Büyük hayallerle geldiler, kulübede oturdular

İsa Kethüda
28.12.2021 - 21:03 | Son Güncellenme: 29.12.2021 - 09:13

4 büyüklerde; Alex Teixeira, Salih Uçan, Burak Kapacak, Max Meyer, Assunçao, Aytaç Kara, Oğulcan Çağlayan, İsmail Köybaşı ve Koita hayal kırıklığı yarattı.

Büyük hayallerle geldiler, kulübede oturdular

AJANSSPOR-HABER

2020-2021 Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde dört büyüklerde bekleneni veremeyen futbolcuları mercek altına aldık. Sezona iyi bir giriş yapıp ağır sakatlık geçiren futbolcular hariç, dört büyüklerin bu sezon transfer ederken beklenti oluşturan ama hayal kırıklığı yaratan bazı isimleri inceledik.

Salih Uçan: Beşiktaş'ta uçamadı

Geçen sezonun çifte kupalı takımı Beşiktaş, genel olarak çok kötü bir sezon geçiriyor. Zaten teknik direktör Sergen Yalçın ile de yollarını ayırmak zorunda kaldı. Siyah beyazlıların bu sezonki ilk transferi olan Salih Uçan'dan yüksek bir beklenti vardı. Aytemiz Alanyaspor'daki performansıyla milli takımın havuzunda da adı geçer hale gelen Uçan, sezona şans bularak başlasa da ilerleyen haftalarda gözden düştü. Skora doğrudan katkı yapamayan Salih Uçan sadece 438 dakika süre aldı.

İlgini Çekebilir
Katar kararının perde arkası! Beşiktaş ve Antalyaspor'a piyango...
Habere Git

Alex Teixeira: Şampiyon yapacaktı ama...

Alex Teixeira, sadece Beşiktaş'ın değil, sezonun da en flaş transferlerinin başında yer aldı. Onun da gelmesiyle siyah beyazlıların şampiyonluğuna neredeyse kesin gözüyle bakıldı. Ancak, uzun süre futboldan uzak kalması Süper Lig performansına yansıdı. Fiziksel zaafı sık sık sakatlanmasına neden olurken, süre aldığı maçlarda da maçı kopartan adam olma görüntüsünden çok uzaktı. İlk devre itibarıyla taraftarın en büyük hayal kırıklığı yaşadığı isim oldu denilebilir. Brezilyalı yıldız 439 dakika oynarken 2 gol attı.

Max Mayer: Yeniden doğamadı

Sezona iyi bir giriş yapsa da devamını iyi getiremeyen ve Vitor Pereira ile yollarını ayırmak zorunda kalan Fenerbahçe'de Max Mayer'den kariyerinde yeni bir çıkış yapması bekleniyordu. Takımdaki yıldız oyuncu sayısının çokluğu ve teknik direktör tercihi Alman oyuncunun çok fazla şans bulmasını engelledi. O kenardayken, kimse neden oynatılmadığını pek sorgulamadı. İlk devreyi sadece 214 dakikayla tamamladı.

Burak Kapacak: 1 dakika bile şans bulamadı

Pereira, sakat ve cezalı oyuncuların fazla olmasının da etkisiyle sezon başında genç oyunculara şans verdi. Arda Güler ve Muhammed Güler, Portekizli teknik adama sezon başında oldukça övgüler yağdırdı. Ancak Pereira, Bursaspor'dan büyük beklentilerle alınan Burak Kapacak'a hiç şans vermedi. Pereira sonrası kadroya girse de sahaya çıkma şansı bulamadı. Haliyle, Kapacak ligin ilk devresini süre almadan kapattı.

İlgini Çekebilir
Tüm Türkiye, şu anda bu kaleciyi konuşuyor!
Habere Git

Oğulcan Çağlayan: Gelişi olay oldu ancak...

Galatasaray, Avrupa'da namağlup yoluna devam etse de Süper Lig'de üç büyük içinde en kötü puana sahip takım olarak ilk devreyi kapattı. Sarı kırmızılı takımda bu sezon alınan oyuncular içerisinde üç isim istatistikleriyle geçer not alamadı. Transfer süreci Galatasaray ile Rizespor arasında mahkemelik olan Oğulcan Çağlayan, saha dışı sansasyonlar nedeniyle de olsa gerek, Fatih Terim'in bankoları arısan giremedi ve sadece 276 dakika sahada kaldı.

Aytaç Kara: Taylan ve Berkan'a diş geçiremedi

Aytaç Kara, kadro derinliği çerçevesinde takıma dahil edilen isimlerdendi. Ligdeki kötü performansa rağmen savunma önünde oynayan diğer rakipleri Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'dan formayı çok fazla alamadı. Kara, sadece 155 dakika forma giyerek, geçen sezonki Kasımpaşa performansının çok gerisinde kaldı.

Gustavo Assunçoa: Böyle biri mi var?

Fatih Terim'in yeni transferler içinde en az şans tanıdığı isim Gustavo Assunçao oldu. 22 yaşındaki Brezilyalı önlibero 135 dakika süre alırken, çoğu zaman takımda olup olmadığı bile kimseni aklına pek gelmedi. Bazı otoritelerce gereksiz bir transfer olarak da görülen Asunçao'nun ikinci devre takımda kalıp kalmayacağı meçhul.

İlgini Çekebilir
Fikret Orman, 102 Milyon Euro ve devede kulak…
Habere Git

İsmail Köybaşı: Sol bekin bankosu olamadı

Süper Lig'de tarihi bir sezon geçiren Trabzonspor, rekor puanla ilk devreyi lider kapattı. En yakın takipçisi üç büyüklerdin biri bile değil. Bordo mavili takımın üç yerli mecburiyeti nediniyle sol beki teslim etmeyi istediği İsmail Köybaşı, istenilen çizgiye ulaşıp güven veremedi. Beşiktaş ve Fenerbahçe forması da giymiş olan tecrübeli futbolcu, 579 dakika süre aldı. Trabzonspor, yönetimi devre arası sol beke de transfer planlıyor.

Fode Koita: Gervinho sakatlansa da...

Fode Koita, Abdullah Avcı'nın kadro genişliği çerçevesinde bir hamle oyuncu olarak aldığı bir oyuncuydu. Bir ay süren sakatlığı sonrasında toparlanması da uzun sürdü. Avcı, bu ayın başından itibaren özellikle maçın son bölümünde şans vermeye başladı. Koita, ilk yarıyı 132 ile kapattı. Gervinho'nun sakatlığını bir fırsata dönüştürmüş değil ki bordo mavili yönetim ona tam olarak güvenemediği için Jean Evrard Kouassi'yi transfer etti.

DÖRT BÜYÜKLERDE İLK DEVRE HAYALKIRIKLIĞI YARATAN FUTBOLCULAR

_____________________________________________________________
Futbolcu                         Takımı   Maç   İlk 11  Süre  Gol  Asist
_____________________________________________________________

  • Alex Teixeira            BJK     10        5         489    2       -
  • Salih Uçan               BJK       9        5         438      -             -
  • Burak Kapacak        FB          -             -             -             -             -
  • Max Mayer              FB         4            3     214        -             -
  • Assunçao                GS         2            1     135        -             -
  • Aytaç Kara              GS         4            1      155        -             -
  • Oğulcan Çağlayan  GS         6            3      276        -             -
  • İsmail Köybaşı         TS         8            7      579        -             -
  • Fode Koita               TS         8            -      132        -             1
Senin için hazırladığımız haberler