Tour of Türkiye'de bisikletçi Caleb Ewan, Gelibolu'daki etabı bekliyor

Akın Ungan
12.04.2022 - 18:33 | Son Güncellenme: 12.04.2022 - 18:40

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yarışan Avustralyalı Caleb Ewan açıklama yaptı. Ewan, Gelibolu’nun kendisi ve tüm Avustralyalılar için ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Tour of Türkiye'de bisikletçi Caleb Ewan, Gelibolu'daki etabı bekliyor

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda (Tour of Türkiye) ilk etabı kazanan ve turun sprint mayosu için mücadele eden Avustralyalı yıldız bisikletçi Caleb Ewan, Tour of Türkiye'ye açıklamalarda bulundu.

"O etabı kazanabilmek için elimden geleni yapacağım"

Çanakkale Savaşları'nın geçtiği Gelibolu'nun kendisi ve tüm Avustralyalılar için ayrı bir önemi olduğunu belirten Caleb Ewan, "O etabı kazanabilmek için elimden geleni yapacağım." dedi. Ayrıca Ewan, Gelibolu'da bitecek 6. etabı "sabırsızlıkla" beklediğini söyledi.

"O özel günde kürsünün en üstüne çıkacağım"

Avustralyalılar ve Yeni Zelandalılar için Çanakkale Savaşları'nın geçtiği Gelibolu'nun ayrı bir anlamı olduğunu aktaran Lotto Soudal takımının yıldızı Ewan, "O etabın da bir sprint etabı olacağını düşünürsek, o özel günde kürsünün en üst basamağına çıkmak için elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

"Bacaklarımın adeta yandığını hissettim"

Ewan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tura ilk etabı alarak güzel bir başlangıç yaptım ama ikinci etapta sprinte kalktığımda bacaklarımın adeta yandığını hissettim. O etabı da almayı isterdim ama gücüm kalmamıştı. Ancak önümüzde hala gözüme kestirdiğim etaplar var. Özellikle Gelibolu'daki etabın tarihten gelen bir önemi var. Benim için ve tüm Avustralyalı bisikletçiler için çok özel bir gün olacak."

"Türkiye'ye gelmeyi özellikle istedim"

Tur ile ilgili görüşlerini de dile getiren Ewan, Türkiye'ye gelmeyi özellikle istediğine vurgu yaparak Türkiye'de yarışmaktan her seferinde mutlu olduğunu ifade etti.

Avustralyalı bisikletçi, şunları kaydetti: "Bu turu gerçekten seviyorum. Takımımdan buraya gelmeyi özellikle talep ettim. Harika bir hava ve güzel bir parkuru var. Her gelişimde sprinterler için farklı ve güzel hazırlanmış yeni rotaları geçiyoruz. Turun bizim gibi sprinter bisikletçiler için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum."

İlgini Çekebilir
Federasyondan kazayla ilgili açıklama geldi
Habere Git

"Büyük yarışlar öncesi performansımızı sınadığımız güzel bir hazırlık yarışı oluyor. Birkaç hafta sonra Giro'da (İtalya Turu) yarışacağım. Türkiye'de iyi sonuçlar alıp, sonrasında formumu koruyarak Giro'ya iddialı gitmek istiyorum. Şu anda belki en iyi durumda değilim ama bu yarışın form tutmama büyük katkısı olduğunu görüyorum. Takımım geldiği sürece her yıl Türkiye'de yarışmayı istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler