Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Beşiktaş'a sert tepki ve çağrı

17.08.2023 - 12:16 | Son Güncellenme: 17.08.2023 - 12:27

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş'ın Rashica transferinde kullandığı görüntüyle ilgili olarak, "Büyük bir hadsizlik, büyük bir gaf" dedi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Beşiktaş'a sert tepki ve çağrı

AJANSSPOR - HABER

SIXT ile yapılan sponsorluk anlaşmasında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e Beşiktaş'ın Rashica transferinde FETÖ'nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları'ndaki görüntüsünün kullanılması soruldu.  

"O kadar zor bir soru ki; nereden başlamak gerektiğini bilmiyorum. Gerçekten dün geceden beri çok üzgünüm" diyen Dursun Özbek, "Galatasaray'ı bilmek lazım. Galatasaray'ı öğrenmek lazım. Eğer böyle bir yakıştırma yapıyorsanız o camiayı ve kurumu iyi tanımanız lazım. Galatasaray 500 yılı aşkın mazisi olan, geleneği olan bir kurum. Bu ülkeye devlet adamları yetiştirmiş, bilim insanları yetiştirmiş, binlerce gencimize Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'ün değerlerini öğreten bir kurum. Kafkaslarda, Çanakkale'de canını veren talebeler yetiştiren bir kurum. 'Galatasaray, Cumhuriyetin yüzüdür' diyoruz. Eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmek, bu manada bazı yorumlar yapmak veya görüntüler paylaşmak, onunla yan yana getirmek dünyanın en saçma işi. Bu büyük bir hadsizlik, büyük bir gaf" dedi.

"Galatasaray olarak Beşiktaş'tan özür bekliyoruz"

Olayın Galatasaray'ı tanımamaktan kaynaklı olduğunu savunan Özbek, "Eli kanlı terör örgütü ile ülkemiz çok büyük sıkıntılar yaşadı. Neden hala bu terör örgütünün değirmenine su taşıyacak şekilde açıklamalar yaparak, ülkeyi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz? Ülkenin ihtiyacı olan şey bu mu? Ülkesini seven, ülkesine aşık herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Ülkeyi bölmeye, bu manada kutuplaştırmaya çalışmaktan herkes uzak dursun. Galatasaray olarak Beşiktaş'tan özür bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bundan ne fayda sağladınız diye Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum"

Bu provakatif olaydan dolayı insanlarda infial oluştuğunu vurgulayan Dursun Özbek, "Beşiktaş da çok eski bir kulüp. Yüzyıldan beri mücadele ediyoruz. Bir kardeşliğimiz var. Onların büyüklerine her zaman saygılıyız. Kurucularına her zaman saygılıyız. Bundan ne fayda sağladınız diye Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum. Taraftarların sakin olmaya, bu provakatif eyleme uyulmamasını istiyorum" diyerek taraftara çağrıda bulundu. 

 

"Kimsenin yaptığını yanına kar bırakmayacağız"

Bu ülkeyi bölmenin, bu ülkeye zarar vermenin yeri ve zamanı olmadığını kaydeden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek şöyle devam etti, "Galatasaray, Cumhuriyetin yüzüdür. Bu anlamda kimseye yaptıklarını yanına kar bırakmayacağız. En son raddeye kadar bu işe sebebiyet verenlerden de hesap soracağız.

Cinayet mahalline önce katil gelirmiş. Her iki olay da birbiriyle aynı. Galatasaray'ı eli kanlı terör örgütüyle bir araya getirmek dünyanın en saçma işi. En hadsiz işi. Onun için tekrarlıyorum. Cinayet mahalline önce cinayeti işleyen gelirmiş. Siz bunun yorumunu yaparsınız."

Beşiktaş'tan özür gelmezse

"Beşiktaş'tan özür gelmezse tepkiniz nasıl olacak?" sorusuna Özbek "Öyle bir düşüncemiz yok. Bu benzetme bu ilişkilendirme şekli yanlış. Galatasaray dediğinizde, bunu ancak Galatasaray'ı tanımayan cahil insanlar yapar. Açın bakın. Türkiye Cumhuriyeti'ne Osmanlı devrinden bu yana kuruluş amacı devlet adamı yetiştirmek. Vatanı için canını vermiş talebelerin yetiştiği bir kurum. Sen eli kanlı terör örgütüyle ilişkisi var manasına gelecek paylaşım yap.  Biz neyin peşinde koşuyoruz. Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum. Galatasaray camiası sakin olsun. Buna uymayın, prim vermeyin." yanıtını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler