Burak Yılmaz, sahalara ne zaman dönecek?

29.05.2020 - 12:43 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 12:46

Beşiktaş'ta 2 hafta önce yapılan koronavirüs testlerinde pozitif çıkan Burak Yılmaz, karantina sürecini tamamladı. Golcü futbolcu, bugün akşam takımla ilk çalışmasına çıkacak. Peki Burak Yılmaz, maçlara ne zaman çıkabilecek?

Burak Yılmaz, sahalara ne zaman dönecek?

Emrah Karalinç - AJANSSPOR

Siyah  beyazlı golcü, ilk testi pozitif çıksa da ikinci testi negatif çıktı. Burak Yılmaz'da hastalığın semptomları da görülmedi. Kendisine bir tedavi uygulanmayan oyuncu 14 gün evde karantinada kaldı.

Denizli'de sahada olabilir

Yılmaz, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ilk çalışmasına başladığını belirterek, "Bugün daha ilk idman, Haziran 12'ye yetişir mi, sanmam..." dedi.

Paylaşımına gülücükler de koyan Yılmaz, bir yerde ironi yaptı çünkü yeniden başlayacak ligin ilk haftasında zaten cezalı olduğu için hazır olsa da sahaya çıkamayacak.

Burak Yılmaz, fiziksel olarak hazır hale gelirse Denizlispor deplasmanında sahada olacak.

Siyah beyazlılarda ilk testi pozitif ama sonraki negatif çıkan Tyler Boyd da takımla çalışmalar bu hafta başından itibaren başladı.

Gerek Beşiktaşlı gerekse son olarak dün ilk testleri pozitif çıkan 5 Malatyasporlu futbolcunun durumu ne olacak? Maçlara çıkabilecekler mi?

TFF Futbola Dönüş Öneri Protokolü'ne göre belirleyici etken hastalığı fiilen de geçirip geçirmemek belirleyici.

Üç ayrı aşama bulunuyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu üyesi Prof. Dr. Mete Düren testleri pozitif çıkan oyuncuların sahalara dönüş süreçlerine ilişkin görüştük.

Düren'in verdiği bilgilere göre, koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncular genel olarak üçe ayırmak gerekiyor. 

Buna göre:

"1- Futbolcu koronavirüs nedeniyle hastanede tedavi görmüşse, bu 8 haftalık süreçte lige geri dönüp yetişmesi pek mümkün değil. Oyuncunun yeniden toparlanıp maç oynayacak fikiksel değerlere ulaşması bu kadar kısa sürede mümkün değil.

2-Bir futbolcu testi pozitif çıktıktan sonra hastanede değil, evde tedavi görüyorsa da durum şöyledir: Oyuncu tedavisi bittikten sonra yeniden yapılacak testlerinin elbette negatif çıkması gerekiyor. Ama bunun yanı sıra çok detaylı tetkiklerin yapılması gerekiyor. Tüm bunlar olumlu ise yeniden çalışmalarına başlayabilir. Bu gruptaki oyuncuların da maçların büyük kısmında oynaması zor.

3-İlk testi pozitif çıkan ancak herhangi bir semptom görülmeyen, kendisine bir tedavi programı verilmeyen ve sadece evinde 14 gün karantinaya tabi tutulan futbolcular, sonraki testlerinin de negatif çıkması koşuluyla, yeniden idmanlara döner. Bu gruptaki oyuncuların elbette fiziksel olarak da hazır hale gelmesiyle, maçlarda oynamasında sıkıntı olmaz."

Senin için hazırladığımız haberler