Buzda namağlup şampiyonuz!

06.04.2016 - 17:07 | Son Güncellenme: 06.04.2016 - 17:07

Türkiye A Milli Erkek Buz Hokeyi Takımı, IIHF Dünya Şampiyonası 3. Klasman'daki 5. maçında Güney Afrika Cumhuriyeti'ni 7-2 yenerek namağlup şampiyon oldu.

Silivrikapı Buz Pisti'nde düzenlenen şampiyonada liderliğini sürdüren A Milli Takım, ikinci Güney Afrika Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi.

Milliler, Xander Botha'nın golüyle 1-0 geri düştüğü mücadelenin ilk çeyreğinde Serdar Semiz, Emrah Özmen ve Alec Koçoğlu'nun golleriyle öne geçti ve çeyreği 3-1 önde tamamladı. Oyun hakimiyetini sürdüren ay-yıldızlı ekip, ikinci çeyrekte Andy Koçoğlu ile Alec Koçoğlu'nun attığı gollerle son çeyreğe 5-1 önde girdi.

Taraftarının desteğiyle skor üstünlüğünü koruyan Türkiye, Emrah Özmen ve Serkan Gümüş'ün golleriyle farkı 6 sayıya (7-1) çıkardı. Güney Afrika Cumhuriyeti, Jaoquim Valadas ile bir gol bulsa da Türkiye, sahadan 7-2 galip ayrıldı ve 3. klasmanda dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Milliler, turnuvayı 15 puanla namağlup şampiyon tamamlayarak, 2B klasmanında mücadele etmeye hak kazandı.

Maçın bitimiyle büyük sevinç yaşayan Türk Milli Takımı sporcuları, galibiyeti taraftarlarla kutladı. 

Karşılaşma sonunda madalya ve kupa töreni düzenlenirken, maçın en iyi oyuncusu Türkiye'den Alec Koçoğlu, turnuvanın en iyi oyuncusu ise yine A Milli Takım'dan Kaan Salt seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler