Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmedi! Seçime gidiliyor

İsa Kethüda
26.03.2022 - 10:37 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 16:17

Galatasaray Kulübünde Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmedi. Burak Elmas, tüzük gereği olağanüstü seçimli genel kurul kararı alacaklarını söyledi. İşte detaylar...

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmedi! Seçime gidiliyor

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.  Basına kapalı olarak yapılan toplantıda Genel kurul divan başkanlığına Metin Sinan Aslan seçildi.


2021 yılının mali ve idari ibra oylamasının nasıl yapılacağı görüşüldü. Daha sonra yapılan oylamada oy birliği ile kapalı olarak yapılması kararlaştırıldı.


Mustafa Cengiz dönemi ayrı, Burak Elmas dönemi ayrı ayrı oylandı.

Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmedi

Gece yarısına kalan oylama sonucunda Galatasaray'da mevcut yönetim ibra edilmedi. Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri idari yönden ibra edilmezken, mali olarak ibra edildi. İdari faaliyetler için 1383 oy kullanıldı. Oyların dağılımı 566 ibra, 801 ibrasızlık ve 16 çekimser şekilde oldu. Mali faaliyetler için ise 1385 oy kullanıldı ve 718 ibra, 638 ibrasızlık ve 29 da çekimser oy çıktı.

 

30 gün içinde seçime gidilecek

Galatasaray Kulübü'nün yeni oluşturulan tüzüğünde, "Kulüp başkanı ve yönetim kurulunun görevleri" başlığı altında yer alan 87,22. maddesi, "Genel Kurul'ca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama (ibra) durumunda en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırmak" şeklinde hüküm içeriyor.

İbra oylaması kapalı olacak

Galatasaray'da Mustafa Cengiz ve Burak Elmas dönemlerine ait ibra oylamasının 'kapalı' yapılmasına karar verildi.

Galatasaray'da 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nun başlamasıyla ilk olarak başkan Burak Elmas açıklamalarda bulundu. Elmas, Mali Genel Kurulu'nun basına neden kapalı gerçekleştiği hakkında da konuştu.

Elmas: "Fişlendiğini gördüğümüz için bu kararı aldık"

Elmas, "Bu toplantı gizli değil GS TV'den kesintisiz yayınlanıyor. Biz geçmişte burada üyelerimizin açık oylamalardan sonra fişlendiğini gördüğümüz için bu kararı aldık" dedi. 


Basının içeri alınması reddedildi

Basın mensuplarının içeri alınmasına ilişkin önerge oy çokluğuyla reddedildi.

Burak Elmas'ın ardından Galatasaray Olağan Mali Genel Kurulu'nda Abdurrahim Albayrak da açıklamalarda bulundu.


Albayrak: "Galatasaray'ı basından ayrı tutamayız"

Albayrak, "Zor ve güzel bir gün olacak. Bütün herkese başarılar diliyorum. Basınla ilgili çok küçük bir şey söylemek istiyorum. Yarın kulübümüzün sponsorluk anlaşması olacak. Orada bu insanları bulamayabiliriz. Galatasaray'ı basından ayrı tutamayız. Bu insanlar her zaman bizimle oldular. Başkanımızın kararıdır, saygı duyuyorum.

"Kerem Aktürkoğlu'nu her hafta aradım"

Elimizden gelen her şeye yaptık. Bu kürsüde size söz vermiştik. Ada için namus sözü vermiştik. Burak Elmas döneminde Ada çözüme kavuştu fakat o dönemde de iki kez kontak sağladık. Çok büyük teşekkürüm de Galatasaray Avukatı Petek Hanım için, Petek Hanım'ın hakkını ödeyemem. Petek Hanım'a söz vermiştim. 'Bu işi çözersen prim vereceğim' demiştim. Burak Elmas başkanımla konuşacağım gerekirse cebimden vereceğim. Yusuf Günay kardeşime de teşekkür ediyorum. Kerem Aktürkoğlu'nun Erzincan'dan alış hikayemi anlatsam şaşırırsınız. Kerem Aktürkoğlu'nu her hafta aradım, babasını her hafta aradım. 'Hiç kimseye demeç vermeyeceksiniz' dedim. Kerem geçen sezon 850 bin TL'ye oynadı. Taylan Antalyalı olayı var. Taylan'ı transfere son saatler kala 4 milyon TL'ye kulübümüze kazandırdık" şeklinde konuştu. 

Elmas: "Galatasaray bir spor kulübünden çok daha ötedir"

Elmas, "Kulübün içindeki kontratları yalan yanlış aktararak bunların kamuoyunda konuşulmasını sağlayanlar var. Dün akşam evde otururken kendi iç muhasebemi yaptım. Ne söylersem Galatasaray'a faydalı olur? diye düşündüm. Ben sizlerin arasından çıkmış, Galatasaray'ı çok seven bir arkadaşınızım. Bu görevi sizler adına yürütüyorum. Tribünde tezahürat yaparak başlayan Galatasaray yolculuğum daha sona üye, yönetici ve sizlerin teveccühüyle başkan olarak devam ediyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren benimle çalışan insanlara ve sizlere bunun basit bir yönetim dönemi olmadığını söyledim. Bugün faiziyle beraber 2,5 milyar TL borç servisi yapmak zorunda olan, bütün gelirleri ortak bir hesapta olan, bankalar tarafından bütün gelirlerinden önce vergiler düşülerek hesabına alınan bir mali durum var. Barcelona maçında da ifade ettim: Galatasaray bir spor kulübünden çok daha ötedir.

