Canlı yayında Abdullah Avcı için olay sözler: "Beşiktaş kültürünün yanından geçemez"

25.05.2019 - 17:56 | Son Güncellenme: 25.05.2019 - 20:56

Canlı yayında Abdullah Avcı için olay sözler: "Beşiktaş kültürünün yanından geçemez"

Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi bitti. Siyah-beyazlıların Abdullah Avcı ile anlaştığı yönünde haberler gündemdeki yerini aldı. Siyah-beyazlı kulübün Hukuk İşlerinden Sorumlu Eski Yöneticisi Ahmet Akpınar, Radyospor'da çok çarpıcı ifadelere imza attı.

Abdullah Avcı ile ilgili olay sözler

Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Ahmet Akpınar, Abdullah Avcı'nın Beşiktaş'a yakışan bir isim olmadığını ifade etti ve yıllar önce yaşanan bir olayı canlı yayında detaylıca anlattı. İşte Akpınar'ın o açıklamaları:

"Fikret Orman yönetimi şaibeleri ortadan kaldırsın"

Fikret Orman yönetiminin, basında çıkan şaibeli haberlerle ilgili aksiyon almalarıdır. Bu konuda atım atmalarını ve Beşiktaş'ın üzerinden şaibelerin kalkması gerekiyor. Alınan faturalar, verilen ihaleleri değil de Beşiktaş'ın performansını konuşalım. Hatalı olanlar istifa mı eder, dava mı açılır bilemem. Bir Beşiktaşlı olarak alay konusu olmaktan bıktık. Beşiktaş'ta yöneticilik yaptım. Beşiktaş'ta sızmalar var. Sızmalar olmasa bazı belgeler de ele geçemez.

Fikret Orman ile Umut Güner arasında yaşandığı söylenen problemler üzerine...

Her yönetimde sorunlar olabilir. Önemli olan sorunların neden olduğudur. Basında çıktığı gibi ise tartışmalar o zaman farklı değerlendirilir. Fikret Orman, eğer transfer görevini başka bir yönetici arkadaşa vermek istiyorsa onun takdiridir. Beşiktaş'ta başkanlık sistemi geçerlidir. Başkan istemiyorsa o da o görevi yapmaz.

"Abdullah Avcı, Beşiktaş kültürünün yanından bile geçemez"

Abdullah Avcı, Beşiktaş kültürünün yanından bile geçemez. 2011 senesinde Türkiye Kupası finali oynandı. Beşiktaş maçı penaltılarla kazandı. Havalimanına gittik. Orada, kıyamet kopuyordu. FETÖ'cü Arif olmak üzere, teknik direktör sıfatında olan Abdullah Avcı, Beşiktaş taraftarı Ertuğrul Cem Ece'yi darp etti. Zaten mahkemeden de basit yaralama suçu kararı çıkmıştı. Serdal Adalı da oradaydı. Kavgayı ayırdık. Daha sonra Abdullah Avcı bir radyo yayına katıldı. "Biz sahada kaybettik ama havalimanında kazandık" demişti. Dilerim Abdullah Avcı Beşiktaş'ın başına geçmez.

"Abdullah Avcı, son metreleri koşmayı bilmeyen biri"

Abdullah Avcı hiçbir final maçını kazanamadı. Kaç senedir şampiyonluğu yakalayamıyor. Finalleri yapamayan bir teknik adam. Son metreleri koşmayı bilemeyen bir teknik direktörü Beşiktaş'ın başına niye getirirsiniz? Kaybettiğiniz ya da geriye düştüğünüzde Beşiktaş seyircisi mutlaka yüklenir. Ben Avcı'nın bunu kaldıramayacağını düşünüyorum. Kaldıramayacak bir teknik adamın da Beşiktaş'ta işi yok.

"Nihat Özdemir'in başarılı olacağına inanmıyorum"

Ben PFDK'da görev yaptığımda seçilmiştik. Atanmamıştık. Yani seçimle göreve geldik. Daha sonraki dönemlerde TFF'de atamalar yapıldı. Göstermelik seçimler yapıldı. Şu anda yeni bir atama yapıldı. Herkesin önü kesiliyor. Futbol maçına gitmemiş insanlar PFDK'da görev alabiliyor. Sonra da saçma sapan kararlar çıkıyor. Ortada örnekler var. Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanan maçta yaşanan olaylar sonrası ek belge istiyorlar. Neden sezonu kapatmak adına. Ceza vermekten imtina eden kurullar var. Nihat Özdemir'in de başarılı olacağına inanmıyorum. Ortada atanmış bir aday var. Artık sistem bu halde. Diyet borcu olmayan insanlar göreve gelmeli.

"Şenol Güneş, Beşiktaş'ın ipini çekti"

Oğuzhan'ın milli takıma çağrılmasını garipsedim. Oynamayan oyuncu milli takıma alınıyor. Şenol Güneş, Beşiktaş'ın ipini çekti. Kaç tane final maçını kaybetti. Oğuzhan çok iyi oyuncu o zaman neden oynatmadı? Neden Galatasaray maçında yok. Şenol Güneş'in çelişkileri var. Beşiktaş, Şenol Güneş'e şampiyonluk kazandırmıştır.

"Burak Yılmaz'ın kaptanlığı için erken"

Ben Burak Yılmaz'ın Beşiktaş forması giymesini içine sindiremeyenlerdenim. Tamam goller attı. Beşiktaş forması giyerken de o uyanık davranışlarını yapmadı. Kendisini tuttu belki de. Gelecek sene eski Burak'a mı dönecek? Yoksa centilmen Burak mı olacak? Bu önemli. Kaptanlık için erken. Yönetim ille de kaptan olsun derse yapacak birşey yok.

Senin için hazırladığımız haberler