Çalhanoğlu Arda'nın görevini almak zorunda!

27.03.2015 - 12:06 | Son Güncellenme: 27.03.2015 - 14:50

Eleme gruplarında attığı 13 gollük pasla bu alanda ilk beş içinde yer alan Arda Turan’ın yokluğunda Hakan Çalhanoğlu’na büyük iş düşecek.

47 gollük pasla Bundesliga’da bu alanda en başarılı ilk 10 oyuncu arasında yer Hakan, ceza sahası dışından kaydettiği gollerle de Millilerin en önemli silahlarından biri olmaya aday.

Arda’nın yokluğu önemli ancak Hakan Çalhanoğlu Almanya’dakine benzer bir performans ortaya koyarsa, Milli Takım’ın bu maçtaki yıldızı olabilir.  

Hollanda karşısında cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan Arda Turan, Türkiye’nin eleme gruplarındaki ilk dört maçında 13 gollük pas atmıştı. Bu, Türkiye’nin tüm gollük paslarının yüzde 26’sına denk geliyor. Millilerin gollük paslarının 10 tanesi Caner Erkin’den, beşi Gökhan Töre’den gelmişti. 

Eleme gruplarında Arda Turan’dan (13) daha fazla gollük pas atan sadece dört oyuncu bulunuyor: Hırvatistan’dan Ivan Rakitic (20), Almanya’dan Toni Kroos (19) ve Mario Götze (15) ile İsviçre’den Xherdan Shaqiri (17), Arda’nın önünde yer alan isimler. Arda, aynı zamanda Shaqiri ile birlikte, tüm eleme gruplarında en fazla sayıda net gollük pozisyon hazırlayan iki oyuncudan biri (5).

GOLLÜK PAS SAYISINDA İLK 5

Oyuncu

Takım

Gollük pas

Ivan Rakitic

Hırvatistan

20

Toni Kroos

Almanya

19

X. Shaqiri

İsviçre

17

Mario Götze

Almanya

15

Arda Turan

Türkiye

13

Hakan Almanya’da ilk 10’da

Türkiye, Arda’nın açığını Hakan Çalhanoğlu ile kapatmaya çalışacak. Çalhanoğlu, bu sezon ligde attığı 47 gollük pasla Bundesliga’da bu alanda en başarılı ilk 10 oyuncu arasında yer alıyor.

Driplingde görev Gökhan Töre’nin

Dripling konusunda da Türkiye’nin en başarılı oyuncusu, elemelerdeki dört maçta dokuz defa rakiplerini ekarte eden Arda. Atletico Madrid’in başarılı oyuncusunun yokluğunda, bu konuda iş Gökhan Töre’ye düşecek. Beşiktaş’ın yıldız ismi, bu sezon Süper Lig’de de (55), Avrupa Ligi’nde de (29) en fazla başarılı dripling yapan oyuncu.

Uzaktan şut var, gol yok

Opta verilerine göre, Türkiye, ceza sahası dışından şut sayısında İsviçre (28) ile birlikte Almanya’yı (38) takip eden iki takımdan biri. Ancak A Millilerin, Bilal Kısa’nın Letonya ağlarına gönderdiği füze dışında ceza sahası dışından kaydettiği golü bulunmuyor.

(Opta)

Senin için hazırladığımız haberler