Galatasaray'da Okan Buruk'tan Ankaragücü maçı sonrası Fenerbahçe sözleri

Orhan Gülek
04.01.2023 - 22:49 | Son Güncellenme: 04.01.2023 - 22:56

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenerek yeniden liderliğe yükselen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maç sonu Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu.

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Ankaragücü maçı sonrası Fenerbahçe sözleri

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, evinde konuk ettiği Ankaragücü'nü 2 golle mağlup ederek haftayı lider kapattı. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu.

"Bizim için zor geçiyor"

Girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini söyleyen Okan Buruk, "İkinci yarının belli bölümlerinde topu fazla verdik. Net bir pozisyon da yakaladılar. Dünya Kupası arasından sonraki süreç bizim için zor geçiyor. Fiziksel olarak kendimizi buluyoruz, bu durumayken de maç kazanmaya devam ediyoruz." dedi.

"Bugün de yanlış tercihlerimiz oldu"

Takımın eksikliğine de değinen Buruk, "Bizim için en büyük zorluk, girdiğimiz pozisyonları gole çevirememek. Fark açmamız gereken maçlarda bu sebeple farkı açamıyoruz. Bugün de yanlış tercihlerimiz oldu." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Cimbom Kadıköy'e lider gidiyor
Habere Git

"Fenerbahçe hocası da aynısını söyledi"

Derbi hakkında gelen soruya da yanıt veren Okan Buruk, Fenerbahçe'nin 1 gün daha fazla zamanı olduğuna dikkat çekerek "Fenerbahçe maçına 4 günlük bir süremiz var. Rakibimiz bizden 1 gün önce oynadı. Onların 5 günlük süresi var. Bu maçlarda psikolojik olarak yapacağımız çok bir şey yok, oyuncularımız buna zaten uzun zamandır hazırlar. Fenerbahçe hocası da aynısını söyledi, bu tür maçlar iki takım için de 3 puan verilen maçlar." dedi.

Ankaragücü'nün tek golü Taylan Antalyalı'dan

Karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 16. dakikda Barış Alper Yılmaz ve 30. dakikada Bafetimbi Gomis kaydetti. Ankaragücü'nün tek golünü 7. dakikada Taylan Antalyalı attı.

Cimbom'da 7 eksik

İzin alıp ülkesine giden Lucas Toreira'nın yanı sıra kart cezalısı Serigo Oliveira ile Sacha Boey kadroda yer almadı. Sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Kazımcan Karataş, Mathias Ross ve Emre Taşdemir de kadroya alınmadı.

Senin için hazırladığımız haberler