Bülent Tulun: "Fenerbahçe derbisi, Belhanda'nın dirilme maçı olacak"

31.10.2018 - 15:42 | Son Güncellenme: 31.10.2018 - 18:42

Bülent Tulun: "Fenerbahçe derbisi, Belhanda'nın dirilme maçı olacak"

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden Bülent Tulun, 2 Kasım Cuma günü oynanacak Fenerbahçe derbisi hakkında açıklamalar yaptı. Tulun, “Bu maçın Belhanda’nın dirilme maçı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Bülent Tulun’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Derbinin bir favorisi olduğunu düşünmüyorum"

Derbi maçlarda favori olmaz. İyi durumda olmayan takımlar da maçı kazanabilir. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbilerle ilgili peşin hükümlü olmamak lazım. Fenerbahçe’de problemler var ama derbinin bir favorisi olduğunu düşünmüyorum.

"İki takım da temkinli oynayacak"

Galatasaray’a çok büyük bir taraftar desteği var. İç sahada etkili. Bence iki takım da çok temkinli bir oyun oynayacak. Gözü kara ve hücum yapan takımlar göremeyebiliriz. İnşallah seyir zevki yüksek, keyifli bir maç olur.

"Fatih Terim kendisini daha rahat hissedecektir"

Fatih Terim çok deneyimli bir hoca. Galatasaray’da çok başarılı işler yaptı ve taraftarların desteğiyle kendisini daha rahat hissedecektir. Fenerbahçe’de yardımcı antrenör takımı maça hazırlıyor. Böyle bir atmosferi gördüğünü zannetmiyorum. Fenerbahçe çok temkinli oynayacaktır. Çok fazla gol pozisyonu olan bir maç beklemediğimi söyleyebilirim. Umarım gollü bir maç olur ama tahminim öyle değil.

"Belhanda'nın dirilme maçı olacak"

Belhanda, çok yetenekli bir oyuncu. Ama anladığım kadarıyla bir takım mental problemleri var. Çok konsantre görmüyorum. Konsantre olsa Galatasaray’a çok büyük fayda sağlar. İnişli-çıkışlı performans ortaya koyuyor. Ben bu maçın Belhanda’nın dirilme maçı olacağını düşünüyorum.

Galatasaray'ın saha içi lideri kim?

Galatasaray’da saha içi lideri değişti. Oynadığı zaman Selçuk İnan’dır. Geçen sezon Muslera ve Maicon liderlik yapıyordu. Galatasaray’ın sakatlarının bulunması elbette handikap. Fakat; yerine oynayacak oyuncuların vereceği performansı önemsiyorum.

"Sakatlıklar bence futbolculardan kaynaklanıyor"

Zaman zaman sakatlıklar olabilir. Ama böyle arka arkaya gelmesi enteresan. Nagatomo dışındakiler çok olası değil. Sürprizle karşılanıyor böyle sakatlıklar. Sorun bence futbolculardan kaynaklanıyor. Bu kesin bir yargı değil ama tahminim öyle.

"Galatasaray devre arasında nokta santrfor transferi yapacak"

Galatasaray’ın devre arasında mutlaka nokta santrfor transferi yapacağını düşünüyorum. Böyle bir ihtiyaç var. Eren Derdiyok iyi bir oyuncu. Ciddi adale problemleri oluyor. Bazen şanssızlıklar yaşıyor. Eren’den başka bir alternatif yok. Eren hazır olursa bu maçta oynayacaktır. Takımına fayda sağlayan bir oyuncu. Tahminim Eren’in iyi hazırlayıp derbiye çıkarılması yönünde.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkabilecek mi?

Şampiyonlar Ligi’nde takımlar birbirine çok yakın. Lokomotiv Moskova’yı dışarıda tutuyorum. Mücadele son ana kadar devam edecektir. Galatasaray grupta sonuncu olmayacaktır. Dileğim en azından grubu ikinci sırada bitirmesi ve yola devam etmesi.

Senin için hazırladığımız haberler