Sivasspor - Galatasaray Maçının Canlı Yayın Bilgisi ve Maç Linki

Akın Ungan
29.12.2022 - 14:00 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 19:17

Süper Lig'de Sivasspor ile Galatasaray karşılaşıyor. Tarih ve saat bilgisi ile Sivasspor - Galatasaray maçının canlı izle linki haberimizde. İşte detaylar.

Sivasspor - Galatasaray Maçının Canlı Yayın Bilgisi ve Maç Linki

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Okan Buruk yönetiminde sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Sarı-Kırmızılılar, geçen hafta aldıkları liderliği korumak istiyor. Cimbom'un hedefi Rıza Çalımbay ve takımı Sivasspor'u deplasmanda devirmek.

CANLI ANLATIM | Sivasspor - Galatasaray

Karşılaşma sona erdi. Sivasspor 1-2 Galatasaray

90+17' Pozisyonu izleyen Özdamar, bir önceki pozisyon için ofsayt kararı verdi.

VAR | 90+16' Erkan Özdamar, Victor Nelsson ile Goutas arasındaki pozisyonu izlemek için monitöre gitti. Sivasspor penaltı bekliyor.

KIRMIZI KART | 90+9' Sivasspor'da Erdoğan Yeşilyurt, ikinci sarı kartı görerek, oyun dışında kaldı.

GOL | 90+5' Galatasaray, uzatma anlarında öne geçti. Abdülkerim Bardakcı'nın orta sahanın gerisinden uzun gönderdiği top, savunma arkasına koşan Barış Alper Yılmaz'la buluştu. Topu iyi kontrol eden Barış Alper, sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Genç oyuncu, topu ağlara gönderdi. Sarı-Kırmızılılar durumu 2-1 yaptı.

GOL | 80' Dia Saba, orta sahanın ilerisinden savunma arkasına müthiş bir pas attı. Saba'nın havalandırdığı top, Galatasaray savunmasının üzerinden geçerek, arkaya koşu yapan Erdoğan Yeşilyurt'a geldi. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Erdoğan, topu ağlara gönderdi. Sivasspor, bu gol ile beraberliği yakaladı.

60' Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Keita, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Yerden yavaş giden top, kaleci Muslera'da kaldı.

GOL İPTAL | 56' Hakem Erkan Özdamar golü izlemek için monitöre gitti. Uzun süre pozisyonu izleyen Özdamar, golü iptal etti.

GOL | 50' Sivasspor, Ulvestad ile beraberliği yakaladı. 50. dakikada oluşan karambolde Fernando Muslera'nın 2 kez kurtardığı top, çizgiyi geçti. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta topi altı pasta kaldı. Yaşan karambolde iki kez kaleye yakın mesafeden vuruldu. Kale önünde Muslera iki kez topu çelmeyi başardı. Topu önünde bulan Ulvestad da kaleye vurdu. Muslera bu şutu çıkaramadı. Top çizgiyi geçti.

46' Mücadelenin ikinci yarısı başladı.

Maçın ilk devresi sona erdi. Sivasspor 0-1 Galatasaray

45' Karşılaşmanın ilk yarısına 6 dakika ilave edildi.

43' Sivassporlu Keita'nın yerde kaldığı anda oyun devam etti. Topu kapan Galatasaray, sağ taraftaki Rashica'ya aktardı. Rashica arka direğe doğru ortasını yaptı. Boş kalan Patrick van Aanholt, gelişine sol ayağının içiyle vurdu. Yere de çarpan top yükselerek direğin üstünden auta gitti.

41' Sol taraftan yüklenen Sivasspor'da Uğur ortayı yaptı. Erdoğan kafayı vurdu. Top üst direğin hemen üzerinden dışarı çıktı.

39' Sivasspor, Boey'in ters vuruşu sonucu sağ kanattan korner kazandı. Köşe vuruşu altı pasa doğru yapıldı. Kafalardan seken top auta gitti.

32' Galatasaray, ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Mertens, sol tarafta savunma arkasına sarkan Kerem'i gördü. Sivasspor savunması bir anda ikiye iki yakalandı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda saha zeminine takılan Kerem Aktürkoğlu, düşerken topu Gomis'e attı. Gomis kalecinin yerde olduğu anda topu kaleye gönderdi. Kırmızı-Beyazlılar'ın savunması, topu çizgiden çıkarmayı başardı.

GOL | 27' Sivasspor çıkarken yakalandı. Mertens, Sarı-Kırmızılılar'ı öne geçiren golü kaydetti. 27. dakikada topu sağ kanatta kapan Rashica, Berkan'ı gördü. Berkan, sağ tarafta hücuma çıkan Sacha Boey'i topla buluşturdu. Boey, son çizgiye inmeden yerden sert şekilde ortaladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Mertens, sol köşeye düzgün vurdu. Top, ağlara gitti.

25' Savunmadan paslaşarak çıkan Galatasaray'da sol tarafta Mertens topla buluştu. Ardından ceza yayı önünde pas alan Rashica, kaleyi denedi. Top, kalecide kaldı.

22' Orta alanda Robin Yalçın'dan sıyrılan Kerem Aktürkoğlu, hızla topu ceza sahası yayına doğru taşıdı. Kaleye sol çaprazdan yaklaşan Kerem, ceza sahası içindeki Gomis'i gördü. Gomis tekrar topu Kerem'e bıraktı fakat genç oyuncunun gerisinde kaldı. Arkalardan gelen Sergio Oliveira sert ve gelişine vurdu. Top, savunmanın müdahalesiyle kornere gitti.

20' Paslaşarak kullanılan kornerde ceza sahası içine yapılan ortaya Yatabare kafayı vurdu. Top yandan auta gitti.

19' Robin Yalçın ile Sivasspor tehlike yarattı. Ceza sahası yayına doğru topu süren Sivassporlu futbolcu, vuruşunu yaptı. Top savunmaya çarparak kornere gitti.

10' Sivasspor, Galatasaray kalesine kalabalık geldi. ceza sahası önü sol çaprazında gelen ortaya zayıf bir kafa vuruşu yapıldı. Top kaleci Muslera'da kaldı.

3' İlk tehlike Galatasaray cephesinden geldi. Orta alanda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, topu Sergio Oliveira'ya aktardı. Oliveira, topla ilerledi. Portekizli yıldız, kaleye uzak bölgeden şutunu attı. Top, yandan auta gitti.

1' Sivasspor - Galatasaray maçı başladı.

11'ler belli oldu

  • Sivasspor: Ali Şaşal, Uğur, Goutas, Caner, Robin, Keïta, Ulvestad, Saba, Ahmed Musa, Erdoğan, Yatabare

  • Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Van Aanholt, Oliveira, Berkan Kutlu, Rashica, Mertens, Kerem, Gomis
İlgini Çekebilir
Aslan lider gitti lider geldi
Habere Git

Sivasspor - Galatasaray maçının tarih ve saati

Sivasspor ile Galatasaray arasındaki Süper Lig maçı 29 Aralık 2022 Perşembe günü, saat 17.00'de başlayacak. Karşılaşma, Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak. Mücadeleyi AJANSSPOR MAÇ MERKEZİ'nden canlı olarak takip edebilirsiniz

Sivasspor - Galatasaray maçını canlı yayınlayacak kanal

Sivasspor - Galatasaray maçı beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Sivasspor - Galatasaray maçının hakemleri

Sivasspor - Galatasaray karşılaşmasında Erkan Özdamar düdük çalacak. Özdamar'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Ali Saygın Ögel yapacak. Maçın dördüncü hakemi, Turgut Doman olacak. VAR'da, Özgüç Türkalp, AVAR'da ise Bülent Birincioğlu görev alacak.

Galatasaray'da 5 eksik

Galatasaray'da cezalı ve sakat olan 5 futbolcu, Demir Grup Sivasspor maçında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezalısı Lucas Torreira ile tedavilerine devam edilen Mauro Icardi, Mathias Ross, Yunus Akgün ve Kazımcan Karataş müsabakanın kadrosunda yer alamayacak.

Sivasspor'da 5 oyuncu forma giyemeyecek

Kırmızı-beyazlılarda bu mücadele öncesi 4 eksik futbolcu bulunuyor. Sakatlığı devam eden Leke James, Aaron Appindangoye, Alaaddin Okumuş ve Murat Paluli, Galatasaray karşısında takımını yalnız bırakacak.

 

Sivasspor, Galatasaray maçına çok az bir süre kala bir sakatlık açıklaması daha yaptı. Antrenman sırasında sakatlanan Max Gradel'in Galatasaray maçında oynayamacağı belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler