"Camia 51'den sonra ikna oldu"

27.05.2015 - 11:43 | Son Güncellenme: 27.05.2015 - 11:43

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, göreve geldikten sonra dopingin üzerine kararlılıkla gittiklerini, 51 sporcuyu dopingden yakaladıktan sonra camiada taşların yerine oturmaya başladığını söyledi.

Federasyon seçimleri sonrasında 18 Mart 2013'te göreve başladıklarını hatırlatan Taşpınar, aynı yıl içinde 51 sporcuyu dopingden yakaladıklarını belirtti.

Doping konusunda federasyonun tavizi olmadığını camianın gördüğünü ifade eden Taşpınar, "51 sporcu dopingden yakalandıktan sonra camia ikna olabildi. Şimdi senede bir doping çıkıyor. Uluslararası yarışmalarda ise dopingli sporcumuz çıkmadı" dedi.

Yürüttükleri doping çalışmaları sonrasında ellerinde milli sporcu kalmadığını aktaran Taşpınar, şöyle konuştu:

"Bu, madalya şansımız kalmadı demektir. Dünya ve Avrupa halter camiası yetkilileri bana, 'dopingsiz bu iş olmaz. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında belki madalya alabilirsiniz ancak olimpiyatta madalya beklemeyin' dediler. Biz de bunun farkındaydık."  

"Avrupa'da rekor kırdık" 
Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, yaşanan olayların ardından Tiflis'teki Avrupa Şampiyonası'nda madalya konusunda rekora imza attıklarını bildirdi.

Avrupa Şampiyonası'nda 6 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandıklarını ifade eden Taşpınar, şöyle devam etti:
"Aldığımız 14 madalya Avrupa Şampiyonası için bir rekordu. Artık şunu diyebiliyorum; '51 sporcuyu kurban vermemize rağmen olimpiyatta madalya şansımız var.' Bu süreçten sonra madalyadan bahsetmek takdire şayan bir durum diye düşünüyorum."    

"Dopinge batmış halter camiası bulduk"
Tamer Taşpınar, göreve geldiklerinde dopinge batmış halter camiası bulduklarını söyledi.

Dopingle mücadele için ilk olarak polisiye tedbirleri devreye soktuklarını anlatan Taşpınar, "Gırtlağına kadar dopinge batmış halter camiası bulduk. Dopinge bulaşmayan ne bir sporcu, ne bir antrenör vardı. Bunlarla başa çıkabilmek için ilk önce polisiye tedbirleri devreye soktuk, ardından da bu sporcuların psikolojilerini düzeltmeye çalıştık" ddeğerlendirmesinde bulundu. 

"İsrail, Türkiye için bitiş ve başlangıç oldu" 
Federasyon başkanı Tamer Taşpınar, İsrail'de dibe vuran Türk Milli Takımı'nın aynı ülkede yeniden doğduğunu ifade etti.

Bu ülkede yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 6 madalya kazandıklarını ve bunun kendilerine cesaret verdiğine dikkati çeken Taşpınar, "2012'de İsrail'de batan Türk Milli Takımı, 2013'te yine aynı ülkede küllerinden doğdu. İsrail'de 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya aldık. Cesaretimiz geldi. Demek ki olabiliyormuş, bunu gösterdik" değerlendirmesini yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler