Bursaspor Eski Başkanı çarpıcı konuştu: Sorunları değil, hocayı ortadan kaldırdılar!

12.04.2018 - 15:52 | Son Güncellenme: 12.04.2018 - 15:52

Bursaspor Eski Başkanı çarpıcı konuştu: Sorunları değil, hocayı ortadan kaldırdılar!

Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren Bursaspor, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veriyor. Yeşil-beyazlı kulübün eski başkanlarından Remzi Cinoğlu, Bursaspor ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Cinoğlu, “Sorun yaratan faktörleri ortadan kaldırmak yerine, hocayı ortadan kaldırdılar. Le Guen’in gitmesi yanlış bir karardı” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Remzi Cinoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bursaspor'un ligde kalmak için yarışması üzücü"

Bursaspor ilk yarıyı oldukça iyi bir yerde bitirmişti. Aldığı puanlar iyiydi. İkinci yarıda aynı şekilde olsa, ligin iddialı bir takımı olacaktı. İkinci yarıda ciddi bir düşüş oldu. Çok büyük bir problem var Bursaspor’da... Ligde kalmak için oynayan bir Bursaspor olacak. Bu cümleyi kurmak bile çok üzücü bir durum. Bu hafta Bursaspor'un Göztepe’yi deplasmanda mutlaka yenmesi gerekiyor. Umuyorum ki Bursaspor kazanır ve ligde kalır.

"Sorunları kaldırmak yerine, Le Guen'i ortadan kaldırdılar"

Bence Paul Le Guen ile yolların ayrılması yanlış karardı. Ligin ilk yarısında 27 puanı bu hoca kazandırdı. Analizinin doğru yapılması gerekiyordu. Bu hoca futbolu biliyordu. İlk yarıda da çok popüler bir hocaydı. Paul Le Guen, futbolu mu unuttu? Demek ki başka faktörler var. O faktörleri ortadan kaldırmak yerine, hocayı ortadan kaldırdılar. Bence çok büyük hata oldu.

"Bursaspor'un parasına yazık oldu"

Uzun yıllardır futbolun içindeyim. Bence Le Guen’in gidişiyle Bursaspor’un parasına da yazık oldu. Tazminatı da var. Derneklerde sorumluluk da yok. Yönetim ve başkanın cebinden çıkan bir şey olmadığı için acımasızca kararlar alınıyor. Yazık oluyor kulüplere. Devletin bu konuya el atması lazım. Gerçekten yazık oluyor, yöneticiler savuruyor paraları.

"Verilen sözler yerine getirilememiş olabilir"

Mali durumu Bursaspor’un çok bozuk. Ligdeki durumundan daha kötü. Mali işler sorumlusu da sıkıntıları da kaldıramamış olabilir. Bursaspor tesislerinde çalışan elemanların 4 aydır maaş alamadığını duyuyorum. Ayrıca amatör branşlardaki oyuncular da alamıyor. Bence doğru bir karar. Verilmiş sözleri yerine getirememiş olabilir.

"Futbolcularda ruhen bir çöküş var"

Bursaspor’un küme düşmesini düşünmek bile istemiyorum. Ama ortada gerçekler var. İnşallah Mustafa Er çare olur. Futbolculara bir elektrik verebilirse iyi olur. Futbolcularda ruhen bir çöküş var. Bu benim gözlemim. Verilen sözler yerine getirilmediği için, uzun zamandır atlatıldıkları için takımda böyle bir sıkıntı var. En azından hoca değişikliğiyle belki moral olarak bir toparlanma olabilir. Artık böyle bakacağız.

"Bursaspor nasıl bu hale geldi, şaşkınlıkla izliyorum"

Bursaspor’da genel kaptanlık da yaptım, başkanlık da yaptım. O zaman rakamlar küçüktü. Ben Nejat Biyediç’i 40 bin dolara transfer etmiştim. Bugün öyle birini 40 milyon dolara alamazsın. Kulüp küçük açıklarla sezonu kapatmıştı. 5 milyon dolara kadar geldi. Kulübü 2 sene yönettim, Baliç’in transferi oldu. Bursaspor’un 1963’ten 1998’e kadar olan bütün borcunu, vergi borcunu, sigorta borcunu ödedik. Kulübün hiç kimseye borcu kalmadı ve kasada da 1 milyon 400 bin dolar da kasada kalmıştı. Gelirleri de giderlerini karşılıyordu. Oyuncu fiyatları da ucuzdu, karşılıyordu. Benden sonra kulüp nasıl oldu da bu hale geldi, şaşkınlıkla izliyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler