Antalyaspor - Fenerbahçe Maçının Canlı Yayın Bilgisi ve Maç Linki

Akın Ungan
03.01.2023 - 14:27 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 22:16

Süper Lig'de Antalyaspor ile Fenerbahçe karşılaşıyor. Tarih ve saat bilgisi ile Antalyaspor - Fenerbahçe maçının canlı izle linki haberimizde. İşte detaylar.

Antalyaspor - Fenerbahçe Maçının Canlı Yayın Bilgisi ve Maç Linki

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Ligde liderlik mücadelesi veren Sarı-Lacivertliler, Galatasaray'ın 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. 14. sırada bulunan Antalyaspor deplasmanında galibiyet hedefleyen Jorge Jesus ve öğrencileri, Sarı-Kırmızılılar'dan zirveyi devralmayı planlıyor.

CANLI ANLATIM

GOL | 14' Sol kanattan altıpasa doğru yapılan ortada Haji Wright topu kafayla ağlara gönderdi. Antalyaspor, 1-0 öne geçti.

5' Sağ kanatta topla buluşan Rossi ceza sahasına doğru yönelmek istedi, ancak kademeye giren Veysel topa ayak koydu.

1' Maç başladı.

Antalyaspor - Fenerbahçe maçı ilk 11'leri

  • Antalyaspor: Antalyaspor: Alperen, Bünyamin, Veysel, Ömer, Cemali, Fernando, Fredy, Ufuk, Luiz Adriano, Güray, Wright
  • Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar, Szalai, Ferdi, Arao, Rossi, Crespo, Lincoln, Bathsuayi, King 
İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Noel Baba diyarından 3 puanla dönüyor
Habere Git

Antalyaspor - Fenerbahçe maçının tarih ve saati

Antalyaspor ile Fenerbahçe arasındaki Süper Lig maçı 3 Ocak 2023 Salı günü, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşma, Corencon Airlines Park'ta oynanacak.

Antalyaspor - Fenerbahçe maçını canlı yayınlayacak kanal

Antalyaspor - Fenerbahçe maçı beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Antalyaspor - Fenerbahçe maçının hakemi

Antalyaspor - Fenerbahçe maçında Kadir Sağlam düdük çalacak. İbrahim Çağlar Uyarcan ve Aleks Taşçıoğlu, Sağlam'ın yardımcılığını yapacak. Maçın dördüncü hakemi Murat Pakkan olacak. Mücadelede VAR olarak Koray Gençerler, AVAR olarak ise Özgür Yankaya görev yapacak.

Ligde 53. maç

Fenerbahçe, ligde 15 maç sonunda aldığı 32 puanla lider Galatasaray'ın 1 puan gerisinde 2. sırada bulunurken, rakibi Fraport TAV Antalyaspor ise 14 maç sonunda topladığı 16 puanla 14. sırada yer alıyor. İki takım, Süper Lig'de 53. kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'nin büyük üstünlüğü var

Geride kalan 52 maçın 33'ünü Fenerbahçe, 8'ini Antalyaspor kazandı, 11 karşılaşma da berabere tamamlandı. Sarı-lacivertli takımın 93 golüne, Akdeniz temsilcisi 44 golle karşılık verdi.

Serdar Aziz sarı kartla başladı

Mücadeleye Fenerbahçe iştahlı başlasa da iki defa ofsayta takıldı. 6. dakikada topla elle oynayan sarı lacivertli savunmacı Serdar Aziz'e hakem Kadir Sağlam sarı kart gösterdi.

Joshua King direği geçemiyor

Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Maçın 11. dakikasında ceza sahasının sol çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Joshua King, çok sert ve düzgün bir vuruş yaptı. Taraftarlar "Gol" diye ayağa kalkarken top üst direğe çarpıp dışarı gitti. 

Antalyaspor, 1-0 öne geçti

14. dakikada ev sahibi öne geçiyor. Sol taraftdan atağa geçen Fraport TAV Antalyasporlu Güray Vural'ın yaptığı ortada altı pas içindeki Haji Wright, kafayla topu ağlara yollayarak Altay Bayındır'ı mağlup etti. VAR'da yapılan ofsayt incelemesinde de bir sıkıntı bulunmadı ve böyece Antalya 1-0 öne geçti. 

Önce Martins sonra Fredy sarardı

Mücadenin 26. dakikasında ikinci sarı kart Fraport TAV Antalyaspor'dan Fernando Martins'e çıktı. Hakem Sağlam,  Miguel Crespo'ya yaptığı müdahale sonrası Martins'e sarı kartını gösterdi. 35. dakikada da Fredy, yine Miguel Crespo'ya yaptığı faulden ötürü sarı kart gördü. 

Haji Wright'ın golü ofsayta takılıyor

Antalyaspor'u öne geçiren Haji Wright, 33. dakikada bir kez daha topu ağlarla buluşturdu. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Nitekim VAR da yaptığı incelemeyle yardımcı hakemi teyit etti. Gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 

Fenerbahçe ilk defa mağlup kapattı

Fenerbahçe bir kez daha direğe takılıyor. 43. dakikada hücuma destek vermek için ileri çıkan Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu'nun soldan yaptığı ortada yükselip kafayı vurdu. Ama topu üst direkten geri döndü. Böylece bu sezon bir Süper Lig maçında ilk defa Fenerbahçe'nin 2 topu direkten döndü. 5 dakika da uzatma oynanan ilk devre Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle kapandı. Fenerbahçe, bu sezon hem Süper Lig hem UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı deplasmanlarda ilk kez 1-0 geride kapattı. Sarı lacivertliler bundan önceki 12 maçta ilk devreleri gol yemeden kapatmıştı.

İkinci devre başladı isabetli şutu henüz yok

Fraport TAV Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında ikinci devre başladı. Jorge Jesus, ikinci bölüme Lincoln Henrique yerine Emre Mor ile başladı. Oyuna atak başlayan ve rakip yarı sahasında daha fazla gözüken taraf sarı lacivertli ekip oldu. Ancak 50 dakika itibarıyla Fenerbahçe kaleye 8 şut denemesinde bulunsa da isabet kaydedebilmiş değil.

Fenerbahçe beraberliği yakaladı

3 direk 1 gol! Fenerbahçe, direkten dönen üçüncü topta golü buldu. 55. dakikada Osayi Samuel'in sağdan yaptığı ortada Joshua King kafayla sıyırttı ancak top direkten döndü. Ve bu topu önünde bulan Michy Batshuayi, kafayla topu ağlara yollayarak 1-1'lik beraberliği sağladı.

Fenerbahçe penaltıdan 2-1 öne geçti

 Maçın 60. dakikada VAR'dan gelen uyarı üzerine Kadir Sağlam, pozisyonu izleyip elle oynama nedeniyle penaltıya hükmetti. 63. dakikada topun başına geçen Michy Batshuayi, kaleciyi terse yatırarak, Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi. Penaltı pozisyonu nedeniyle Güray Vural sarı kart gördü. Antalya Teknik Direktörü Nuri Şahin de kenardaki itirazlardan ötürü sarı kart gördü.

Rossi'nin golü faule kurban!

Maçın 65. dakikasında Jashuo King'in yaptığı ortada Rossi gelişine vurdu ve topu ağlara yolladı. Ancak hakem Kadir Sağlam, Michy Batshuayi'nin rakip savunmacıya faul yaptığını belirterek, faul kararı verip golü geçerli saymadı.

Michy Batshuayi ligde 8 toplamda 16

Michy Batshuayi, Antalya'ya attığı 2 golle, Süper Lig'deki gol sayısını 8'e çıkardı. Belçikalı golcü bu 8 golün 6'sını deplasmanda attı. Oyuncunun 1 de asisti bulunuyor. Batshuayi tüm kulvarlardaysa 24 maçta 16 gole ve 4 asistlik peformansa ulaştı.

İki takımda da değişiklikler

Maçın 67. dakikasında iki teknik adam da oyuncu değişikliğine gitti. Nuri Şahin, Fredy'nin yerine Sinan Gümüş'ü, Luiz Adriano'nun yerine de Gökdeniz Bayrakdar'ı sahaya sürdü. Jesus ise, Diego Rossi'nin yerine İrfan Can Kahveci'yi, Miguel Crespo'nun yerine de Miha Zajc'ı oyuna aldı.

Bu kez Antalya direkte patladı

75. dakikada bir kez daha top direkten döndü. Bu kez Antalyaspor direkte patladı. Bünyamin'in sağdan yaptığı ortada Haji Wright kafa vuruşunu yaptı fakat top üst direkten sahaya geri döndü. Fenerbahçe de öncesinde maçta 3 kez direğe takıldı.

Antalya'da üçüncü değişiklik

78. dakikada Nuri Şahin üçüncü müdahalesini yaptı. Ev sahibi Antalyaspor'da Ufuk Akyol oyundan çıkarken, yerine tecrübeli isim Soner Aydoğdu dahil oldu.

Batshuayi adalesini tuttu oyundan alındı

İki golle yıldızlaşan Batshuayi, 85. dakikada yerini Ezgjan Alioski'yi bıraktı. Belçikalı golcü değişiklikten kısa bir süre önce bir pozisyon sonrası adalesini tuttu. Teknik heyet kendisini riske atmamak için oyundan aldı. Nuri Şahin ise Mustafa Erdilman'ı Ömer Toprak'ın yerine sahaya soktu.

Serdar Aziz golle burun buruna

Her fırsatta hücuma destek veren Serdar Aziz, golle burun buruna geldi. 87. dakikada kornerden gelen topta yere paralel alçaktan kafayı vurdu ama kaleci Alper ayaklarıyla topu üstten dışarı çelmeyi başardı. Aynı dakika içinde Alioski, sarı kart gördü.

11 dakika uzatma geldi

Hakem Kadir Sağlam, 11 dakika uzatma kararı verdi. Maçın ilk devresinde de 5. dakika uzatma kararı verilmişti. Böylece mücadelede toplam 16 dakika uzatma verildi.

Fernando'nun golü de ofsayta takıldı

Uzatmanın 9. dakikasında savunmadan dönen topu Fernando, ceza sahası dışından düzgün ve sert bir vuruşla ağlara yolladı. Ancak atak başlangıcında ofsayt tespit edildi. Antalya'nın böylece 2 golü ofsayta takıldı. Pozisyon itiraz eden Bünyamin sarı kart gördü.

3 puan Fenerbahçe'nin oluyor

Fenerbahçe, yeni yılda oynadığı ilk maçta Fraport TAV Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek 3 puanla sahadan ayrıldı. Kanarya böylece Galatasaray derbisine büyük moral kazanarak çıkma şansını elde etti. Sarı lacivertliler puanını 35 çıkarttı ve maç fazlasıyla lider oldu.

Senin için hazırladığımız haberler