Ajansspor

Çarşı Davası'nda kritik saatler!

Editör: Ajansspor

Son Güncelleme /

Çarşı Davası'nda savcı mütalaasını açıkladı; "Hükümeti devirmeye teşebbüs" ile suçlanan 35 sanığın beraatini istedi..

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 54 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-
Çarşı Davası'nda kritik saatler!
Çarşı Davası'nda kritik saatler!

Çarşı Davası'nda kritik saatler!

Çarşı Davası'nda savcı mütalaasını açıkladı; "hükümeti devirmeye teşebbüs" le suçlanan 35 sanığın beraatini istedi.

Kamuoyunda 'Çarşı davası' olarak bilinen, Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla suçlanan 35 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların tamamının beraatini istedi.

İLK DURUŞMA 16 ARALIK 2014'TE GÖRÜLDÜ
Çarşı Davası'nın ilk duruşması 16 Aralık 2014'te görüldü. Çağlayan Adliyesi'nde görülen ilk duruşmaya Beşiktaş taraftarları büyük ilgi göstermiş, binanın önünde toplanan binlerce kişi, "Çarşı vicdandır, yargılanamaz' diye slogan atmıştı. İlk duruşmaya çok sayıda CHP milletvekillerinin yanı sıra, Gezi olayları sırasında yaşımını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan da (üstte) katılmıştı.

100 AVUKAT SAVUNDU
'Hükümeti devirmeye teşebbüs'le suçlanan Çarşı Grubu üyelerini, aralarında İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın da bulunduğu 100 avukat savundu. Katılımcı sayısının fazla olması nedeniyle ilk duruşmada mahkeme salonunda izdiham yaşanmıştı. Bunun üzerine mahkeme başkanı Metin Tamirci, basın mensupları ve milletvekilleri dışındakilerin salondan çıkarılmasını istedi. Ancak avukat sayısının çok olması nedeniyle izdihama engel olunamadı.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...