Okan Buruk'tan farklı Alanyaspor zaferi ve Manchester United açıklaması!

İsa Kethüda
25.11.2023 - 21:04 | Son Güncellenme: 25.11.2023 - 22:51

Süper Lig'in 13. haftasında Alanyaspor'u sahasında farklı mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalar yaptı.

Okan Buruk'tan farklı Alanyaspor zaferi ve Manchester United açıklaması!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Alanyaspor'u sahasında 4-0 gibi farklı mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Olumlu işler yaptık"

Alanyaspor galibiyetini değerlendirerek sözlerine başlayan Buruk, "Topa sahip olmamız ve topun bizde kalması için elimizden geleni yaptık. Dizilişimiz, rakibi karşılamamız, baskılarımız, sahaya yayılışlarımız dahil çok olumlu işler yaptık. 

"Birçok gol atabilirdik"

İstatistiklere de yansıdı. Ceza sahasında topla buluşma, yarattıklarımız, gol beklentisi ve birçok gol atabilirdik. Maça başlayan ve sonradan oyuna giren de aynı mantelite de başladı. Ciddi bir şekilde maçı bitirdik. 

İlgini Çekebilir
Icardi'den sakatlık sözleri: "Lider olmak bunu gerektirir"
Habere Git

"Güzel bir maç izlettik"

İstekle taraftarımızla maçı olumlu geçirdik. Güzel bir maç izlettik. Bize yakışan oyun oldu. Sonlandırmada sorunlar yaşıyorduk, bunu bir nebze kırdık. Mutluyum. 

"Tek üzücü olan Davinson'un ayağında ağrı oldu"

Hem oyuncu performansı hem de skor için mutluyum. Kadroda ki değişiklikler olumlu mesaj verdi. Tek üzücü olan ise Davinson'un ayağında ağrı oldu. İnşallah önemli bir şeyi yoktur ve sonraki maça yetişir" dedi.

Manchester United maçı açıklaması

Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Manchester United maçına da değinen Buruk, "Manchester United maçını kazansakta, kaybetsekte, hatta berabere kalsakta diğer maçların sonucu da önemli. Bir sonraki maçın da önemi var. Amacımız avantajı sağlamak ve kazanmak istiyoruz. 

İlgini Çekebilir
Alanyaspor maçının yıldızı Mertens konuştu: "İyi sinyal verdik!
Habere Git

"Psikolojik olarak üstünüz"

Kazandığımız zaman Avrupa'yı garantileyeceğiz. Kazanmadığımız zaman ise şansımız son maçta devam edecek. Buradaki maç bizim için bir fırsat. İlk maçı deplasmanda kazandık. Psikolojik olarak üstünüz.

"Bayern Münih maçı ya da Alanyaspor maçı bizim için fark etmiyor"

Aynı şekilde bu maçta da iyi performans ortaya koymak istiyoruz. Hedefimiz her zamanki gibi aynı oyunu oynamak. Aynı isteği sahaya koymak istiyoruz. Maç ayırt etmiyoruz. Bayern Münih maçı ya da Alanyaspor maçı bizim için fark etmiyor" şeklinde konuştu.

"Kerem’in iyi bitiriciliği var, devamlı çalışıyor"

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu’nun çok çalıştığını ve çok iyi vuruşları olan bir oyuncu olduğunu belirten Okan Buruk, "Bu net bir şekilde söyleyeyim. Geçen sene 25-30 metreden attığı golle var. Bazen her oyuncunun zor dönemi olabilir. Kerem’in iyi bitiriciliği var. Devamlı çalışıyor. Bu anlamda oyuncularımın gol atmayı istemeleri önemli bir şey. Öz güveni çok yüksek bir oyuncu. Bu da sevdiğim yönlerinden biri. Tete de aynı şeyi yaşadı. Bir yerde bu golleri atacaklar. Önemli olan bu çalışmayı sürdürmeleri. Kerem’in antrenman sonrası çalışmalarında da hocalarımızla destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hakemlerin sorunu şu; erken sarı gösteremiyorlar"

Oyunun yavaşlamasıyla ilgili soruya ise Okan Buruk, "Hakemlerin sorunu şu; erken sarı gösteremiyorlar. Erken gösterdiği zaman ikinci sarı kartı gösteremeyeceğini düşünüyorlar. Bu yıllardır olan bir şey. Her takımda bunu görebiliyorsunuz. Hakemlere büyük yük düşüyor. Ekliyorum diyor, ekleniyor ama oyun yavaşlıyor. Futbol bir göz zevki. Bir şov seyretmek istiyor. Bir takım devamlı yavaşlattıkça bu şovun da önü kesiliyor. Ne kadar eklenirse eklensin maçın sonuna aynı şey olmuyor. Bunla ilgili biraz hakemlerin de çabası olabilir" diye cevap verdi.

Senin için hazırladığımız haberler