"30 milyon dolar ilave kaynak yarattık"

Benim mücadelem iktidar değil kurtuluş mücadelesi. Galatasaray adına yapılacak her mücadeleye hazırım ama çalışmak istiyoruz. Her gün çıkan bir dedikoduyla hedefe konmasını, normalde konuşulmayacak bir konunun camianın en önemli konusu yapılmasını istemiyoruz. Eleştiri ve yıpratma Galatasaray'ımızda herkese yapılıyor. Sabah geliyoruz arkadaşlarımla kulübe; 'Bugün ne yaparsak Galatasaray'a zarar veririz' mi diyoruz. Bu çok büyük bir haksızlık! Bizi eleştirenleri kulübe çağırıyoruz. Maalesef biz başarıyı ve kötü durumu tek bir kişiye zimmetliyoruz. 3 yıllık gelmiş yönetim olarak vermiş olduğumuz sözleri yapmaya başladık. Bunları da birazdan anlatacağım. 30 milyon dolar ilave kaynak yarattık. Bugüne kadar herhangi bir finansal borçlanma gerçekleştirmeden içimizde yarattığımız kaynaklarla bugüne geldik.

"Ada'yı üyelerimizin kullanımına açıyoruz"

Ada konusunda herkes başarıyı sahiplendi. Ben çıkıp da 'Ben yaptım' demedim. Ada konusunda Abdurrahim Albayrak gibi önemli destek olan kişiler vardır. Fakat adını bilmediğimiz çok faydası olan üyelerimiz de var. Bu ay ayı itibarıyla Ada'yı üyelerimizin kullanımına açıyoruz.

"6 ayda ne yaptık?"

Galatasaray’ın üzerinde anlaştığı, tartışma konusu olmayacak konuları kapsayan bir tüzüğü ortaya koyduk. Bana dediler ki; sizin yönetime çok tepki var, ne getirirsen getir geçmez. 6 ayda ne yaptık? Biz 6 ay boyunca sabahtan akşama kadar mecbur olduğumuz için değil, Galatasaray'ı sevdiğimiz için çalışıyoruz. Florya projesiyle ilgili çok konuştuk.

 

"Mecidiyeköy'deki binamız yurt yapılacak"

Kemerburgaz'a taşınıp Florya'dan gelecek gelirle 3 yıl için tüm borçlarımızı kapatmayı düşünüyoruz. Geçen hafta Emlak Konut ile bu arazinin alınması için el sıkıştık. Yapılandırma anlaşması yaptığımız bankalarla da konuştuk. Kemerburgaz'a taşınıp, Florya'dan gelecek gelirle tüm banka borçlarımızı kapatmayı ümit ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mecidiyeköy'deki binamızı yurt yapacak. Mutluluk verici bir gelişme oldu bu. Sözlerimi şu sözlerle bitirmek istiyorum; Yaşasın Galatasaray!" dedi.

Kaan Kançal, mali raporlar hakkında sunum yaptı

Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kaan Kançal ise kendi dönemleriyle ilgili mali raporlar hakkında bilgi verdi.

Göreve geldikleri 2018 Ocak'ta kulübün net borcunun 1 milyar 343,1 milyon lira olduğunu aktaran Kançal, yönetimi devrettikleri 2021 Haziran'da ise bu borcun 2 milyar 291,5 milyon lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Kaan Kançal, Euro bazında ise 289,7 milyon borçla aldıkları kulübü, 221,1 milyon olarak devrettiklerini aktardı.

Görev yaptıkları süre boyunca kar etmeyi prensip edindiklerine vurgu yapan Kançal, "Derneğimizin pandemiye rağmen kar ettiğini, tüzüğümüzün emrettiği tüm vecibeleri eksiksiz yerine getirdiğimizi, revize bütçeye gitmediğimizi, Sportif AŞ'de pandemiye kadar rekor kırdığımızı, nette 10 yılın ilk ve tek karını açıkladığımızı, en iyi 2 sezon performansına imza attığımızı, UEFA kriterlerinden bir yıl erken çıktığımızı, konsolide de hasılat rekoru kırdığımızı ve pandemiye kadar esas faaliyetimizde rekor kar elde ettiğimizi anlattım." şeklinde görüş belirtti.

Turcan Bolayır: "Falcao transferinde yandı Galatasaray'ın paraları"

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Turcan Bolayır: "Falcao transferinde yandı Galatasaray'ın paraları. 29 maç oynamadı. Adam zaten sakat geliyor. Galatasaray'ın paraları hortumlanıyor. Galatasaray'ın altyapısı var. 2-3 tane değerli çocuk, biri Yunus Akgün. Niye veriyorsun kardeşim bu çocuğu Adana Demirspor'a? Galatasaray'a karşı takır takır top oynadı. Oğulcan Çağlayan için Rizespor'la kavga ettiniz. Bu çocuk şimdi niye Eyüpspor'da oynuyor. Galatasaray'a bugün o transferler, tribündeki evine zor ekmek götüren kardeşlerimiz sayesinde oluyor."

Hamamcıoğlu: "İbra etmeyeceğim diye bir demecim yok

Galatasaray Spor Kulübü Üyesi Eşref Hamamcıoğlu: "Seçimi kaybettiğim günden bu yana konuşmama kararı almıştım. Bunun sebebi; yeni seçilen yönetime gereken zamanı tanımak, Galatasaray'ın iç problemlerini dışarda tartışmak yerine böyle zamanlarda konuşmak içindi. Yönetimi ibra etmeyeceğim diye bir söylem dolaşıyor. Benim öyle bir demecim yoktur. Elbette bir görüşüm var. Tutarlılık, samimiyet, şeffaflık, gerçekçilik, kurumsal hafıza ve kriz yönetimi gibi konuları bilmediğimiz için sıkıntı çekiyoruz. 

"Gemi su alıyor Galatasaray'da"

Kasa kolaylığı yapılmadı, stadyum sponsorluğu 100 milyon dolar denildi, yapılmadı. Bunlar söylenir. Leonard Cohen'in şarkısında dediği gibi hepimiz biliyoruz artık, gemi su alıyor Galatasaray'da. 

Burak Elmas ve arkadaşları Galatasaray'ın yükünü kaldıramamış ve hafif kalmışlardır. Seçimi kazanmak için kurduğunuz ekiple kulübü yönetmeniz çok zordur. Bugün bunun ceremesini çekiyoruz maalesef.

"Fenerbahçeli danışmanlardan umut olmayacağını..."

Son 6 yılda hiçbir genel kurula katılmamış, yaşamının büyük kısmını yurt dışında geçirmiş, cinsiyet ayrımcılığı dolu paylaşımlar yapan yönetim kurulu üyelerinden, Fenerbahçeli danışmanlardan umut olmayacağını bugün gelinen noktada görüyoruz.

"Algı yönetimine izin verilmemelidir"

Bugün verilen vaatlerin neden yerine getirilmediği sorgulanmalıdır. Algı yönetimine Galatasaray Genel Kurulu izin vermemelidir. Karamsar bir tabloyla karşı karşıya olmamıza rağmen enseyi karartmayalım. Vicdanımızın sesine kulak vererek karar verelim"

Başak Karaca: "İlk tepkiyi başkan gösterdi"

Galatasaray Yöneticisi Başak Karaca: "13 yıl önce Işıtan Gün'ün attığı tweetlerden bahsettik. Ben burada 1 yıl önce 'Kadın da insandır. Kadından müdür yaparsan böyle olur' sözlerini duydum. Işıtan beyin o tweetlerine ilk tepkiyi Başkan gösterdi. Kendisi çıkıp özür diledi."

Elmas: "Kürek seçimi 110'a 56 oyla bitti "

Elmas: "Birçok federasyon seçimi oldu dönemimizde. TFF'de seçim olmadı bir genel kurul oldu. Bizim oylarımızı kullandık ona da en sonda cevap vereceğim. Biz bu seçimleri çok önemsedik. Çünkü zaten federasyonlarda eksik olmamızdan dolayı, masada temsil edilmediğimizden dolayı sıkıntımız vardı. Biz Kürek Federasyonu seçimlerini çok önemsedik. Masadayız biz.

Kürek seçimi 110'a 56 oyla bitti. Yarı yarıya. Galatasaray adına en doğru kararı almaya çalıştık. 

Eşref Hamamcıoğlu: "İbra etmeme gibi bir beyanım yoktur"

Eşref Hamamcıoğlu: "Seçimi kaybettiğim günden bu yana konuşmama kararı almıştım. Bunun sebebi; yeni seçilen yönetime gereken zamanı tanımak, Galatasaray'ın iç problemlerini dışarda tartışmak yerine böyle zamanlarda konuşmak içindi. Yönetimi ibra etmeme gibi bir beyanım yoktur."

"Terim'in ilişkisinin kesilme şekli hoş olmadı"

Hamamcıoğlu: "Kasa kolaylığı yapılmadı, stadyum sponsorluğu 100 milyon dolar denildi, yapılmadı. Bunlar söylenir. Leonard Cohen'in şarkısında dediği gibi hepimiz biliyoruz artık, gemi su alıyor Galatasaray'da. Mevcut yönetim seçilmiş ekibinden medet umamıyor ki Fenerbahçeli danışmanlardan destek almak durumunda kalıyor. Yönetimin geldiği hal budur. Burak Elmas ve yönetiminin en büyük destekçisi olan Fatih Terim'in kulüple ilişkisinin kesilme şekli hiç hoş olmamıştır."

Hamamcıoğlu: "Son günlerde sosyal medyada genel kurulda yönetimi ibra etmeyeceğim yönünde paylaşımlar oldu. Tutanaklarda mevcuttur, benim böyle bir beyanatım olmamıştır. Kendime göre bir görüşüm var ama bunu kamuoyuyla paylaşmadım. 19 Haziran akşamı, Ali Sami Yen'in koltuğuna oturacak olan başkanımızın kolunu havaya kaldırdım. İsteğim de o kolun havada kalmasıdır. Son 6 yılda hiçbir genel kurula katılmamış, yaşamının büyük kısmını yurt dışında geçirmiş, cinsiyet ayrımcılığı dolu paylaşımlar yapan yönetim kurulu üyelerinden, Fenerbahçeli danışmanlardan umut olmayacağını bugün gelinen noktada görüyoruz."

Can Çobanoğlu: "Galatasaray'ın amatör branşları külfet değildir"

Can Çobanoğlu: "Galatasaray'ı temsil etme içerisinde şu anda zafiyet içerisindeler. Hasnun Galip Sokak şu anda ne durumda biliyor musunuz? Eminim bilmiyorsunuz. Bir değişim yapacaksınız; Hasnun Galip Sokak'tan başlayın. Galatasaray'ın amatör branşları külfet değildir."

Çobanoğlu: "Seçim dönemi 'Branşları şirketleştireceğiz' dediniz evet doğru olan da budur şirketleştirin. Dijital dünyanın lideri olacaktık fakat iletişimdeki arkadaşlarımıza sırt dönerek bu olmaz. Ahu kardeşim de iyi bir Galatasaraylıdır. Ona da selam olsun. Leipzig, Manchester City deyip Niğde Anadolu FK dersek ve o Niğde Anadolu FK küme düşmeye oynuyorsa burada bir yanlış var. Galatasaray’ın alacağı bir kulüp Niğde Anadolu FK gibi çorak bir ortamda gençlerin yetişemeyeceği bir kulüp değildir. Mehmet Seyit Özkan iyi dostumdur fakat bizim alacağımız kulüp Niğde Anadolu FK değildi."

"Fatih Hoca'yı getirişiniz ve gönderişiniz hiç örtüşmedi"

Çobanoğlu: "Işıtan Gün geçtiğimiz Divan Kurulu'na mektup göndermişti. Müsaade edilirse burada okunursa sevinirim. Bir de bizim kayıp forma hikayemiz var. 20 bin forma ciddi bir kalem. Fatih Hoca'yı getirişiniz ve gönderişiniz hiç örtüşmedi. Keşke getirirken sözleşmesi biten hocamıza 'Bodrum'dan gel antrenmana çık' demeseydiniz, ayrılık süreci de böyle olmasıydı. Ben Erden Bey ile hiç tanışmadım. Kendisini incitecek bir şey yapmayalım. Erden Bey acil yardım butonuna bastı ve başkanımızın bulamadığı ücreti buldu. Bence sponsorlarımızı incitmemeliyiz."

Burak Elmas: "Samimi değilsiniz, manipüle ediyorsunuz"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: "Mehmet Bilen samimi değilsiniz. Etik değerlerden bahsederken, bu değerlere sahip çıkınız. Manipüle ediyorsunuz. Galatasaray'ı bölmekten vazgeçin. Adama göre muamele yapmayın. Galatasaray'ın 1 tane değerler kitapçığı var, insana göre değişmez! Ceza ayrı, Galatasaray adına yapılan yanlış ayrı. Eski merhum başkanlarımızdan birine sosyal medyadan yapılan linçle ilgili neden konuşmadınız? Karşı olduğunuz olaya her dönem karşı olunuz. 1 milyon'luk çekten bahsettiniz, onu da amatör branşlara kullandık."

Mehmet Bilen: "Fatura Fatih Terim'e kesildi"

Mehmet Bilen: "Rahmetli Mustafa Cengiz Başkan, takımın performansı düşmemesi için Fatih Terim ile sezon sonuna kadar devam etti ve şampiyonluğu 1 golle verdik. Bu seçimi kazanmanızda Fatih Terim'in büyük rolü vardı. Siz yönetemediniz futbolu. Fatura Fatih Terim'e kesildi. Başkan sıfatı ile kürsüye çıkıyorsunuz. Dediğiniz bir yere kadar doğru, gerisi yok. Ajite eden sizsiniz! Ben değilim."

Abdurrahim Albayrak: "Galatasaray'ı Gomis yönetemez!"

Abdurarahim Albayrak: "Galatasaray Kulübü'nü Gomis yönetemez. Şampiyon olduk, hocamızın raporu olmadan Gomis'i göndermemiz söz konusu değil. Denizli maçında penaltıyı nasıl laubali kullandığını görürsünüz. Korner kullanılırken su içmeye gidiyor."

"Bana gelip, bu kulüpte en çok parayı ben alacağım dedi"

"Sonra diyor ki, yönetim kurulu odasına gelip. Diyor ki bana, 'Ben Galatasaray'ı şampiyon ettim. Bu kulüpte en çok parayı ben alacağım. Feghouli alamaz. Benim paramı 4 milyon Euro yapacaksınız.' dedi. Biz Gomis'e 750 bin Euro verseydik, tüm futbolcular kapımıza dayanırdı. Bunu Galatasaray Kulübü kabul edebilir mi? Bunu yıllardır söylemek istemiyordum ama artık bıçak kemiğe dayandı. Bazı şeyleri insanlar konuşamıyor. Bazı şeyleri açıklıyoruz ama açıklamamamız lazım."

Hayri Kozak: "Hala geç kalmış değilsiniz"

Hayri Kozak: "Sayın Başkan, hala geç kalmış değilsiniz. Bugün yorgun bir gün yaşadınız. Kulübümüzün yarınları adına doğru olacağına inandığım ricamı bir kez daha tekrarlıyorum."

"İstifanızı bugün Divan Başkanlığı'na verin"

"İstifanızı bugün Divan Başkanlığı'na vererek, yeniden seçime gitmek, dolayaısıyla Genel Kurul'un güvenine başvurmak üzere lütfen gereğini yapın. Bugün Genel Kurulumuzca bugün yapılacak oylamada, oyumu da lehinize olarak kullanacağımı belirtiyorum."

"Gayrimenkullerle ilgili bir çivi çakamadık"

"10 ay geçti. Gayrimenkullerle ilgili bir çivi çakamadık. İzinler vardı vs. evet... Ama bugüne geldik. Şimdi bugün hissettikleriniz ile sanıyorum benim söylediğim tavsiyeye biraz kulak verirseniz, çok önemli bir adım atmış olacaksınız. Önünüz açık. Güzel güzel kafanızı toplarsınız. Gerekiyorsa değişiklikler yaparsınız. Çünkü kaybedilecek şey yok. Başlamış bir yatırım yok."

Timur Kuban: "Bu çıkar ilişikisiyle mi göreve geldiniz"

Timur Kuban: "Bildiğiniz gibi Başkan ve yönetimimize seçim günü herkesi heyecanlandıran vaadiniz vardı. bu süreç hepimizi heyecanlandırdı. Ne Remzi hoca ne de Ahu hanım ortadalar. Malum bir CEO ataması yaşandı. Kulüp yönetiminin bu seçim sürecine çıktığı yolda üstlendikleri roller itibari ile çok nemli 2 yönetim kurulu üyesi istifa etti. Ama atamaya konu olmuş CEO da istifa etti. Başkanım, 5 Şubattaki Divan Toplantısında diğer adayla görüşmeyi aktardınız. Başkanımız o listenin sponsorlarının koltuk karşılığı destek sunduğunu ve bu düzeni kınadı. Futbolun başında görevlendirilmiş, bahsetttiğiniz listede bu çıkar ilişkisi ile mi göreve gelip gelmediğini duymak isterim."

"Ben yıkıldım"

"Bugün gelinen noktada yönetim kurulu etrafında Galatasaray'ı sevmediğini söyleyen biri oturuyor. Galatasaray'a da başkanına da saygı duymak zorundalar. 'Nihat abiniz ve arkadaşlarının sahneye koyduğu tiyatroyu izlediniz.' tweetinde ben şöyle umutlandım bu konuda bir çıkışta demek ki arkasını getirecek bir bomba geliyor dedim. Ama karşıdan gelen meydan okumaya karşı sustuk. Ben yıkıldım. Galatasaray Başkanı ya böyle bir çıkış yapmayacak ya da sonuna kadar götürecek."

"En önemli karar, bir Galatasaraylı'nın vereceği karar"

"Bizim sevdiğimiz Burak Elmas, üye olarak fikirlerini paylaşan Burak Elmas olarak devam etmesini umuyorum. Bugün en önemli karar, tek bir Galatasaraylı'nın vereceği karar. o da sizsiniz Başkanım."

Serhat Özalemdar: "Bizim voleybol şubelerini antrenörden çok menajerler yönetiyor"

Serhat Özalemdar: "Futbolda 2015'ten bu yana 5 antrenör değiştirmişiz. Kadınlar Basketbol ve Erkekler Basketbol'da 8'er antrenör değişmiş. Başarılı olmadığı zaman hoca değiştirirsiniz değil mi? 8 senedir voleybolda aynı antrenörler var. Ne yaptılar? Tabii bunun altındaki sebepleri çok iyi biliyorum. Bizim voleybol şubelerini antrenörden çok menajerler yönetiyor. Altyapıdan yukarı çıkacak birkaç iyi oyuncu varsa, diyolar ki sen bizim menajerle imza atarsan devam edersin. Ben Denetim Kurulu'ndan rica ediyorum şu son 6 senedeki olayları incelesinler."

Akın Ketenci'den açıklamalar

Akın Ketenci: "2019 Haziranda kulüp üyesinin şikayeti üzerine dönemin sicil kurulu üyeleri ve başkanı hakkında şikatte bulunuldu. Şikayetçinin talebi muhatapların cezalandırılmasıdır. 108. madde hak mahrumiyeti. Yönetim Kurulu, bu şikayeti Disiplin Kurulu'na sevketmez. Bu durumda kişi isterse başvuruyu disiplin kuruluna yapabilir.

"Yönetim Kurulu'na bir yazı gönderir"

"Disiplin kurulu öncelikle üyenin başvurusuna doğrudan kendisi ile ilgili olmadığına bakar ve buna karar verip, reddeder. Aradan 2,5 yıl geçer, 1 ay önce bugün kulübümüzün Yönetim Kurulu'na bir yazı gönderir. Selçuk Erdoğmuş'un bu sızdırma işlemini yapmış olduğu iddia edilmektedir."

"Selçuk Erdoğmuş'u bugün yeniden sevkederken onun imzası vardır"

"Denetim Kurulu'nun önerisinde 2019 yılında kendisini ilgilendirmeyen konuda başvurucu Selçuk Erdoğmuş'u bugün yeniden sevkederken onun imzası vardır. Bunun ne kadar etik olduğunu takdirlerinize bırakıyorum. Eski başvuruda 108. maddeyken yeni başvuruda ihraç talebi vardır."

Begüm Özkan'dan açıklama

Begüm Özkan: "Ne yazık ki uzun zamandır bir toz bulutunun içindeyiz. Vaatler, yalanlar... At izi, it izine karıştı artık. Uyanma vakti geldi. Gerçeklerden bahetmeliyiz. Burası Galatasaray Spor Kulübü. Cinsiyetleri eşit gören, Türkiye'deki en büyük temsilci. 1924'den beri 145 numara ile ilk kadın üyenin kayıtlı olduğu, yaklaşık yüzde 27'si kadın olduğu bir spor kulübü burası."
 

"Kadına saygısız yaklaşan, sosyal medyada paylaşan biriyle arakadaş olabilirsiniz"

"Toplumumuzda kadının yerinin güçlenmesi, sosyal hayatta itibarını sağlamlaştırarak, fırsat eşitliği ve özgürleşmeleri için her ortamda mücadele ediyorum. Kadını bir meta olarak gören, iş hayatında saygısız yaklaşan, düşünen ve sosyal medyada paylaşan kişiyle arkadaş olabilirsiniz. Aynı masada oturabilirsiniz."

"Bunları Galatasaray çatısı altında yapamazsınız"

"O sırada 35 yaşında olan birinin bu sapkın sözlerini görmezden gelebilirsiniz. İş hayatına girmesi için okuttuğunuz kızınızın yüzüne de bakabilirsiniz. Ama dostlarınıza sahip çıkmanıza bir şey demiyorum. Burası Galatasaray. Bunları Galatasaray çatısı altında yapamazsınız. Bu zihniyeti, böyle bir zamanda sıradan bir özür ile aklayamazsınız."

Burak Elmas'tan, Begüm Özkan'a cevap

Burak Elmas: "Hassasiyetinizi çok iyi anlıoyum. Ama arkadaşlarıma söyleminizi kabul etmiyorum. Kadına karşı duruş konusunda kendimi kabul etmiyorum. benim 2 kız kardeşim, 2 kızım var. Kadın konusunda bütün arkadaşlarımın samimiyetine inanıyorum. Hata yapmış evet."

"Kadına haksızlık yapan, bizim masamızda oturamaz"

"Bu yola çıkarken, bugün konuşmacılardan bir tanesi kadın sayısından bahsetti. Ben, hayatım boyunca çok fazla kadınla çalıştım. Kadına kadın olduğu için değil, insan olduğu için saygı gösteriyorum. Biz yönetim kurulunu kurarken, sayısına değil, fark yaratabilecek kişileri öne alarak aldık. Yaklaşık 18 aydır aynı odadayız. Bizim masamızda eğer herhangi bir kadına bir haksızlık yapılırsa oturamaz."

''Fatih Terim gittikten sonra...''

Cihan Albayrak: Kulübün yaşayan en büyük efsanesi İmparator Fatih Terim gittikten sonra Guardiola bile gelse Demokles'in kılıcı tepesinde durur. Mustafa Cengiz'in hastalığına sebep olan, Faruk Süren'in 'Seçim kararı al yoksa ibra edilmeyeceksin' diye söylem oluyorsa taraftarlar arasında ibra konusu konuşması normaldir. 

''Fatih Terim olsaydı eğer UEFA Kupasını alacaktık''

Cemal Kadir Sevim: ''Burak Elmas, bu kısa dönemde başarısız bir yönetim gösterdi. Buraya çıkan büyük çoğunluk aynısını söyledi. Büyük değişim, sistem ile geliyor, iletişimi hak ettiğimiz gibi yapacağız dedi. Markamıza ne oldu bizim? Diplerdeyiz, yerlerdeyiz. Stadyum denildi, 5+5 denildi bize, 1+1 olarak bilgi var. Galatasaray'ın başkanı, Nihat Özdemir'in yanında öyle durmamalı. Öyle durmaması gerekiyor. Ben TFF'nin tüm yapısını değiştireceğim deyip bu sözünü yerine getirmesi gerekiyor. Başkandan bunu bekliyoruz. İmparator, efsane Fatih Terim hocamız benim için çok değerli. Başkan onunla yola çıktınız ve arkasında durmadınz. Çok kısa süre içinde yolları ayırdınız. Çalışmama lüksü size ait olabilir ama gönderme şekli efsanemize yakışmadı. Fatih Terim ile devam etseydik eğer 2. UEFA kupasını alacaktık. Ben buna inanmıştım. Torrent, Barcelona maçından sonra hiçbir futbolcumuzun yanına gitmedi. Bizim yerde yatan futbolcuları yerden kaldırması gerekirsen Xavi ile Barcelona ile yan yana olmasını vizdanınız kaldırıyor mu? Galatasaray düşmanlarına yumuşak, Galatasaray dostlarına sert davrandığınız için bu durumdasınız. Sizi ibra etmeyeceğim.''

''İbra edeceğim''

Emre Karaca: ''Bu Genel Kurul'a gelme amacım yönetimi ibra etmek. 60 gol beklentimiz varken 40 gol atabildik. Herkes gençleştirme dedi. Ama ben başkanın ağzından gençleştirme projesi diye bir şey duymadım. Yüksek maaşlı yaşlı futbolcular sonrası düşük maaşlı futbolcuların alınması bu proje.''

İbrasızlık çıkmasını istemiyorum

Hikmet Koyuncuoğlu: ''Bir Galatasaray başkanını kimse kansere benzetip biz bunu kesip atacağız diyemez. Bunu bize böyle öğretmediler. Özhan Canaydın ve Dursun Özbek bile ibra edildi. Mustafa Cengiz için aksi olursa bu yanlış olur. Galatasaray için Fatih Terim bir şanstır. Asıl önemli olan ise bu camianın kendisine teknik direktörlük görevi vermesidir. Burak Elmas, Cengiz'e yaptığı yanlışı tekrar etmeyeceğim. Ben ibra edeceğim. Artık ibrasızlık çıksın, kaos çıksın istemiyorum.''

''Seçim kararı alınmalı''

Tugay Toydemir: ''Burak Elmas sosyal medyaya girdiğinde 'Bırak Elmas' diye hashtag görecektir. Benim kendisine önerim güven tazelemek için artık seçim kararı almasıdır.''

''İbra etmeyeceğim''

İnci Senem Tığlı: "Ben seçimde Burak Elmas'a oy vermedim. İyi ki vermemişim diyorum. Yerine getirilmiş herhangi bir vaadiniz yok. Yerine getirilmiş herhangi bir vaadiniz yok! Göreve getirilen CEO'nun eşine Aslan Kart projesi ihalesiz verildi. Sonrasında bu iptal edildi. Galatasaray, İstanbul Sözleşmesi'yle alakalı tweet atmadığı için ortalık ayağa kalktı fakat bir emekçi kadın bir bankacıyla alakalı iğrenç tweetler atan kişi hala o koltukta oturabiliyor. Ne Mali ne de idari yönden ibra etmeyeceğim. Başkanın da dediği gibi beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez.''

''Hakkımı helal ettim''

Oktay Banlı: "Truva Savaşı'nda bir savaşçı aşil tendonundan oklanarak ölmüştür. Tendonun ismi de buradan gelmiştir. Kerem Aktürkoğlu da bizim savaşçımızdır. İbra helalleşmektir. Ben Mustafa Cengiz'e hakkımı helal ettim. Kimse Galatasaray başkanına ve haziruna ayar veremez."

''Yanlış yolda doğru yürünmüyor''

Fatih Süleyman Demircan: "Sayın Başkanın geldiğinden beri kulübü nezaketle yönettiğine şahidim. Keşke diğer kulüpleri yönetenler de böyle olsa ama burası Türkiye. Yanlış yolda doğru yürünmüyor sayın Başkan. Sayın Burak Elmas'ı desteklediğim için özür diliyorum. 6 ayda Fatih Terim'i gönderip, başarısı olmayan birini göreve getiren Burak Elmas'a oy verdiğim için özür dilliyorum. Kamuoyunu karşısına alarak kadınlara hakaret etmiş birini savunan başkana oy verdiğim için özür diliyorum. Merhum Mustafa Cengiz ve yönetimini eleştirdiğim için özür diliyorum.''

''Hepinize gönül koydum''

Zeynep Özkalay: "Reşit olduğum günden beri hayal kuramadığım bu ülkedeki tek ışığım Galatasaray'dı. Bu ışığı kararttınız. Birlikte çok şey başarmanızı isterdim. Her şeyden önce bu kulüpte olmaya, bu kulüp için bir şeyler yapmaya çalışan gençlere örnek olun, ışık tutun diye isterdim! Bu toplantıyı Galatasaray'ın geleceğini şekillendirmemiz gerekirken, mali genel kurulları siyasete alet ettiniz. Yönetim, size de kızgınım. Siz genç Galatasaraylıların tutunduğu tek daldınız. Başarılı olmanızı isterdim. Hepinize gönül koydum. En çok da size koydum.''

Tüm üyelerin konuşması bitti ve Galatasaray Başkanı Burak Elmas açıklamalar yapıyor.

Saat 10.00'da başlayan ve üylerin söz aldığı Galatasaray Yıllık Olağan Genel Kurulu'nda tüm konuşmalar sona erdi.  Başkan Burak Elmas saat 23.00'te son söz ve cevap hakkı için kürsüye çıktı. 

