Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. etabını Caleb Ewan kazandı

Orhan Gülek
15.04.2022 - 15:38 | Son Güncellenme: 15.04.2022 - 18:36

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Edremit-Eceabat etabını 4.54:00 derecesiyle Lotto Soudal takımından Avustralyalı sporcu Caleb Ewan kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. etabını Caleb Ewan kazandı

AJANSSPOR - HABER

“Tarihe ve Doğaya Saygı” temasıyla gerçekleştirilen ve 14 ülkeden 25 takım olmak üzere toplam 156 sporcunun mücadele ettiği 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6’ncı etabı koşuldu.

57’nci Piyade Alayı Şehitliği’nde finişi gördüler

Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ile Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş’ın verdiği start ile pedala basan sporcular, Çanakkale il sınırına devam etti. Germede Köprüsü’nden geçen bisikletçiler, Ayvacık, Ezine ve Geyikli yönüne devam etti. Ardından Küçükmenderes Çayı’ndan geçen sporcular, Erenköy ve Çan’a ulaştı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçen bisikletçiler, Gelibolu Tersanesi, Akbaş Şehitliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Şehitliği’nden geçerek 57’nci Piyade Alayı Şehitliği’nde finişi gördüler.

Anzaklar finişe birinci gelmek için büyük bir mücadele verdi

Edremit-Eceabat etabını 4.54:00 derecesiyle Lotto Soudal takımından Avustralyalı sporcu Caleb Ewan kazandı. Atalarını Çanakkale Savaşı'nda kaybeden Yeni Zelanda ve Avustralyalılar (Anzaklar) finişe birinci gelmek için büyük bir mücadele verdi. İkinciliği Bora-Hansgrohe takımından Danny Van Poppel, üçüncülüğü ise Alpecin-Fenix takımından Jasper Philipsen elde etti.

Caleb Ewan "Bugünü asla unutmayacağım"

Edremit-Eceabat etabının birincisi Lotto Soudal Takımı'nın Avustralyalı sporcusu Alexander Caleb Ewan, "Bugünü asla unutmayacağım. Zaferimi Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden atalarımıza armağan ediyorum" dedi. Caleb şöyle devam etti:

"Bugünkü etabın anlamından dolayı bir Avustralyalı kazanmalıydı"

"Bu turdaki iki etabın sahibiyim. Farklı sprintler oldu. Daha zor bir finişti. Bugünkü finiş tarzını çok sevdim. Yıpratıcı ama bana daha uygundu. İstanbul finişi de benim için uygun. Yarın da zor bir finiş olacak. Philipsen zor rakip. Ben de büyük yarışlarda kendime güveniyorum. Bugünkü etabın anlamından dolayı bir Avustralyalı kazanmalıydı. Ben de bunu başardım. Son finişe kadar kuvvetli geldim. Anlamlı bir zafer. Gelibolu'yu tarihteki yerinden biliyorum. Buranın Türkiye'de olduğunu 3 yıl önce öğrenmiştim. Bu da beni şimdi daha çok gururlandırdı."

7. etap Gelibolu-Tekirdağ arasında olacak

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda artık sona geliniyor. Yarın 135.3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabı koşulduktan sonra tüm kafileler ve sporcular karayolu ile İstanbul’a taşınacak ve burada 141.1 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile tur sona erecek. İstanbul-İstanbul etabında halkın yarıştaki kapalı yollardan fazla etkilenmemesi için pazar günü start saat 08.15’te verilecek ve Atatürk Kültür Merkezi önünde tur bitmiş olacak. Etabın bitiş saatinin 11.15 olarak saptandığı bilgisi verildi.

Senin için hazırladığımız haberler