Carlos Alcaraz kortlara kazanarak döndü

Eren Tuncay
16.02.2023 - 14:07 | Son Güncellenme: 18.02.2023 - 15:25

Tenis haberleri. Sakatlığının ardından bu yıl korta Arjantin Açık turnuvasıyla dönen İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, ilk maçını kazandı. İşte detaylar.

Carlos Alcaraz kortlara kazanarak döndü

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) 250 turnuvasına katılan 19 yaşındaki Carlos Alcaraz, iki saat süren mücadelenin ardından Sırp Dusan Lajovic'i 6-2, 4-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

"Sadece iyileşmeyi bekledim"

Maçın ardından duygularını dile getiren Alcaraz, "Yeniden kazanmak harika bir his. Bir turnuvaya veya maça çıkmayalı uzun zaman olmuştu. Sadece iyileşmeyi bekledim. Bu yıl ilk galibiyetime ulaştığım için mutluyum." ifadelerini kullandı.

Zirveye çıkmıştı

Geçen sezon biri grand slam olmak üzere 5 turnuvadan zaferle ayrılan ve gösterdiği üstün performansla dünya sıralamasında zirveye kadar yükselen Alcaraz, Kasım ayında yaşadığı sakatlığın ardından kortlardan uzak kalmıştı.

Djokovic'e geçildi

Sırp Novak Djokovic'in, sezonun ilk grand slami Avustralya Açık'ı kazanarak dünya sıralamasında zirveye çıkmasıyla Alcaraz, ikinci basamağa düşmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler