CANLI| Çaykur Rizespor- Fenerbahçe maçını canlı izle (Maç linki)

Ali Bozkurt
17.02.2024 - 14:11 | Son Güncellenme: 17.02.2024 - 21:01

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor ligde 44. randevuda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe zirve yolunda hata yapmak istemiyor. Zorlu maçın kanalı ve canlı yayını gibi detaylar haberde.

CANLI| Çaykur Rizespor- Fenerbahçe maçını canlı izle (Maç linki)

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, rakibiyle lig tarihinde 44. kez karşı karşıya gelecek. Zorlu maçın kanalı ve canlı yayını gibi detaylar haberde.

Canlı anlatım

Maç sona erdi. Çaykur Rizespor 1-3 Fenerbahçe

GOL | 90+3' Fenerbahçe, maçın uzatma dakikalarında farkı 2'ye çıkardı. Dusan Tadic'in sol kanattan arka direğe doğru yaptığı ortaya gelişine vole vuran İrfan Can Kahveci topu ağlara yolladı. 

75' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Tadic'in pasında Dzeko'nun vuruşu yandan auta gitti.

GOL | 65' Fenerbahçe, Rize deplasmanında 65'inci dakikada geri döndü. Orta alanda topu kapan Mert Hakan Yandaş, ceza sahası yayında Edin Dzeko'ya pasını verdi. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Edin Dzeko, sol ayağıyla kaleye sert vurdu. Kalecinin müdahalesi yeterli olmadı, top ağlara gitti.

65' Sol taraftan yapılan ortaya yükselen Serdar Dursun kafayı vurdu. Kaleci topu kurtardı.

GOL | 48' Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal'ın hamleleriyle ikinci yarıya golle başladı. Oyuna sonradan giren İrfan Can Kahveci'nin ortasına yeni transfer Serdar Dursun kale önünde kayarak dokundu. Top ağlara gitti. Sarı-Lacivertliler Rize deplasmanında beraberliği yakaladı.

46' İkinci yarı başladı.

İlk yarı sona erdi. Çaykur Rizespor 1-0 Fenerbahçe

45+2' Sağ kanattan yapılan ortaya Mocsi kafayı vurdu. Top az farkla auta gitti.

GOL | 27' Akintola'nın sırtı kaleye dönük pozisyonda kafasının arkasıyla indirdiği topun ardından savunma arkasına sarkan Minchev ceza sahası içi sağ çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Kaleci Livakovic'in ayaklarının arasından geçen top ağlarla buluştu. Çaykur Rizespor, maçın 27'inci dakikasında Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

13' Ceza yayında Szymanski sol tarafındaki Edin Dzeko ile oynadı. Dzeko'nun sol ayağıyla yaptığı vuruş, savunmaya da çarptı. Kaleci Tarık topu kornere çeldi.

4' Sağ kanattan içeri çevrilen top savunmadan sekerek ceza sahası içi sağ çaprazında Akintola'nın önünde kaldı. Topu soluna çeken Akintola vuruşunu yaptı. Top üstten auta gitti.

2' Shelvey'in savunma arkasına ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Benhur, vuruşunu yapamadı. Araya giren Oosterwolde tehlikeyi uzaklaştırdı. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kaldırıldı.

1' Maç başladı.

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı 17 Şubat Cumartesi günü yapılacak. Mücadele Çaykur Didi Stadyumu’nda saat 19:00’da başlayacak. Müsabakayı Arda Kardeşler yönetirken, beIN SPORTS ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Muhtemel ilk 11'ler

Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Mocsi, Emirhan, C. Hojer, Shelvey, Olawoyin, Akintola, Varesanovic, Zeqiri, Gaich

Fenerbahçe: Livakovic, Oosterwolde, Bonucci, Çağlar Söyüncü, Ferdi, Krunic, Mert Hakan, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Fenerbahçe'de 3, Rizespor'da tek eksik

Fenerbahçe'de Çaykur Rizespor maçı öncesinde 3 eksik bulunuyor. Sakatlıkları süren Fred ve Joshua King'in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası'nda ikinci olan Nijerya forması giyen Bright Osayi-Samuel, Nijerya'da düzenlenecek devlet protokolüne katılacağı için Rize deplasmanında forma giyemeyecek.

Sakatlığını atlattıktan sonra bir süredir takımla çalışan Rodrigo Becao, teknik ekibin kararına göre maç kadrosunda yer alacak.

Çaykur Rizespor'da ise sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Janne-Pekka Laine, kadroda yer alamayacak.

4 futbolcu kart sınırında

Sarı-lacivertli ekipte Çaykur Rizespor maçı öncesinde 4 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Bu sezon Fenerbahçe'nin oynadığı bütün lig maçlarında süre alan Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski'nin yanı sıra Michy Batshuayi ve Alexander Djiku, Rize deplasmanında kart görmesi durumunda bir sonraki hafta iç sahada oynanacak Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek.

Çaykur Rizespor evinde farklı

Karadeniz ekibi, bu sezon İlhan Palut yönetiminde son derece başarılı sonuçlar aldı. 36 puanı bulunan Rizespor’un hedefi ligi ilk 4 içinde bitirip Avrupa bileti almak. Fenerbahçe ilk yarıda Kadıköy’deki maçta rakibini 5-0 kazanmıştı. Ancak Rize, evinde çok daha başarılı. Karadeniz ekibi, 13 maçta 27 puan toplayarak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından en başarılı iç saha karnesine sahip takım oldu.

Fenerbahçe deplasmanda kaybetmiyor

Fenerbahçe, bu sezon ligde aldığı 64 puanın 34'ünü deplasman maçlarında hanesine yazdırdı. Evinde oynadığı 13 karşılaşmada 9 puan kaybedip 30 puan kazanan sarı-lacivertliler, dış sahada mağlubiyet almazken 12 maçta 11 kez kazanıp 1 maçta golsüz berabere kaldı.

Rakip sahadaki 12 karşılaşmanın 9'unda kalesini gole kapatan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 12 maçta 27 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 5 gol gördü. Fenerbahçe, gol yediği maçlardan da 3 puanla ayrıldı.

VAR hakemi belli oldu

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadelenin VAR hakemi de açıklandı. Kritik karşılaşmanın VAR hakemi Özgür Yankaya oldu.

Arda Kardeşler’le 3 maçta 7 puan

Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmada Arda Kardeşler düdük çalacak. 36 yaşındaki hakem, bu sezon Sarı-Lacivertliler’in Ankaragücü’nü deplasmanda 1-0 ve Karagümrük’ü sahasında 2-1 mağlup ettiği karşılaşmalarda düdük çalışmıştı. Arda Kardeşler ayrıca 0-0 sonra eren Fenerbahçe-Galatasaray derbisini de yönetmişti. Kardeşler, bu sezon ilk kez Rizespor’un bir karşılaşmasında maçında görev yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler