"Bütün camia kazanma arzusu olan bir oyuncu grubu görmek istiyor"

23.02.2020 - 01:21 | Son Güncellenme: 22.02.2020 - 22:24

"Bütün camia kazanma arzusu olan bir oyuncu grubu görmek istiyor"

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor ile sahalarında 2-2 berabere kaldıkları karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Yalçın'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Bugünkü beraberlikle yarışın içinde olduğumuz söylenemez"

"Bugünkü beraberlikle yarışın içinde olduğumuz söylenemez. İki taraf da mücadele etti. Oyuncularımın performansından memnunum. Hepsine teşekkür ediyorum. Küçük ayrıntılar... Rakibin kaleye gelmediği bir maç... Bir sürü pozisyonumuz var! Atacaksın! Kazanmak için maçı bitirmen lazım. Oyuncularımız çok istekliydi. Bizim için pozitif bir maç oldu."

"Ligi nerede bitirebiliyorsak orada bitirmek istiyoruz"

"Ligi nerede bitirebiliyorsak orada bitirmek istiyoruz. Bugün kazanmak istiyorduk. Kazanma isteklerini de taraftarlara da gösterdiler. Tamamen bizim kontrolümüzde olan bir maçtı. Her şey istediğiniz gibi olmuyor. Ufak tefek problemler var. Bu sezonu bitirip yeni bir yapılanma dönemi olacak önümüzdeki dönem. Neleri değiştireceğiz? Planları yapıyoruz. Konuşmak için erken."

"Beşiktaş ofansif olmalı"

"Beşiktaş ofansif olmalı. Bütün camia kazanma arzusu olan bir oyuncu grubu görmek istiyor, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bazen futbolda her şey istediğiniz gibi olmuyor. Ligin bitimine 11 hafta var. Bu planlama ile ilgili size bilgi vermek doğru olmaz. Kafamızda bilgiler var. Bunları konuşmanın zamanı değil. Çok erken bir gol yedik. Neredeyse maça 1-0 yenik başladık. Atiba'nın pozisyonunu net göremedim. Hakemin 1. dakikada Sosa için verdiği faul var. Ayağı kaymıştı. Atiba'ya yapılan daha net ona kıyasla. Hakemler de hata yapabilir, diyoruz ama bu hatalar hep aynı yere mi oluyor? Bu tarafa bence konuşulmalı."

“Karius sezon sonu bizimle olmayacak”

Kaleci Karius’un sezon sonunda takımla olmayacağını vurgulayan Yalçın, “Şu anda Karius ile oynuyoruz. Çok değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Sezon sonu muhtemelen bizimle olmayacak. Kaleciler de bazen şanssız olabiliyor. İyi kaleciler de çok kötü goller yerler. Topun gözü var derler. Topun niyeti varsa illa bir yerden giriyor. Oyuncuları yargılamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sezon sonuna yapabileceğimizin en iyisini yapacağız” dedi.

“Savunmada yaptığımız hatalar 1 puana sebep oldu”

Trabzonspor karşısında birçok pozisyondan faydalanamadıklarını ifade ederek, “Atılamayan gollerle ilgili benim yapabileceğim bir şey yok. Oyunculara gol atmayı öğretemem. Bu oyuncularla ilgili bir durum. 2-1’den sonra en az 10 pozisyon var ama olmayınca yapacak bir şey yok. Oyun her gün gelişiyor. Burası çok net. Bunu skora çevirmede sorun yaşıyoruz. Bunu da oyuncuların bireysel kaliteleriyle çözmesi lazım. Oyuncuya kaleciyle karşı karşıya kaldığında nasıl gol atacağını öğretemeyiz. Oyuncular mücadele ediyorlar. Taraftarın istediği oyunu oynamaya çalışıyorlar. Savunmada yaptığımız hatalar maalesef 1 puana sebep oldu” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler