Bursaspor başkan adayı Ahmet Bozdemir: Önder Özen'le anlaştım

11.05.2018 - 14:42 | Son Güncellenme: 11.05.2018 - 14:42

Bursaspor başkan adayı Ahmet Bozdemir: Önder Özen'le anlaştım

Bursaspor başkan adayı Ahmet Bozdemir, seçim süreci hakkında bilgi verdi. Göreve gelmeleri halinde 30 milyon TL bütçesi olduğunu belirten Bozdemir, "30 milyon TL hazır nakit bütçem var. Göreve gelmemiz durumunda Önder Özen'le de sportif direktörlük konusunda anlaşma sağladık. Kendisi iş yeriyle görüşüp bize son kararını bildirecek" dedi.  

Bursaspor başkan adayı Ahmet Bozdemir, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

'Menajerleri araya koymadan bonservissiz oyuncularla ilgileniyoruz'

"İlk şampiyonluğumuzu İbrahim Yazıcıoğlu ile yaşamıştık. Biz de bu tabloyu yeniden yaşamak adına aday oldu. İki senedir takımımız iyi gitmiyor. Şu andaki başkanımız da yanlış transfer ve menajerlerle çalıştığını söylüyor. Menajerler futbola her zaman için zarar vermiştir. Bursaspor’un en büyük kanayan yarası da menajerlerdir. 2 yıl içinde yapılan transferlerde 1-2 oyuncu dışında verim alamadık ve takım bu hallere geldi. Ben ve ekibim yararlı transferler yapmak adına, menajerleri olmayan oyuncularla anlaşmayı düşündük ve bu yolda başkan adayı olduk. 26-27 Mayıs’ta seçilerek 2010 ruhunu tekrar getirmek istiyoruz. Şu anda 8 futbolcumuzun sözleşmesi bitiyor. 5-6 oyuncumuzun da gelecek sezon verimsiz olacağını söylediler. Biz de bu konularla ve transferlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Menajerleri araya koymadan bonservissiz oyuncularla ilgileniyoruz. Türkiye’de kendini tanıtmış ve dünya yıldızlarıyla yola çıkmak istiyoruz. En kötü günde elimizi taşın altına koyduk. Takım kümede kalınca başka arkadaşlar da aday oldu"

"Kulüp borcumuzu asgariye indirmek için kendi bütçemizden iyi bir parayla içeriye girmek istiyoruz. Ben şahsım olarak 30 milyon tl koyacağım. Yönetici arkadaşlarımızın da iyi bir katkısı olacak. Eskilerle beraber olup denenmişleri denemek istemiyoruz. Ordan burdan adam toplayarak aday olmadık, hepsi genç iş adamları ve sabahlara kadar çalışıyorlar. Borcumuzu asgariye indirmek ve başarıya odaklanmak istiyoruz. Önden de anlaştığımız futbolcular da var, ilerleyen tarihlerde bir iftar yemeği vereceğiz, o yemekte anlaştığımız futbolcuları ve projelerimizi açıklayacağız. Menajerler 80 milyon tl ödenmiş, bu çöpe atılan paradır. 1 kuruşa zeval vermeden şampiyonlukları tekrardan yaşatmak istiyoruz. Bursa bunu hak ediyor."

Bozdemir başkan olursa, Mustafa Er'le devam edecek mi?

"Teknik direktör arayışına girdik ve görüşüyoruz. Mustafa Er bizim için kıymetli bir hoca fakat biz daha tecrübeli ve takımla uyum sağlayacak bir hoca arıyoruz. Mustafa Er’i hiçbir yere yollamayacağız. A takımda devam edecek"

'Önder Özen'le sözlü olarak anlaştık'

"Önder Özen ile ön görüşme yaptık ve bir teklif sunduk. Kendisinin Bein Sport ile bir anlaşması var. Önder Özen'le sözlü olarak anlaştık, Kendisi bizimle para bile konuşmadı, seve seve geleceğini söyledi. Öte yandan idari menajer olarak Ender Alkan Hoca’mız ile anlaştık"

Senin için hazırladığımız haberler