'Çebi Kaptan' dümene geçiyor!

15.06.2020 - 12:56 | Son Güncellenme: 15.06.2020 - 12:56

Pandemi nedeniyle ara verilen ve yeniden başlayan Süper Lig'e yenilgiyle giren Beşiktaş'ta artık teknik heyet de yönetim de gelecek sezonun planlarına yoğunlaşmaya başladı.

'Çebi Kaptan' dümene geçiyor!

AJANSSPOR - ÖZEL

Pandemi öncesi 30-35 milyon Euro bandında bütçesi olan bir takım hedefleyen siyah beyazlılar, daha da düşük bir bütçeyle yola çıkacak.

Bu da yeni takım yapılandırmasında sıkıntılar yaratıyor. Çünkü hem düşük maliyetli hem de kaliteli futbolcular bulmak hiç de kolay olmayacak.

Antalyaspor maçında girilen pozisyonların gole çevrilememesini değerlendiren teknik direktör Sergen Yalçın, "Yetenek geliştirilemez. Bunun içinizde olması lazım" diyerek, yönetime de adeta mesaj verdi. Yalçın, açıkçası tekniği yüksek oyunculara ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İki ayrı transfer listesine de bakacak

Beşiktaş'ta transfer konusunda son karar verici kişi başkan Ahmet Nur Çebi olacak. Başkan, hem teknik direktör Sergen Yalçın hem de Beşiktaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve transfer komitesi sorumlusu Erdal Torunoğulları'ndan gelecek listeleri masaya yatıracak ve kendi danışmanlarıyla da fikir alışverişinde bulunduktan sonra alınacak isimlere onay verecek.

 

Hem kaliteli hem ucuz!

Hem kaliteli hem ucuz!

Çebi'nin temel kriteri, 'gerçekçi ol imkânsızı iste' sloganını çağrıştırıyor. Zira alınmasına karar verilecek oyuncuların hem Beşiktaş'ı taşıyacak isimler olması hem de uygun maliyette olması gözetilecek. Çebi'nin bu anlamdaki referansı da siyah beyazlıların son iki şampiyonluk öncesi yaptığı hamleler. Yani bir nevi yeni bir Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Kerim Frei ve Gökhan Töre bulmak...

Ahmet Nur Çebi'nin 2-3 hafta sonra takımdaki futbolcularla da görüşmeye başlaması bekleniyor. Çebi, yola devam edeceği isimleri belirlerken önce hocanın o isim hakkındaki raporuna sonra da mali koşullara bakacak. Çebi, mevcut alacağının en az yarısıyla oynamaya razı olmayan oyuncularla yola devam etmeyi düşünmüyor.

Senin için hazırladığımız haberler