Eric Cantona'dan Kral Charles'ın Taç Giyme Törenine Yorum

Orhan Gülek
06.05.2023 - 15:14 | Son Güncellenme: 06.05.2023 - 15:37

Manchester United'ın eski oyuncularından Eric Cantona, İngiltere'de Kraliçe Elizabeth sonrası tahta geçen Kral Charles’ın taç giyme töreniyle ilgili paylaşımda bulundu.

Eric Cantona'dan Kral Charles'ın Taç Giyme Törenine Yorum

AJANSSPOR - HABER

"Kral Eric" lakabıyla tanınan Manchester United'ın efsane oyuncularından Eric Cantona, Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles'ın taç giyme töreniyle ilgili paylaşımda bulundu.

Eric Cantona'dan taç giyme paylaşımı

İngiltere'nin farklı yerlerinden başkent Londra'ya gelen on binlerce kişi sabahın erken saatlerinden beri taç giyme törenine tanıklık etmek için Londra sokaklarını doldururken, Manchester United'ın eski Fransız futbolcusu Eric Cantona da ilginç bir paylaşımda bulundu.

Cantona: “Sadece bir kral var”

Manchester United ve Fransız futbolunun efsane isimlerinden Eric Cantona, Kral Charles’ın taç giyme anına atıfta bulunarak, kendi fotoğrafını paylaştı. Fransız yıldız, paylaşımın altına, “Sadece bir kral var” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles'ın taç giyme töreni gerçekleşti. Wesminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleşen törene kraliyet üyelerinin yanı sıra siyasi liderler ve ünlü isimler de katıldı.  İngiltere'de, 70 sene sonra ilk kez gerçekleşen taç giyme töreninde taç giyen 74 yaşındaki Kral Charles resmen İngiltere hükümdarı oldu.

Peki Eric Cantona kimdir?

24 Mayıs'ta 57 yaşına girecek Cantona, 1992 ile1997 yılları arasında yıldızlaştığı takım olan Manchester United'da oynadı.  Kırmızı Şeytanlar ile 5 sezonda 4 şampiyonluk yaşayan Cantona, Premier Lig kariyerinde 156 maça çıktı, 70 gole imza attı ve takım arkadaşlarına 56 asist yaptı.

Eric Cantona: "Ben olağanüstüyüm"

Öte yandan Eric Cantona, geçtiğimiz yıl İngiltere'de Şöhretler Müzesi'ne seçildi ve yine kendisiyle ilgili mutevazı davranmadı. Fransız oyuncu şu ifadeleri kullandı:

 "Yaklaşık 30 yıldız oyuncunun arasından seçildim çünkü farklıyım. Diğer aday oyuncular harika ama ben olağanüstüyüm!"

Senin için hazırladığımız haberler