Buruk: "Skrtel ile yabancı sınırından dolayı yolları ayırdık"

13.01.2021 - 18:50 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 18:53

Başakşehir haberleri...Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Tuzlaspor ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçı öncesi sözleşmesi feshedilen Martin Skrtel, yeni transfer Duarte ve yeni yabancı kuralı hakkında açıklamalarda bulundu.

Buruk: "Skrtel ile yabancı sınırından dolayı yolları ayırdık"

AJANSSPOR-HABER

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Tuzlaspor ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

"Bu sene şanssız bir sene oluyor bizim için"

A Spor'a konuşan Buruk, "Zor bir periyot bizim için. Biz tabii ki sezonu geç bitirdik. Yoğun bir tempo. Şampiyonlar Ligi ile beraber hiç ara vermeden devam ediyoruz. Bu zorluklar içerisinde takımımıza sakatlıklar yaşıyoruz. Bu sene şanssız bir sene oluyor bizim için.

" Ligdeki hedefimiz yine aynı şekilde devam ediyor"

Hem sakatlıkların olduğu hem de sonuç olarak iyi işler yapmadığımız bir sene içerisindeyiz. Bunun yanında tabii ki aleyhimize verilen kararlar bu sene ligdeki durumumuzu bir yandan istemediğimiz bir yere getirdi. Bir yandan da baktığımız zaman önümüzde hedefler var. Ligdeki hedefimiz yine aynı şekilde devam ediyor. Sezona nasıl baladıysak aynı şekilde hedefimiz devam ediyor. Bunun yanında Türkiye Kupası var. Süper Kupa finali oynayacağız yakında, buna hazırlanıyoruz. Ama bunun yanında da lig yarışı var. Burada da oyuncularımıza şans vermek istiyoruz, onları görmek istiyoruz. Özel oyunculara sahibiz. Maç eksiği olan oyuncularımız için bu maç önemli. Tuzlaspor 1. ligin iyi takımı ve iyi işler yapıyorlar. Kalitelerini ve özelliklerini biliyoruz. İnşallah güzel bir maç olur.

Skrtel'in sözleşme feshi ve yeni transfer Duarte ile ilgili...

Duarte'yi ikinci yarı düşünüyoruz, duruma göre. Yeni katıldı aramıza ve antrenmana çıktı. Maçın bir bölümünde oynatmayı düşünüyoruz. Ayrılmak isteyen oyuncularımız oldu. Biz de az süre bulup ayrılmak isteyen oyuncularımız oldu, sakatlıktan dolayı ayrılanlar oldu. Katılan ve katılacak oyuncular var. Hepsini iyi bir şekilde hazırlayıp, kadro planlamızı doğru bir şekilde yapıp... 

"Skrtel'i feshetme nedenlerimizden biri de yabancı sayısıydı"

E yeni de açıklandı yabancı kuralı. 2 yabancı daha eklendi 16 yabancıya çıktı. Bizim Martin Skrtel'i feshetme nedenlerimizden biri de yabancı sayısıydı. Martin'e her zaman güveniyoruz Martin bizim için özel bir oyuncu ve inşallah sene sonu tekrar aramızda olup belki bizimle tekrar 1 sene daha oynamak ister. Ou çok seviyoruz, çok değer veriyoruz.

Yeni yabancı kuralı hakkında...

3 sakat biz verdik. Onun dışında herkesin sakatlıkları oluyor. Tabii ki testler ne olacak, kime ne çıkacak belli değil. Sayılar çok düştü. Virüse pek rastlamıyoruz ve aynı şekilde devam etmeliyiz. Ama bir yandan da saha içinde ne olacağı belli değil. Aklınmış bir hükmen mağlubiyet kararı da var. Şu anda her şey olumlu gözüküyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler