"Büyük maçların sahası, kadrosu, eksiği önemli değildir"

19.09.2017 - 15:51 | Son Güncellenme: 19.09.2017 - 15:51

AJANSSPOR -  Beşiktaş eski yöneticilerinden Metin Keçeli, Radyospor'da Emrah Karalinç'in sorularını cevapladı. İşte o açıklamalar:

Cenk Tosun üstüne koyuyor
"Beşiktaş iki üç oyuncusu ile maçı kazanmayı başardı. Beşiktaş rahat bir galibiyet aldı diye biliriz. Bu maçta önemli olan sakat vermemekti. Adriano çok önemli bir oyuncu. Fenerbahçe maçı arkasından çok önemli bir Şampiyonlar Ligi maçı var. Cenk Tosun bir kaç yıl önce Gaziantepspor takımında parlamış bir isimdi. Cenk hergün üstüne koydu. Bugün çok ciddi bir santrafor oldu. Gol bölgelerinde çok iyi bir oyuncu ve bu ilerleme takdire şayan.

Çok kaliteli bir kadro var
"Benim Quaresma ile hoş olmayan açıklamalarım vardı eskiden. Fakat gitti geldi hatta çok daha ucuz bir rakama geldi. Bugün Şenol Güneş onu oynatmayı başardı. Quaresma artık Portekiz Milli Takımında her an oynayan ve burada herkesin gözlerinin üzerinde olduğu bir isim konumunda. Güney Amerika'nın en tecrübeli isimlerinden Medel oynadı. Önemli kariyeri olan bir Medel, Fenerbahçe'de geçen sezon hayranlıkla izlediğimiz bir Lens, golcü Negredo. Çok tecrübeli ve kaliteli bir kadro var. Takımdaşlık konusunu da çözdüler. "

Derbi maçların sonucu önceden kestirmek zor
"Büyük maçların adresi, sahası, kadrosu, eksiği önemli değildir. Beşiktaş ve Fenerbahçe karşılıklı 120-130 kez kazanmış takımlar. Bu büyük maçlarda bu maçı Beşiktaş kazanacak demem. Burada büyük bir maç vardır, şansımız inşallah yerinde olur ve üstün yetenekli oyuncular farkını ortaya koyar. Geçen sezonki maçı düşünün son dakikada Beşiktaş gol yiyip 1-1 berabere kalmıştı. "

Şenol Güneş çok önemli bir teknik direktör
"Bir hoca bir takıma geliyor ve o takımda müthiş işler yapıyor. Şenol Güneş, Türkiye'de kalecilik anlamında en başarılı 2-3 isimden biridir. Şenol hoca teknik adam olarak Trabzonspor'da çok önemli işler yaptı, kılpayı şampiyonluğu kaybetti. A Milli Takımın başında Dünya üçüncüsü oldu. Yığınla tecrübe ve kariyer." 

Şampiyonlar Ligi konusunda çok ümitliyim
"Porto maçını bu kadar üstün bir şekilde kazanmak çok önemliydi. Şimdi grupta herkesin gözü Beşiktaş'ta. Eğer biz içerde Leipzig karşısında kazanırsak grupta çıkma konusunda çok ilerleriz. Avrupa'da bu başarılar ses getiriyor. Açıkcası çok ümitli bir haldeyim."

Lucescu'nun gelmesi günü kurtarmak
"Türk futboluna inanılmaz bir darbe vurulmuştur. Altyapı vs. hepsi silindi. Toplam 14 tane yabancı var. Futbol böyle ilerlemez. Bence bu sayı düşürülmeli ve altyapı mecburiyeti getirilmeli. Lucescu'nun Milli Takım başına geçmesi de günü kurtarmak için yapılmış bir olay. Türkiye'de Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş'tir başarıları getiren isimler."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler