Fenerbahçe - Galatasaray maçının canlı yayın bilgisi ve maç linki

21.09.2024 - 16:15 | Son Güncellenme: 21.09.2024 - 16:24

Süper Lig'de dev derbi! Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşıyor. Tarih ve saat bilgisi ile Fenerbahçe - Galatasaray maçının canlı izle linki haberimizde.

Fenerbahçe - Galatasaray maçının canlı yayın bilgisi ve maç linki

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 6'ıncı haftası dev derbiye sahne oluyor. Kadıköy'de, Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan iki takım da bu maçı kazanarak ezeli rakibi karşısında avantaj elde etmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe - Galatasaray maçının tarih ve saati

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki lig maçının 21 Eylül 2024 Cumartesi günü, saat 20.00'da başlaması planlandı.

Fenerbahçe - Galatasaray maçını canlı yayınlayacak kanal

Fenerbahçe - Galatasaray maçı beIN SPORTS 1'den canlı olarak yayınlanıyor.

Bein Sports'u izlemenin yolu

Bein Connect ile TOD TV birleşti. Bilgisayarınızdan www.todtv.com.tr adresine girerek 100'den fazla TV kanalını izleyebilir, ayrıca 1000'lerce içeriğe, dilediğiniz yerden erişip, dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz. Canlı kanallarda yayını durdurabilir, isterseniz 12 saat geriye gidebilirsiniz.

Dünya yayınlayacak

Derbi dünyanın birçok ülkesinden futbolseverlere buluşacak. Fenerbahçe - Galatasaray mücadelesi Fransa, Amerika, Kanada, İspanya, Portekiz, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan, Arnavutluk gibi ülkelerden canlı yayınlanacak.

En pahalı kadro

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi mücadelesi öncesi iki takımın toplam kadro değeri dikkat çekiyor. İki ezeli rakibin toplam kadro değeri 19 milyar 800 milyon TL. Galatasaray, kadrosunda yer alan futbolcuların 288,45 milyon Euro'luk değeriyle ligdeki takımlar arasında bu alanda zirvede yer alıyor. Fenerbahçe kadrosundaki futbolcuların değeri ise 231,35 milyon Euro. Sarı-Lacivertliler bu alanda 2. sırada bulunuyor.

Galatasaray'ın en değerli isimleri

Galatasaray'da derbide oynaması durumunda Nijeryalı yıldız futbolcusu Victor Osimhen 100 milyon Euro ile sahanın en değerlisi olacak. 20 milyon Euro ile Barış Alper Yılmaz ikinci sırada yer alırken, milli futbolcuyu piyasa değeri 18 milyon Euro olan Kolombiyalı Davinson Sanchez ve Brezilyalı Gabriel Sara takip ediyor.

Fenerbahçe'nin en değerli isimleri

Fenerbahçe'de ise Faslı orta saha Sofyan Amrabat 22 milyon Euro ile takımın en değerlisi konumunda yer alıyor. Amrabat'ı, vatandaşı Youssef En-Nesyri 20 milyon euro ile takip derken, Polonyalı yıldız Sebastian Szymanski ise 19 milyon Euro piyasa değeri ile üçüncü sırada konumlanıyor.

Ezeli rakiplerin toplam kadro değeri toplam 19 milyar 800 milyon TL'ye (yaklaşık 520 milyon euro) tekabül ediyor. Bu rakam, her iki takımda da tarihin en yüksek kadro değeri konumunda.

Muslera ve Osayi Samuel zirvede

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda Galatasaray derbisine en fazla çıkan oyuncu, Bright Osayi-Samuel oldu.

Sarı-lacivertlilere 2021 yılının ocak ayında transfer olan Bright Osayi-Samuel, mevcut kadroda Fenerbahçe formasıyla Galatasaray'a karşı en fazla forma giyen oyuncu konumunda bulunuyor. Nijeryalı oyuncu, sarı-kırmızılılara karşı 7 müsabakaya çıktı. Bright Osayi-Samuel'i 6 maçla Serdar Aziz ve 5 maçla Mert Hakan Yandaş takip etti.

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılıların mevcut kadrosunda Fenerbahçe derbisinin atmosferini en fazla yaşayan isim konumunda bulunuyor.

Sarı-kırmızılara İtalya ekibi Lazio'dan 2011 yazında transfer olan Uruguaylı file bekçisi, forma giydiği 31 Fenerbahçe derbisinde 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı.

Öte yandan Victor Nelsson 7, Berkan Kutlu da 6 maçta sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe karşısına çıktı.

Kimler eksik?

Sarı-lacivertlilerde sakatlığını atlatan ancak takımla çalışmalara başlayamayan Bright Osayi-Samuel'in karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor.

Fas Milli Takımı'nın Lesotho ile yaptığı mücadelede sakatlanan Hakim Ziyech, Fenerbahçe ile oynanacak maçta görev alamayacak.

Icardi'nin durumu belirsiz

Sakatlığı sebebiyle sahalardan uzak kalan Mauro Icardi, sarı-kırmızılı takımla antrenmanlara başladı.

Adana Demirspor karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Arjantinli yıldız, derbi öncesinde takımla idmanlarda yer aldı.

Mauro Icardi'nin Fenerbahçe maçında oynayıp oynamayacağına teknik direktör Okan Buruk karar verecek.

Fenerbahçe'de 7 ismin ilk derbisi

Sarı-lacivertlilerde Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Allan Saint Maximin, Cenk Tosun, Filip Kostic, Levent Mercan ve Oğuz Aydın, Galatasaray karşısında şans bulması durumunda takımlarıyla ilk derbilerine çıkacak.

Barış Alper Yılmaz formda

Barış Alper Yılmaz, son 4 Süper Lig maçında 4 gol atarak takımına büyük katkı sağladı.

Milli oyuncu, Süper Lig'de oynadığı Gaziantep FK, Çaykur Rizespor, Adana Demirspor ve TÜMOSAN Konyaspor maçlarında 1'er gol kaydederek takımın son 4 galibiyetinde önemli rol oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler