansspor'un haberinde görüşüne yer verdiği Türkiye Paralimpik Komitesi (TMPK) Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal, kurulun Kasım 2018'den bu yana hiçbir öneri getirmediğini ve bu yüzden görevinin sonlandırıldığını söylemişti. Bu açıklama üzerine Girişme de dün sosyal medya adresinden bir açıklama yaptı.

GİZEM GİRİŞMEN: 'ATTIĞI MAİLLE BENİ TAKDİR ETTİ'

Girişmen, "Yapılan açıklamada görevimi yerine getirmediğim söylenmektedir. Tokyo 2020 paralimpik programında yer alan kota dağıtım süreçleri ve sporcu yeterlilik kriterleri gibi teknik ayrıntılardan oluşan ve yaklaşık 150 sayfa olan Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları Katılım Kriterleri Kılavuzu’nun ülkemizde aktif olan paralimpik branşlara ilişkin bölümü, tarafımdan Türkçeye çevrilmiştir. TMPK Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal lisan bilgisi kadar teknik bilgi de gerektiren bu çalışmamla ilgili olarak Spor Alt Kurulu’na gönderdiği 09.07.2018 tarihli iletide, 'Takdir edersiniz ki, bu tür çevirileri yaptırmak kolay olmuyor. Öncelikle çevirmenlerin spor konusunda deneyimli olmaları gerekiyor. Paralimpik sporlarında bu çevirileri uygun bir lisanla Türkçe'ye aktarmak bu işin en zorlu kısmı. Tüm bu zorlukları yakından bilen ve de oldukça tecrübeleri olan Gizem Girişmen arkadaşımız onca mesaiinden fırsat bularak ilişikte incelemenize sunduğu çeviriyi bitirmiştir' ifadelerini kullanmakta ve iletisini 'Gizem Girişmen’e emekleri için bir kez daha teşekkür ederim.' diye bitirmektedir. Söz konusu çalışmaya ilişkin TMPK ile yürüttüğüm mesaim 2019 yılının Mart ayına kadar devam etmiştir. Bu ve benzeri çalışmalara ilişkin istenen görüş ve inceleme talepleri çoktur ve hepsinin belgesi mevcuttur" dedi.

GİZEM GİRİŞMEN: 'KATKI TALİMATLA OLMAZ'

Gümüşdal'ın basına yaptığı açıklamada hiç öneri getirmediğini iddia ettiğini anlatan Girişmen, "Sporu ve spora katkıyı yönlendirmeyle, talimatla, başkasının isteğiyle, zorunluluktan değil; kendi birikimim, isteğim ve ilkelerim doğrultusunda yapmaktayım. Hiç hak etmediğim bu davranış karşısında bu karara imza atan yönetim kurulu üyelerini kınıyor, spora hizmetin kişisel gündelik hesaplarla değil, evrensel spor ilkeleri ve Türk sporuna inançla yapılması gerektiğini, bu ilkelerin türlü kişisel amaçların üzerinde olduğunu kamuoyu önünde anımsatıyorum" dedi.

Ajansspor'un ses getiren haberi için tıklayınız

Senin için hazırladığımız haberler