Canlı yayında olay sözler: "TFF istifa etmezse, Mustafa Cengiz ne yapacak?"

16.11.2018 - 14:34 | Son Güncellenme: 16.11.2018 - 17:34

Canlı yayında olay sözler: "TFF istifa etmezse, Mustafa Cengiz ne yapacak?"

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, Fenerbahçe ile oynanan derbi maç sonrasında verilen cezalar ve sarı-kırmızılı kulübün gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Mustafa Cengiz ve yönetimini eleştiren Kozak, “Başkan TFF’yi istifaya davet etti. İstifa etmezlerse ne diyecek? Galatasaray çorba gibi oldu. Her kafadan bir ses çıkıyor. Ateşe benzin dökerek olmaz” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayri Kozak’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"İstifa taleplerini anlamıyorum"

Galatasaray’da böyle yoğun bir gündem olmamalı. Bu işin bu kadar uzatılması benim hoşuma giden bir tablo değil. İstifa talepleri var. Ben anlamıyorum. Zannedilmesin ki Galatasaraylıların hepsi konuya böyle bakıyor. Mustafa Cengiz ve yönetiminin tutumu bence doğru değil.

"İstifa çağrısıyla neyi halledebilirler?"

Başkanın bu çıkışını son derece gereksiz buluyorum. 50 yıldır Galatasaray’ın içindeyim. Birçok başkan gördüm. Hepsinin bir ağır başlılığı, bir sakin tavrı vardı. Yöneticilerin olayı soğutması, ara bulucu rolü oynaması daha doğru olurdu. Galatasaray başkanlığı büyük sorumluluk taşıyan bir makamdır. Yönetime düşen, bütün tarafları soğukkanlı olmaya çağırmaktır. Ateşin üstüne benzin dökerek olmaz. Hiç kimse, verilen cezayı geri çektiremiyor. “İstifa etsinler” laflarıyla neyi halledebilirler ki? Yönetim, soğukkanlı oluşunu da kamuoyuna ifade edebilirdi. Bu iş çıkmaza girdi. Bu iş yanlış gidiyor.

"Ateşe benzin dökerek gidiliyor"

Galatasaray sessizler topluluğudur. Camianın birçok kişisi, bu duruma mutlu değil. Büyük tepki var. Galatasaray ile Fenerbahçe dost olarak bilinir. Biz birbirimizden ayrı yapamayız. Bu olaylar bir de kendi sahamızda patlak verdi. Ev sahibi olarak daha sakin olmak gerekiyordu. Tekmeler, tokatlar yaşanmamalıydı. Bu iz kolay kolay silinmez. Ortalığı yumuşatıcı bir girişim görmüyoruz. Ateşe benzin dökerek gidiliyor. Gelişmelerden mutlu değilim.

"Durup dururken ceza verilmez"

Fatih Terim’in kulübede olmaması elbette takımı etkiler. Ama olaylar nasıl başladı? Onu düşünmek lazım. Bu maç canlı yayınlandı. Bir takım cezalar mutlaka verilecekti. Durup dururken bir ceza verilmez. Fırat Aydınus da ilk defa Galatasaray maçı yönetmiyor. Derbilerde büyük ölçüde görev verilen bir hakem. 1 maç ile mi bitirdik bu hakemi?

"Terim’i sakinleştirmek bu kadar zor muydu?"

Hiç kimse samimi görüşünü ortaya koymuyor. Ben çekinmiyorum. Galatasaray’ı, takımı ve Terim’i seviyorum. Ama kulüp iyi yönetilmiyor. Fatih Terim’i sakinleştirmek zor muydu? Yönetim, belli kişilerin sözünü dinliyor. Bu iş yanlıştır. “Biz belli hayvan türleriyle hayvan olmayız” ne demek? “Bize kılıç çekilmemiş, savaş açılmış. TFF görevden çekilsin” diyor başkan. Ne oluyor yahu? Galatasaray başkanına yakışıyor mu açıklamalar? Bana da tepkiler olacaktır. Fakat; önemli değil. Galatasaray için doğruları söylemekten çekinmeyeceğim.

"TFF istifa etmezse Mustafa Cengiz ne yapacak?"

Başkan Mustafa Cengiz söyledi diye Türkiye Futbol Federasyonu istifa mı edecek? Etmezse ne olacak? Başkan takımı mı çekecek? Böyle lafları eden bir başkan işin arkasını düşünmeli. TFF istifa etmezse başkan ne yapacak? Ben bunun için tepki gösteriyorum. Beni sevmeyen Galatasaraylılar da vardır. Ben Galatasaray sevgisi ve mantığıyla olaylara yaklaşıyorum. Bütün Galatasaraylılar durumu iyi düşünmeli. Başta başkan…

"Buralara, kulüplerin kötü yönetilmesi sonucu gelindi"

Galatasaray, Türkiye’de en çok şampiyonluk yaşadı. Doğru. Ama her yıl mali anlamda kötüye gidiş yaşandı. Fenerbahçe ve Beşiktaş başkanları da serzenişte bulunuyor. Yönetimler, yöneticiler neredeydi? Herkes şimdi gerçeği görüyor. Galatasaray da aynı durumda. Büyük kulüplerin kötü yönetilmesinin sonucu buralara gelindi. Bu iş bence böyledir.

"Galatasaray da diğer kulüpler de risk altında"

Galatasaray için şampiyon olamama riski var. Galatasaray çorba gibi oldu. Her kafadan bir ses çıkıyor. Rakipler de iyi gitmiyor. Bir tek Başakşehir sakin şekilde gidiyor. Birinci devrenin sonu, bazı şeyleri gösterecektir. Yeni transferler yapılarak, borçlanmaya devam mı edilecek? Yoksa mevcut imkanlarla mı devam edecekler? Galatasaray da diğer takımlar da risk altındadır.

"Bu savaşta artık frene basmaları lazım"

Mustafa Cengiz, “Şampiyon olacağız” diyor. Nereden biliyor? Bunun garantisi var mı? Fatih Terim ile TFF arasında yaşananlar bu gerginliklere sebep vermedi. Terim’in tarzı, tavrı, tutumu kırgınlık yaratmış olabilir. Ama yanlış ceza verilmişse protesto edilir. Fakat; olaylar herkesin gözü önünde oldu. Kimse kimseyi kandırmasın. Bundan sonraki süreç zor görünüyor. Galatasaray başkanı ve yöneticileri olayları tekrar değerlendirmeli. Bu savaşta artık frene basmaları lazım. Ben dibine kadar Galatasaraylıyım. Ama başkana, yönetime ve Terim’e sakin olmalarını tavsiye ediyorum. Terim’in göreve gelmesine de vesile olmuşumdur. Bunu bilen bilir. İşler iyi gitmiyor.

Senin için hazırladığımız haberler