"Bunları Premier Lig'den atın"

Eren Tuncay
20.04.2021 - 12:11 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 12:17

Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlara tepki büyürken, Premier Lig'den 6 takıma Alan Shearer, Marcelo Bielsa ve Everton kulübü açıklamalar paylaştı. Shearer, "Bunları Premier Lig'den atın" dedi.

"Bunları Premier Lig'den atın"

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Avrupa Süper Ligi'ne tepkiler dinmiyor. İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Alan Shearer, söz konusu lige katılan 6 İngiliz kulüben yasak getirilmesini istedi. 

Newcastle United ile büyük başarılara imza atan Shearer, "Avrupa Süper Ligi'ne katılmayı seçen Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve Tottenham derhal Premier Lig'den derhal atılsın" dedi. BBC'ye konuşan Shearer, Avrupa Süper Ligi'nin kapalı bir yapı olduğunu belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Everton: Herkese saygısızlık ediyorlar

Premier Lig ekibi Everton da yaptığı açıklamada, altı kulübün Avrupa Süper Ligi'ne katılım kararı alarak diğer bütün kulüpler ve futbola saygısızca davrandıklarını açıkladı. Açıklamada, "Altı kulüp, ligimizin ve maçın itibarını zedeliyor. Altı kulüp, Premier Lig masasında birlikte oturdukları diğer tüm kulüplere saygısızlık etmeyi seçiyor" denildi.

Bielsa: Futbolu güçlendiren fakirin yenme ihtimalidir

Futbol dünyasında filozof mertebesinde görülen Marcelo Bielsa da Avrupa Süper Ligi'ne karşı çıkarken, çarpıcı yorumlar yaptı. Arjantinli teknik adam, "Futbolu sağlıklı kılan şey, güçlünün aşırı büyümesi değil, zayıfın kendini geliştirme ihtimalidir. Her ne kadar kulüplerin finansal sahipleri olsa da futbolun gerçek sahipleri kulübün armasına aşık olanlardır. Onlar olmadan futbol her geçen gün kaybolacak" dedi.

"Fakir daha da fakir olacak"

Yaşananlara şaşırmadığını dile getiren Bielsa, "Zenginler, daha fazla güç kazandıkça başkalarına göre daha fazla ayrıcalık talep etmeye başlarlar. Şu anda dünyada hakim olan düşünce, fakirin daha fakir olacağını bile bile zenginin daha zengin olmak istemesi. Ama artık bu yaşananlar beni hiç şaşırtmıyor" ifadelerini kullandı.

Infantino'dan açık kapı!

FIFA Başkanı Gianni Infantino da yaptığı son açıklamada "Mevcut kurumlardan kopan, kapalı bir mağaza olan Süper Lig'in kurulmasını ancak ve şiddetle reddedebiliriz" dedi. Ancak Infantino, Süper Lig'e katılacak kulüp oyuncularının Dünya Kupası'ndan men edilip edilmeyeceği konusunda bir değerlendirmede bulunmadı.

Senin için hazırladığımız haberler