(YAZILI ÖZET) Göztepe -Çaykur Rizespor Maç Sonucu: 3-3

Ali Bozkurt
16.05.2023 - 19:00 | Son Güncellenme: 16.05.2023 - 19:41

TFF 1. Lig 37. haftasında Göztepe kendi sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Karşılaşmayı 3-3 beraberlikle sona erdi. İşte maç özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Göztepe -Çaykur Rizespor Maç Sonucu: 3-3

AJANSSPOR HABER

TFF 1. Lig 37. haftasında Çaykur Rizespor, Süper Lig'e çıkmak için mücadele ettiği karşılaşmadan 3 puan alamadı. Göztepe kendi sahasında karşılaşmayı 3-2 kazandı. Rizespor, gelecek hafta alacağı 3 puan ile Süper Lig'e yükselecek.

Süper Lig şansı diğer maça kaldı

Çaykur Rizespor, Göztepe karşısında alacağı 3 puan ile TFF 1. Lig'i ikinci sırada tamamlamayı garantileyecekti. Sarı-Kırmızılıların karşısında 3-3 berabere kalan Rizespor, karşılaşmadan bir puan ile döndü. Rizespor, gelecek hafta alacağı 3 puan ile Süper Lig'e yükselecek.

Emir Ortakaya açılışı yaptı

Karşılaşmanın 19. dakikasında İsmail Köybaşı’nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Atınç kafa vuruşunu yaptı ve kalecinin sektirdiği topa Emir arka direkte dokununca takımını öne geçiren golü kaydetti. Bu golle ev sahibi 1-0 öne geçti.

İsmail Köybaşı farkı 2 yaptı

24. dakikada Tarık Çamdal’ın sağ kenardan açtığı ortaya İsmail Köybaşı gelişine vurdu ve takımının ikinci golünü attı. 

Rizespor devreye umutlu girdi

Zorlu karşılaşmanın 43. dakikasında Benhur, Göztepe kalesini görür görmez orta şut karışımı vuruşunu yapınca Mary savunmacıların arasında topa dokunda ve farkı bire indiren golü kaydetti. Böylelikle ilk devre bu golle 2-1 Göztepe'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

İsmail Köybaşı farkı 2 yaptı

Zorlu karşılaşmanın 58. dakikasında İsmail Köybaşı, Kvasina’nın pasında sol çaprazdan ayağının üstüyle şutunu çekti ve farkı tekrar ikiye çıkaran golü attı. 

Rizespor, son dakikalarda açıldı

Karşılaşmanın 84. dakikasında Mamah, rakibinin yüzüne yaptığı müdehaleden dolayı ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.  Alberk Koç, ceza sahasının yayından kullandığı frikikte farkı bire indiren golü kaydetti. 

Önce gol sonra penaltı

Karşılaşmanın 90+10. dakikasında Çaykur Rizespor'un golü VAR uyarısı sonrası iptal olurken, hakem Suat Arslanboğa pozisyon öncesi penaltı olduğuna karar verdi. Topun başına geçen Koray, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Senin için hazırladığımız haberler