CANLI | Türkiye- İzlanda maçını canlı izle (Maç Linki)

09.09.2024 - 17:39 | Son Güncellenme: 09.09.2024 - 23:40

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'un 2'nci haftasında A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Zorlu maçın canlı yayını, linki ve kanalı gibi detaylar haberde.

CANLI | Türkiye- İzlanda maçını canlı izle (Maç Linki)

AJANSSPOR HABER

Milliler, Uluslar B Ligi 4. Grup mücadelesinde İzlanda’yı konuk ediyor. A Milli Futbol Takımı İzlanda karşılaşmasıyla birlikte 633. maçına çıkacak. Tarihinde İzlanda ile 13 kez karşı karşıya gelen Türkiye, 2 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Milliler bu şansızlığını Uluslar Ligi karşılaşmasıyla kırmak için sahaya çıkacak. Montella yönetimindeki takımımız Uluslar Ligi’nde ilk maçında Galler karşısında golsüz berabere kalmıştı. İşte maça dair detaylar...

Türkiye - İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye - İzlanda mücadelesi İzmir’in ev sahipliğinde Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanırken mücadele 9 Eylül Pazartesi günü saat 21.45’te başlayacak. A Milli Takım’ın 9 Eylül Pazartesi günü oynayacağı İzlanda karşılaşması TV8 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

14. randevu

Milliler, 12'si resmi biri özel olmak üzere İzlanda ile yaptıkları 13 maçta 8 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 3 maç beraberlikle sonuçlanırken, ay-yıldızlı ekip 2 karşılaşmada rakibine üstünlük sağladı.


Yedisi İzlanda'da, 6'sı Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı 23 gole, Türkiye 11 golle yanıt verdi.


İki takım arasında son olarak Kasım 2019'da İstanbul'da oynanan maç, 0-0 sona ermişti.

Maç İzmir'de

İzmir, Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak Türkiye-İzlanda karşılaşmasıyla 37. kez A Milli Futbol Takımı'nın maçına ev sahipliği yapacak.


İzlanda ile ilk karşılaşmasını 24 Eylül 1980'de yine İzmir'de oynayan Türkiye, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde İzlanda'yı ağırlayacak.

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 632 maçta 4 kez 9 Eylül'de müsabakaya çıktı. Bunlardan ikisini 1981 ve 2014'te İzlanda ile yapan Türkiye, rakibiyle 3. kez aynı tarihte karşılaşacak.


İzlanda ile bu tarihlerde oynadığı 2 maçı da kaybeden A Milli Futbol Takımı, 2003'te İrlanda Cumhuriyeti ve 2009'da Bosna Hersek'le oynadığı karşılaşmalarda sahadan beraberlikle ayrıldı.

Geride kalan 272 müsabakada İstanbul'da 145, İzmir'de 36, Ankara'da 29 maça çıkan ay-yıldızlılar, Antalya'da 15, Bursa'da 9, Konya'da 8, Adana, Eskişehir ve Trabzon'da 5'er, Kayseri'de 3, Denizli, Gaziantep ve Samsun'da 2'şer, Diyarbakır, Kocaeli, Manisa, Mersin, Rize ile Sivas'ta ise birer müsabaka oynadı.

11'ler belli oldu

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Umut Nayir

İzlanda: Valdimarsson, Palsson, Gretarsson, Hermannsson, Finnsson, Anderson, Thordarson, Gudmundsson, Thorsteinsson, Gudjohnsen, Sigurdsson

Senin için hazırladığımız haberler