Burak Elmas: Son derece duygusal, Galatasaray'ı çok seven bir insanım. Başkanlık, yapmadan öğrenebileceğiniz bir şey değil. Kısa sürede birçok şeyi tecrübe ettim. Galatasaray değerlerini hiçbir zaman rencide etmemeye, hizmet etmeye çaba gösterdim.

Burak Elmas: "Başkanlık, her ne kadar tecrübeniz olsa da yapmadan öğrenebileceğiniz bir şey değil. Genç bazı arkadaşlarımın hayal kırıklıklarını görmek beni çok üzdü. Galatasaray için yapmak istediklerimi anlatırken belli ki onlara çok ümit vermiştim. Sizlere yalan söylemedim."

''Hocam için elimi masaya vurdum!''

Burak Elmas: "Spor sektörü Türkiye'de batmış. Galatasaray banka onay vermeden tek kuruş çekemiyor. Galatasaray sevgim sebebiyle çok fazla yara aldım. Hocama 2 maç daha az ceza versinler diye konuşursam yer yerinden oynar dedim. Hocam hakkında TFF'de konuştuklarında elimi masaya vurdum. Üzgünüm. Galatasaray'ı birleştirme arzumun bir adım ilerlememiş olduğunu görmekten çok üzgünüm. Görmeseniz de Galatasaray'ın hakkını ben hep savundum. Bu konuda yüreğim çok rahat. Fark yaratamayacaksam bu koltukta oturmanın bir anlamı yok.''

''Pes etmedim''

Burak Elmas: ”Yola çıkarken arkadaşlarıma 'Galatasaray tarihinin en zor döneminde aday oluyoruz. İlk Mali Genel Kurul'da aklanmama riskiyle karşı karşıya kalabiliriz.' dedim! Arkadaşlarını bazen camia içinde yapılan organizasyonlara karşı koruyamamanın verdiği üzüntü, çaresizlik var. Top içeri girmediği zaman ne yaparsan yap başarısızsın ama her hafta Pazartesileri işe gitmek vardır, arkadaşlarla konuşmak vardır. Vicdanım rahat. Vereceğiniz her karara saygı duyuyorum. Her ne sonuç çıkarsa çıksın, Galatasaray değerlerine saygı duymaya devam edeceğim. Bana destek verenlere teşekkür ediyorum. Galatasaray için hiçbir zaman pes etmedim çünkü insan sevdiği için pes etmez.''

Mustafa Cengiz yönetimi ibra edildi

Galatasaray'ın vefat eden eski başkanı merhum Mustafa Cengiz dönemi mali ve idari yönden sunulan oylama sonucunda ibra edildi.  Mali ibrada 1372 oy kullanıldı. İbra edilsin diyen 958 oy çıkarken, ibra edilmesin için ise 377 oy çıktı. Ayrıca 36 çekimser, 4 de geçersiz oy kullanıldı. 1372 oy kullanılan idari yönden ise ibra konusunda ise olarak ise 918 ibra edilsin, 421 ibrasızlık, 32 çekimser ve 1 geçersiz çekimser oy çıktı.

Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmedi

Gece yarısına kalan oylama sonucunda Galatasaray'da mevcut yönetim ibra edilmedi. Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri idari yönden ibra edilmezken, mali olarak ibra edildi. İdari faaliyetler için 1383 oy kullanıldı. Oyların dağılımı 566 ibra, 801 ibrasızlık ve 16 çekimser şekilde oldu. Mali faaliyetler için ise 1385 oy kullanıldı ve 718 ibra, 638 ibrasızlık ve 29 da çekimser oy çıktı.

30 gün içinde seçime gidilecek

İbra edilmeyenler aleyhine şirket tarafından dava açılma olanağı doğar. Genel kurul, ibra etmemekle birlikte dava açılmasına gerek görmeyebilir. Genel kurul dava açma kararı verirse bir ay içinde dava açmaya zorunludur. İbra edilmeme halinde yönetim kurulu üyeleri kararın iptali için dava açabilir. 30 gün içerisinde yönetimi olağanüstü toplayarak bir seçim kararı alması gerekecek. Alınan kararın ardından yapılacak seçimde, Galatasaray tüzüğünün 59. maddesi ibra edilmeyen başkan ve yöneticilerin seçime girmesini engelliyor. Maddeye göre aklanmayan kulüp başkanı, yönetim ile denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamıyor ve seçilemiyor. Geçmiş dönemlerde Adnan Polat ile Mustafa Cengiz gibi Burak Elmas da kararı mahkemeye taşıyabilir.

Burak Elmas'tan açıklama

İbra edilmemesinin ardından açıklama yapan Burak Elmas, "Genel kurulumuzun almış olduğu karar tüm camiamıza hayırlı olsun. Bizler bugüne kadar elimizden geldiğince tüm emeğimizi vererek hizmet etmeye çalıştık. Hakkınızı helal edin. Bizler acilen önümüzdeki hafta tüzüğümüzün gereği 87.22. maddenin gereğini yerine getirerek, vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız" dedi.

Galatasaray Spor Kulübü tüzüğünün 87.22 maddesi şöyle:

"Genel Kurulca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulunu toplantıya çağırmak."

Senin için hazırladığımız haberler