Büyükçekmece Körfez Açık Su Yüzme Şampiyonası gerçekleştirildi

14.07.2018 - 17:26 | Son Güncellenme: 14.07.2018 - 17:26

Büyükçekmece Körfez Açık Su Yüzme Şampiyonası İstanbul'da gerçekleştirildi.

Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü tarafından yapılan organizasyona 110 lisanslı sporcu katıldı.

Büyükçekmece'deki Mimar Sinan Plajı'ndan başlayan ve sporcuların 5 bin metre kulaç attığı şampiyona, Gürpınar'daki Pekmez Plajı'nda tamamlandı.

Genel klasmanda ilk sırayı 1.08.25'lik derecesiyle Emre Öztürk elde etti. İkinci sırada 1.08.30'luk süresiyle Emrah Özsevim, üçüncü basamakta ise 1.22.14 ile Mert Ağan yer aldı.

Şampiyonada genel klasmanın yanı sıra kendi yaş kategorisinde dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Organizasyonun ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Emre Öztürk, zor bir yarış olduğunu belirterek, "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı öncesi antrenman olması için bu şampiyonaya katıldım. Daha zor bir yarış oldu. İyi bir tecrübe elde ettim." ifadelerini kullandı.

Emre Öztürk, 16 yıldan bu yana yüzme camiasının içinde bulunduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Altı yıldır milli takımdayım. Avrupa ve kıtalararası yüzme yarışlarında ikinciliğim var. Birçok Türkiye derecesi elde ettim. Balkan şampiyonluklarım var. Şu an öğrenciyim. İnşallah teğmen olacağım. Burada jandarma teşkilatını temsil ediyorum. Bu yarışa da Jandarmagücü adına girdik. Yeni kurulan bir takım. Çalışmalarımız gayet güzel geçiyor. Zamanla büyüyeceğinden eminim. İnşallah milli takımda da ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğiz."

Şampiyonayı ikinci sırada tamamlayan Yüksek Bilgisayar Mühendisi Emrah Özsevim ise kaliteli bir yarış olduğunu vurgulayarak, "Hem destek vermek hem de katkı sağlamak için bu tip organizasyonlarda yer alıyorum. Aynı zamanda antrenörlük de yapıyorum. Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğim. Yaklaşık 35 yıldan bu yana yüzüyorum. Bu işin kariyerle birlikte ciddi bir şekilde sürdürülebileceğinin mesajını vermeye çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler