Bunu da yaptılar! Futbolcunun DNA'sı...

23.12.2018 - 23:08 | Son Güncellenme: 24.12.2018 - 02:08

Bunu da yaptılar! Futbolcunun DNA'sı...

Futbol adına sahip olduğunuz en önemli hatıra nedir? Bir fotoğraf karesi mi? En sevdiğiniz oyuncunun imzalı forması mı? AIK Stockholm, çok konuşulacak bir Noel hediyesi satışa çıkarttı...

20 yıllık futbolculuk kariyerine Bayern, Blackburn, ve Leicester gibi önemli kulüpleri de sığdırdı. Yaklaşık 11 yıl formasını giydiği AIK Stockholm'ü kalp rahatsızlığı sebebiyle bırakmak zorunda kaldı. Futbol hayatına da noktayı koydu ama Nils-Eric Johansson için İsveç takımı müthiş bir hediye satışa çıkarttı.

3,499 İsveç Kronu (yaklaşık 2 bin 100 TL) değerindeki bu hediye, Johansson'ın DNA'sını ve imzalı kaptan pazubentini içeriyor. 1 adet de Avusturyalı Profesör Robert Grass'ın onayladığı sertifika yer alıyor.

Nils-Eric Johansson, "Adeta Jurassic Park gibi. 500 yıl içerisinde ortalarda dolaşan birçok Johansson görebilirsiniz. Kim bilir?" diyerek hayretini gizleyememiş.

Deney tüpü içinde saklanan bu DNA, 500 yıllık bir ömre sahip ama izinsiz klonlanmanın önüne geçmek için efsane kaptanın %100 kopyası çıkartılmamış. "%99'luk bir kopya hazırladık. %1'lik bir pay bırakmak zorundaydık çünkü benden izinsiz DNA'mın kullanılmasının önüne geçmeliydik. Bir suç işlediğinizde benim DNA'mı oraya bırakamayacaksınız. Ya da benim gibi solak değil sağ ayağını kullanan kopyalarım olacak." diye esprili bir açıklama yapmış. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler