Bunun adı Şenol Güneş etkisi! Oğuzhan!

16.08.2015 - 23:49 | Son Güncellenme: 17.08.2015 - 01:54

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'a Şenol Güneş'in sihirli değneğinin değdiği resmiyet kazandı.

AJANSSPOR - Arsenal altyapısından yetişen Oğuzhan Özyakup Beşiktaş'a 2012 yılında geldiğinde, spor kamuoyunda büyük bir beklenti oluşmuştu. Ancak genç Oğuzhan en azından bu seneye kadar beklentileri tam olarak karşılayamamıştı.

Her gittiği takımda önemli isimleri parlatan ve potansiylerinin ortaya çıkmasını sağlayan teknik direktör Şenol Güneş Beşiktaş'a adım atar atmaz "Oğuzhan'ın da artık beklentileri karşılaması gerektiği" yorumlandı. Ve en azından Süper Lig'de ilk hafta itibariyle, Oğuzhan bu yönde bir gelişim içinde olduğunu gösterdi. 

Şenol Güneş'in sihirli değneğinin değdiği görülen Oğuzhan, Mersin İdman Yurdu deplasmanında müthiş bir futbol sergiledi. Başarılı futbolcu ilk golde asist yapmasa da golün hazırlayıcı pasını verdi, ardından ise 3 asiste birden imza attı. 74 dakika sahada kalan ve Mario Gomez'e yerini bırakan başarılı futbolcu, bu sezona damga vurabileceğini ortaya koydu.

-Şenol Güneş mesajı ve Bilic'e gönderme-
Oğuzhan maçtan sonra yaptığı açıklama ise Şenol Güneş'in perfomansındaki etkisinin sorulması sonrasında Bilic'e de gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı; 
"Hocanın güveni çok önemli ama biz takım olarak çok iyi kamp dönemi geçirdik. Eski hocamız pek şans vermedi son zamanda bana ama bunu geride bıraktım, kendim için hedefler koydum ve bunlara ulaşmak istiyorum. Bunlara daha çok çalışıp ulaşmak istiyorum. Ama bugün için en önemlisi 3 puan almaktı".

Oğuzhan: "Bugün bunu neden yaptığımızın fakına vardım"
5-6 haftalık bir kamp dönemi geçirdiklerini ve çok ağır idmanlar yaptıklarını kaydeden Oğuzhan, "Her gün çift idman yaptık ve bugün bunu neden yaptığmızın fakına vardım. Bunun için yaptık..." derken, maçı da yorumladı. Genç futbolcu; "Bu başlangıç çok güzeldi, önceden anlaşmıştık full pres ile başlayacaktık, Cenk'in şutuyla da maça başladık, kontrol tamamen bizdeydi. Golden sonra onlara alan verdik ama 90 dakikada her bölümde top bizdeydi, bizim istediğimiz gibi geçti... Cenk'in 3 gol atması, Olcay'ın 1 gol 2 asist yapması, benim 3 asist yapmam güzel şeyler ama önemli olan 3 puan, bunları yapıp puan alamazsan herkes üzgün oluyor" ifadelerini kullandı.

Oğuzhan ayrıca "Tolgay'ın doğum gününü kutlarım, ayrıca Veli ağabey ve ona geçmiş olsun tekrardan" diye konuştu.

Oğuzhan Özyakup, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise 5-6 haftalık ağır bir kamp dönemi geçirdiklerini ve onun ödülü olarak ilk maçı kazandıklarının altını çizerek, ilk karşılaşmada 3 puan almanın çok önemli olduğunu söyledi.

Kampta çok çalıştığını ve çalışmaya da devam edeceğini vurgulayan Oğuzhan, şunları kaydetti:
"Kendime çok önemli hedefler koydum. Onun için elimden gelen her şeyi yapacağım. Tabii ki takım olarak çok idman yaptık ve güçlendik. Hava çok sıcaktı ama biz iyi oynadık. İlk maçın önemini herkes biliyor. Lige iyi başlamak takımın morali için çok önemli. İnşallah ilerleyen maçlarda da bunu göstereceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler