Spor yazarlarından Galatasaray - Manchester United maçı yorumu

Akın Ungan
30.11.2023 - 09:10 | Son Güncellenme: 30.11.2023 - 09:14

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Spor yazarları, bu maçı yorumlarken teknik direktör Okan Buruk'un da tercihleri değerlendirildi.

Spor yazarlarından Galatasaray - Manchester United maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, A Grubu'nda 5'inci maçına çıktı. Rams Park'ta Premier Lig devi Manchester United'ı konuk eden Sarı-Kırmızılılar, zorlu mücadelede 3-3 berabere kaldı. Spor yazarları, Galatasaray - Manchester United maçını yorumladı.

"Galatasaray, bu kalitesiyle Kopenhag’a da favori gidiyor"

Uğur Meleke (Hürriyet): Maça ManU daha yüksek moral seviyesiyle geldi. Ligde Ekim-Kasım puan tablosunun lideri, 6’da 5 yapan Manchester United. Everton maçında penaltıyı Rashford’a veren Fernandes büyük alkış almıştı. Dün de çok zindeydi. Everton’a yılın golünü atan Garnacho da öyle. Galatasaray’daysa sık değişen savunma göbeği arıza verdi bu kez. Kaan, üç golün içinde de var: Birincide verkaçta Hojlund’u rahatsız edemedi. İkincide şutör Fernandes’e karşı çok fazla geri kaçtı. Üçüncüde de McTominay’i yakalayamadı. Son derece zorlu bir grupta devlere kafa tutup ulusumuzu gururlandıran Galatasaray, bu kalitesiyle bence Kopenhag’a da favori olarak gidiyor.

"Buruk şansına dua etsin... Ama çekirge her zaman sıçramaz"

Ömer Üründül (Sabah): G.Saray'ın takım tertibini öğrendiğimde 'Eyvah! Okan hoca ne yaptın' dedim. İleride 3 tane fizik açıdan hazır olmayan, devamlılığı olmayan forvetin var. Bunların arkasında orta sahada fizik olarak tükenmiş bir Ndombele... Ligde zayıf rakip karşısında bile yürüyerek oynadı… Böyle bir ilk 11 ile belki çok eksiği var, ayrıca formsuz bir sezon geçiriyorlar ama ne olursa olsun ismi olan bir Premier Lig takımı. G.Saray bu kadrosuyla erken skor dezavantajına düştü. Kısa süre sonra Fernandes jeneriklik bir gol atınca moraller iyice bozuldu.

İlgini Çekebilir
ManU kaçtı Cimbom yakaladı! 6 gol var kazanan yok
Habere Git

Galatasaray tam 5 tehlike atlattı. Çünkü beraberlik de çok önemli olduğu için taktik olarak kontrollü anlayışa dönmek gerekiyordu. Ama sonuçta bu maç bana göre çok önemli 1 puanla bitti. Torreira ve Boey gerçekten şu anda Galatasaray'ın hiçbir zaman vazgeçilmeyecek en önemli 2 oyuncusu, emeklerine helal olsun. Sevgili Okan Buruk da şansına dua etsin. Ama çekirge her zaman sıçramaz.

"Galatasaray'ın DNA'sında Avrupa'nın olduğu kanıtlandı"

Levent Tüzemen (Fotomaç): Galatasaray'ın DNA'sında Avrupa'nın olduğu bir kez daha kanıtlandı. Manchester United önünde iyi oynarken iki gol yiyip geriye düşeceksin ama mücadeleyi bırakmayıp maça asılacaksın ve 3-1 geriye düştükten sonra bile iki gol atıp beraberliği yakalayacaksın. Galatasaray belki çok iyi oynamadı ama futbolcular müthiş mücadele etti.

"Aklımda 'Mertens mi Kerem mi?' sorusu kaldı"

Cem Dizdar (Fanatik): Galatasaray tedirgin sürdürdüğü maçı Şampiyonlar Ligi için öyle ya da böyle son maça taşımayı başardı. Maç böyle bitti ama aklımda başlangıç kadrosu açısından ‘Mertens mi, Kerem mi?’ sorusu öylece kala kaldı. Acaba Kerem’le başlansaydı daha enerjik, daha tehditkar başka bir oyun mümkün olabilir miydi? Siz ne dersiniz?

Senin için hazırladığımız haberler