Çamlık Milli Parkı'nda 78 sporcu yarıştı

23.08.2015 - 16:54 | Son Güncellenme: 23.08.2015 - 16:54

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Yozgat Belediyesi iş birliğiyle Çamlık Milli Parkı'nda 1. Uluslararası Yozgat Dağ Bisikleti Yarışması gerçekleştirildi.

Yozgat Çamlık Milli Parkı'ndaki 7 kilometrelik parkurda 5 tur halinde geçekleştirilen 35 kilometrelik maratonda, yurt içi ve yurt dışından 72 sporcu, 8 kategoride birincilik için yarıştı.

Yarışlar sonunda, elit erkekler kategorisinde Bayram Eroğlu, elit kadınlarda Esra Kürkçü, genç erkeklerde Zeki Kaygısız, master erkekler A Grubu'nda Gökhan Uzuntaş, B Grubu'nda Bora Tirki, 15 yaş altında Kerem Uslu, 17 yaş altında Halil İbrahim Doğan ve yıldız kızlarda Salome Maletzki birinciliği elde etti. 

Yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve protokol üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle verildi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen dağ bisikleti yarışmasını bu yıl uluslararası niteliğe kavuşturduklarını söyledi. 

Bisiklet sporunu önemsediğini anlatan Arslan, "Çok güzel ve önemli bir spor. Bu sporun da Yozgat'ta yaygınlaşmasını istiyorum. Bunun Yozgat'a çok katma değeri olacaktır. Geçen yıl ilk turnuvayı yaptıktan sonra Bisiklet Federasyonu ile yoğun görüşmelerimiz oldu ve Yozgat etabını uluslararası takvime aldırdık. Bu sene ilk defa Yozgat'ta uluslararası dağ bisikleti yarışı yapıldı. Biz de elimizden geldiğince Yozgat'ta sporcularımızı misafir ettik. Zannediyorum başarılı bir çalışma oldu" diye konuştu.

Sporcuların Yozgat'ı tanıma fırsatı bulduğuna dikkati çeken Arslan, "Bunun Yozgat'ın tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Asıl hedefimiz bu yarışı takip eden dönemde Yozgat'ta bisiklet sporunun yaygınlaşmasını sağlamak. Bu noktada şu anda bir çalışmamız daha var. Yozgatspor Futbol Kulübü'nün yanında bisiklet kulübünü de çok yakın bir süre içerisinde faaliyete geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler