Çebi iki başkanlıktan birini bırakıyor!

07.01.2020 - 14:30 | Son Güncellenme: 07.01.2020 - 14:30

Beşiktaş Başkan Ahmet Nur Çebi, kulübün borsaya açık şirketi Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın başkanlığını bırakıyor. Çebi, Perşembe günü yapılacak genel kurulda seçilecek olan yönetim kurulu listesine girmeyecek.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün borsaya açık şirketinin yönetiminde yer almayacak. Beşiktaş Postası'nın duyurduğu habere göre; Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Perşembe günü genel kurulu var.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan haberde Şirketin 01.06.2018-31.05.2019 dönemine ait özel hesap dönemine dair gerçekleştirilecek olağan genel kurul toplantısının bilgilendirme açıklamasında yönetimin aday listesinde kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi, icra kurulu başkanı ve genel sekreter Mesut Urgancılar ile ikinci başkan Adnan Dalgakıran'ın adı yer almadı.

Oysa ekimdeki olağanüstü seçimden sonra şirketin yeniden yapılan görev dağılımında Ahmet Nur Çebi başkan, Adnan Dalgakıran başkanvekili, Mesut Urgancılar ve Erdal Torunoğulları üye olarak yer almıştı. Cenk Sümer ise bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak şirket yönetiminde yer almıştı.

CELAL ARAL'IN BAŞKAN OLMASI BEKLENİYOR

Perşembe günü yapılacak olağan genel kuruldaysa Cenk Sümer, Celal Aral, Emre Kocadağ, Erdal Torunoğulları, Kemal Erdoğan ve Fikri Şener yönetime girecek. Demet Güdül, Ertan Mitap ve Özgür Şentürk ise bağımsız adaylar olacak.

Genel kurulda kulüp yönetiminde yer almayan Cenk Sümer şirketin başkanı, Celal Aral’ın da başkanvekili seçilmesi bekleniyor. Aral, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği'nin başkan yardımcılığı görevini de yürütüyor.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, futbolcularla sözleşme imzalamak, bonservis bedeli ödemek, futbol tesisleri kurmak ve işletmek gibi faaliyet alanları bulunuyor.

Böylece ilk defa Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, borsa açık şirkette görev almayacak.

Senin için hazırladığımız haberler