"Bu yıl ligde kalmak için..."

21.03.2015 - 11:38 | Son Güncellenme: 21.03.2015 - 11:38

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Hatay Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Muhammed Zafer Kalaycıoğlu, bu yıl ligde kalmak için oyuncularıyla beraber büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirtti.

Hatay temsilcisi, yarın deplasmandan oynayacakları Osmaniye Gençlikspor maçı hazırlıklarını Antakya Kapalı Spor Salonu'nda sürdürdü.

Kalaycıoğlu, yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl iyi bir performans sergilemelerine rağmen hak etmedikleri bir noktada olduklarını söyledi.

Şu anda 14 takım arasında 12'nci durumda olduklarını ifade eden Kalaycıoğlu, bu takımlar arasındaki son iki takımın alt lige düşeceğini, kendilerinin bu takımların içinden sıyrılacaklarını kaydetti.

Takımın gösterdiği performans durumuna bakıldığında daha üst takımlar içerisinde olması gerektiğini belirten Kalaycıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kadro ben takımın başına geldikten sonra oluşturduğumuz bir kadro. Yabancıların takıma dahil edilmesiyle daha farklı bir takım olgusu yaratmaya çalıştık. Savunmayı biraz daha yerleştirdiğimize inanıyorum. Kendi sahamızda oynadığımız son dört maçı kazandık ama bir deplasman galibiyeti lazımdı bize. Bu hafta oynadığımız İstanbul Üniversitesi BGD maçını iki sayıyla kaybettik. Çok iyi oynamamıza rağmen şansızlık oldu, kazanamadık. İyi oynamak bazen yeterli olmuyor. Kısmette lazım bu işlerde. Bu yıl ligde kalmak için oyuncularımızla beraber büyük bir gayret içerisindeyiz."

Bu hafta pazar günü oynanacak Osmaniye Gençlikspor maçına çok iyi hazırlandıklarını vurgulayan Kalaycıoğlu, onların da ligin sonuncu takımlarından olduğu için çekişmeli bir maçın olacağını anlattı.

Kalaycıoğlu, geçen hafta oynanan İstanbul Üniversitesi BGD maçında üç oyuncunun sakatlandığını, oyuncuların Osmaniye Gençlikspor maçına kadar hazır olacağını sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler