Ahmet Nur Çebi'den istifa açıklaması: "Hiçbir yere gitmiyorum!"

29.08.2023 - 12:13 | Son Güncellenme: 29.08.2023 - 15:24

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, görevinin başında olduğunu ve istifa etmeyeceğini açıkladı. Çebi, "Genel Kurul'a gitmem gerekirse giderim" dedi. Detaylar.

Ahmet Nur Çebi'den istifa açıklaması: "Hiçbir yere gitmiyorum!"

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Çebi istifa iddiaları ile ilgili görevinin başında olduğunu söyledi. Başkan Çebi yeni transferlerden tut; Galatasaray-FETÖ açıklamaları, Sergio Ramos, Milot Rashica, Talisca, hakemler, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Hasan Arat gibi birçok konu hakkında da konuştu. İşte Çebi'nin yapmış olduğu tüm açıklamalar...

"İşimin başındayım"

İşinin başında olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Çebi, "İşimin başındayım. Ailem var. 4 kez Covid geçirdim. İşimle uğraşmak zorundayım. İş yerimde bulunmadığım için çalışanlarımdan dolayı zorluk yaşadım. Ailemi son 12 aydır 10 kez bile gördüğüm yok.

"Konu bensem istediğinizi yaparsınız ama Beşiktaş'a zarar vermeyin"

Kendi asıl mesleklerini icra etmekten aciz kişiler beni itham ediyorlar. Birçok kişi medyada takipçi sayısını artırmak için yaptıkları saygısız, gereksiz ve yanlış ifadeler var. Onları da açık açık ifade edeyim. Ahmet Bey büyük başkan deseler hepsi aynı yönde yorum yapacaklar. Konu bensem istediğinizi yaparsınız ama Beşiktaş'a zarar vermeyin.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, İngiliz yıldızı listeye ekledi!
Habere Git

"Herkesin borcu ödenmiş bir kulüp yönetmeye çalışıyorum"

En zor dönemde başkan oldum. Bir sürü haciz dosyaları, personel maaşını alamazken herkesin borcu ödenmiş bir kulüp yönetmeye çalışıyorum. Buraya gelirken Erdal kardeşim bana bir tweet gösterdi. Sosyal medyayı pek beceremiyorum. İşte başkan çıkıp şunları şunları söyleyecek. Evet onları söyleyeceğim. Sorun o. Dolar'ı, Merkez Bankası'nı mı konuşacağım.

"Bu hırsızlara, art niyetlilere pabuç bırakmayacağım"

O kadar art niyetliler ki; onun önünü kesmek için mücadele veriliyor. İşimin başındayım. Dört kez covid geçirdim, bir kez kolumu kırdım. Bu hırsızlara, art niyetlilere pabuç bırakmayacağım. Yöneticilerimi de bezdirmek ve yıldırmak isteyenler var. Başkan Süleyman Seba'yı kırarar gönderdik. Sonra kıymetini bildik. Onunla bir konuşmamız vardı. "Sen bana benziyorsun. Beşiktaş'ın haklarını koruyacak, kimseye yedirmeyecek birisin" dedi. Süleyman Ağabey bana en son "Allah, sonunu benim gibi etmez inşallah" dedi.

"İnşallah ayrıldığımda veya vefat ettiğimde kıymetim bilir"

Evet ben onun temennisini tersini düşünüyorum. İnşallah Allah sonunda beni de onun gibi yapar. Ayrıldığımda veya vefat ettiğimde kıymetim bilir. Beşiktaş'ın her başkanını katletmek gibi bir vazife mi olduğunu düşünüyorsunuz" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Krunic'ten vazgeçmiyor!
Habere Git

"Sonuna kadar buradayım"

Sosyal medyada yer alan istifa yazıları ile ilgili açıklamalarına devam eden Çebi, "Bana değil, biraz makama saygı. Benim bildiğim Beşiktaşlılar kimsenin arkasından konuşmaz. Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu. Gelin benimle konuşun dedim. Ortalıkta yoksun. Ahmet Nur Çebi yazıyor, altına istifa istifa  istifa... Belki öldü. Otomatik bir düzen. Peşinen şunu söyleyeyim. Sonuna kadar buradayım. Bir başkasının git demesiyle gitmeyeceğim. Kongreye kadar buradayım. Taraftarla sorunum yok" şeklinde konuştu.

"Mısırlı gazeteciler Mısır'dan arıyor"

Taraftarları tribünlerden bağırtanların belli olduğunu ifade eden Çebi, "Taraftarın mutlu olması için sonuna kadar çalışıyorum. Tribünlerde bağırttıranlar belli. Canı gönülden bağıranlar başım gözüm üstüne. 95 dakika hakem düdüğü çalıp oyuncular soyunma odasına girinceye kadar oyuncuları motive edin. Bir arkadaş "Yıldız transfer yapmadın" diyor. Beşiktaş onun için önemli değil. Sormuyorlar, araştırmıyorlar. Eski gazeteciler sorar arar. Mısırlı gazeteciler Mısır'dan arıyor. "Neden beni arıyorsun?" diyorum. "Doğru olup olmadığını bilmeden yazmam" diyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de bir oyuncuyla daha yollar ayrılıyor!
Habere Git

"20 bin kombine sattık"

Şu ana kadar 20 bin kombine sattıklarını açıklayan Çebi, "20 bin kombine sattık. 10 bin kombine için her gün mesaj geliyor. 12 bin satılabilir biletimiz var. Bunlar satılıyor bitiyor, hala bilet almak isteyenler var. Ama statta belirli boşluklar var. Sorun sebebini söyleyelim. Yıldız gelmedi diye tribün boş değil. Kombine bilet alan o bölgedeki arkadaşlar maçlara gelemiyorlarsa yüz kere söyledik, hem Beşiktaş hem takım için devir hakkınızı kullanın. Kombine bileti başka birine o bileti tekrar satamam.

"Ödemelerimizi yapmazsak 3 yıl men cezası alacağız"

Lütfen Beşiktaş'a kızmayın. Bilet fiyatları yüksekmiş. Sevgili taraftarlara sesleniyorum, bizim biletlerimiz rakiplerin altında. 500 milyon'luk yayın geliri bu seviyeye düşmüşken rakipler neden bu rakamlara transfer yapıyor. Beşiktaş'a hileli hurdalı işlem yapmam. Milletin yıldız transfer hevesi için Beşiktaş'ı ateşe atamam. Bir futbolcunun iki ay maaşını ödemediğinizde futbolcunun kontratını feshedip çekip gitmeye geri kalan parasını almak için dava etme hakkı var. UEFA'ya taahhütümüz var. Ödemelerimizi yapmazsak 3 yıl men cezası alacağız.

"Faiz giderleri 1 milyar TL'lere yakın"

Faiz giderleri 1 milyar TL'lere yakın. "Başkan, UEFA bizi üç yıl men etmiş" demez misiniz? TFF, iyi niyetliyse, dürüstse Ali Koç "Ben 10 milyon Lira verdim. Bunlar 3 milyon'a imzalatmış" sözünü inceletmeyecek mi? dedi.

İlgini Çekebilir
UEFA ülkeler sıralamasında son durum ne? Türkiye'ye 9.'luk şansı...
Habere Git

"Pjanic'i, Dele Alli'yi getirdik. Sonuç?"

Birkaç hafta sonra sponsorluk anlaşmaları imzalayacaklarını söyleyen Çebi, "İşimin başındayım. Birkaç hafta sonra sponsorluk anlaşmaları imzalayacağız. Ne kadar gelir geleceğini göreceksiniz. Bir gün buradan gittiğimde evimde mutlu olacağım. Ama Beşiktaş'a zarar vermeyin. Biz takım içinde huzur yaratmaya çalışıyoruz. Takım içinde alt ve üst limitlerimiz var. Bunun dışına çıktığımızda takımda denge bozulur. Bu şekilde başarılar kazanacağız. Pandemide kupayı 13 arkadaşla kaldırmadık mı? Pjanic'i, Dele Alli'yi getirdik. Sonuç? Bazen olmuyor. Silkele insin mücadelesiyse beyhude uğraşıyorsunuz.

"Burada bir kaos varmış gibi ortam yaratılıyor"

Amatör branşların sponsorlarını bulduk. Voleybol kadın takımını çıkardık. Hepsinin birer sponsoru var. Burada bir kaos varmış gibi ortam yaratılıyor. Telefonum zaten ortada. İnternet sitesine de koyacağım kullansınlar. Bir çocuk bana mesaj atmış "Bir kez yüzümüzü güldürmedin" diyor. Gedson geldiğinde ortalık yıkıldı. Rosier ve Rachid için rakip takım üç kez beş kez yöneticisini Fransa'ya gönderdi. Bas bas paralarla bu iş olmuyor" şeklinde konuştu.

"Allah bana "Paralar nerede?" diye tezahürat yaptırmasın"

Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman'a da göndermede bulunan Çebi sözlerine şöyle devam etti:

"İstereniz TFF'de tüzük değişikliği yapalım en çok transfere para harcayan şampiyon olsun. Ama gerçek rakamlar olacak. Beşiktaş'ın plazasını satarak transfer yapmayacağım. Bana herkes transfer nerede diye bağırabilir. Ama Allah bana "Paralar nerede?" diye tezahürat yaptırmasın. Bunları yok kabul ederek bunları şov ve tiyatro sahnesi içinde Beşiktaş'ın politikasını yürütmemimi istiyorsunuz?

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın 25 milyon Euro'luk sınavı
Habere Git

"Yapmayın beni eleştirin; ama küfür etmeyin"

Sabahtan akşama kadar medyada çoluğuma, çocuğuma, eşime... Kimsiniz siz? Ne demek bu aşağılamak! Beşiktaş başkanıyken bunları yutacağım. Sonra bunu Allah'a havale edeceğim. Yapmayın beni eleştirin; ama küfür etmeyin. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın. Yeni bir nesil var. Örf ve adetlerimiz onlara anlatılmamış. Ben taraftar ile kavga eden başkan olmayacağım. Bir tanesi yazmıyor. Beşiktaş'ta görev bekleyen bir arkadaş görev vermediğim için yazıyor. Kimin Beşiktaş'ı ne kadar sevdiğini nereden biliyorsunuz? Taraftardan rica ediyorum. Maç içinde takımı motive edin. Maç sonrası bana bağırın. Biletlerinizi devir edin.

"Bir Beşiktaşlı başkasının ailesine küfür edemez"

Taraftar aslan gibi burada duruyor. Taraftarı kaale alacağım. Ama küfür edenleri almayacağım. Beşiktaşlı küfür edemez. Bir Beşiktaşlı başkasının ailesine küfür edemez. Edeceksen gel kardeşim karşıma et ki; ben de hakkımı kullanayım."

"Ceyhun kardeşimiz baskı nedeniyle gitti"

Ceyhun Kazancı'nın da baskı nedeniyle ayrıldığını belirten Çebi, "Ceyhun Kazancı kardeşimiz gitti. Çünkü o da baskı nedeniyle gitti. Ona da teşükker ediyorum. Ama bilir ki; ailesinin baskısıyla bıraktı. Küfürü yürek varsa karşısına çıkıp edeceksin. Bu toplantı bittiğinde yine çıkıp yazacaklar. Delikanlıysanız 'Başkana ayıp ettik' deyin. Beşiktaş'ın hangi kıymetli markalarla sponsorluk anlaşması yaptığını göreceksiniz. Sponsorlarınızın büyüklüğü de Beşiktaş markasını yukarı çekiyor. İmza atmak o kadar kolay değil" dedi.

İlgini Çekebilir
G.Saray gruplara kalırsa kaçıncı torbada yer alacak? İşte muhtemel torbalar...
Habere Git

"Eşimin haberi olmadan evleri ipotek verdim temiz kağıdı almak için"

Eşinin haberi olmadan evlerini ipotek verdiğini açıklayan Çebi, "Geldiğim zamanı anlattım, o süreci geçerken; eşimin haberi olmadan evleri ipotek verdim temiz kağıdı almak için. O "Bir kez bizi mutlu etmedin" diyen arkadaş... Alınan kupaları hatırla. Gedson ve Rachid transferlerini hatırlayın. Hayat inişli ve çıkışlıdır. 

"Hata varsa, kural hatası var deyip maçın tekrarlanması lazım"

Ta baştan beri TFF ile olan ilişkileri makamlara gidip çözüm yolunu bulma tarafıyım. Televizyonlara çıkıp bağırmak benim stilim değil. Televizyonlarda kendime hakim olamayabilirim. Genel kurul bana bu tarz ve tavrım nedeniyle yetki verdi. Şikayetçiyse gerekeni yapacağız. TFF'nin bize gönderdiği yanıt "Hata var." Hakeme sordunuz mu, "Acelen neydi?" diye. Ceza verdiniz mi? Çıkıp özür dilediniz mi? Eğer orada hata varsa, kural hatası var deyip maçın tekrarlanması lazım. Maç 1-1 bittiğinde de bazıları mutlu oldu. Bir tutarlı olun. Başarısızlıkta suçluysak, başarıda da hakkımız verilsin. 

"TFF ile en büyük kavgayı yapan benim"

Bazıları "Aman başkan Seba'ya bunu yaptılar, dik dur" diyen övgüler var. Sosyal medyada hayalet gibiler, gece çalışıyorlar. TFF ile en büyük kavgayı yapan benim. Hakemler gittiğinde "Neden döndüler?" diyen benim. Gördüler, geçen sene lig başlarken bağırdılar, bağırdılar; tuttu. Sayın TFF başkanına buradan sesleniyorum. Bu hakemlerin gidip gelmesiyle ilgilenmeyen kulüp başkanlarıyla ilgilenmeyin. Alışkanlık haline gelmiş. Bağır bağır bağır... Hakkın olmayan puanları al. Beşiktaşlı duruşumdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Süleyman Seba'nın kulübe koyduğu üstü örtülü örf adet ve teamüllerden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Haydi Aslan! Ele Molde'yi, kal gruplara...
Habere Git

"Ramos için uğraştık. Talisca istenmez mi?"

Transfer listelerindeki Sergio Ramos ve Anderson Talisca hakkında konuşan Çebi, "Bir Talisca gündemde. Talisca istenmez mi, istenir? Çok sevdik. Kulübüne teklif yaptık yanıt hayırdı. Talisca giderken neden engel olmadık? Giderken engel olmayanları neden eleştirmediniz? Ramos için uğraştık. Hiç kimse de sponsor olmak için beni aramadı. Biliyor musunuz gerçekten kaç para istediğini? 16.5 milyon Euro + vergileri 25 milyon Euro, iki yıllık kontrat 50 milyon Euro. Beşiktaş'ın 4'te 1 borcu. 37 yaşında çocuk. Ama dönün bir senesini inceleyin. Kimler onu almıyor. Neden talep ediliyor. Bilinçsiz saldıranlara kapım açık. Ama bilerek saldıranlara hakkımı helal etmiyor.

"Bu hakemler kendilerine çeki düzen versinler"

Yayın gelirleri 500 milyon'dan 100 milyonlara düşmüş. Ama bize verilen cezalar 10 kat. Hakemi eleştiren başkana 1 milyon 400 bin TL ceza ödeniyor. Kulüplerin yayın gelirlerini artırmak için geldin, cebindeki parayı almak için gelmediniz. Futbolun marka değeri düşüyorsa sizin de payınız var. Neden eski hakemler duruyor. Zaten onlar benimle sorumlu, yeni gelenlerin beyinlerini nasıl etkiliyorlar. Eğer Beşiktaş'a oradan bir hainlik geliyorsa bunun hesabını soracağım. Bu hakemler kendilerine çeki düzen versinler. Benim camiam sabırsız. Hakem bayrağı erken kaldırdı diye kızıyoruz. Ama birkaç maç beklemiyorlar. Ne oldu kayyuma mı gittik?

"Geçen yıl ikinci dönem lider gözüküyoruz"

Geçen yıl sağlıklı transfer yaptık. Geçen yıl ikinci dönem lider gözüküyoruz. Bizim liderliğimiz de Allah bir daha öyle bir acı vermesin, depremle ilişkilendirildi. Biz kötü bir şey söylemedik ki! Sonra çıkacak sportif başkan vekiliniz "Uyum içinde olacağız" diyor. Sen kupayı al, ben uyum içinde olayım. Göreceğiz arkadaşlar. Bunu da tehdit için söylemiyorum.

İlgini Çekebilir
Yerli Haaland, Ligue 1'e transfer oluyor! İşte maliyeti...
Habere Git

"Redmond'un çok özel bir aile sorunu var"

Redmond'un çok özel bir aile sorunu var. Son üç aydaki performansına başkan olarak etki ettiğimi biliyorum. Gelmek istedi ama özel durumdan dolayı gelemedi. Saiss, maalesef Dünya Kupası'na gidip gelmesinden sonra kendisinde bir güvensizlik hissetmiştir. Hocamıza güveni sarsılmıştır. Bazen kolunuzu kesip atacaksınız. Josef sakatlığı nedeniyle gitmek istedi. Giden Josef gelen Onana.

"Halil, yaşadıklarından dolayı Galatasaray'a gitmek istemedi"

Dele Alli gitti yerine Chamberlain'i getirdik. Yokmuş gibi davranıyor Beşiktaş camiası. Niyet kötü. Rashica var. Eski Galatasaraylı. Galatasaray taraftarı hepsi benim için bir sporseverdir. Halil gibi bir oyuncuyu göklere çıkarırken Rashica'ya aynı şeyi yapmıyoruz. Halil'in babası hocamız Şenol Güneş'i arıyor. "Yaşadıklarından dolayı Galatasaray'a gitmek istemiyoruz" diyor. Sonra "Galatasaray üç lira beş lira fazla verdi" deniliyor. Şenol Hoca da "Bu kafadaki arkadaş bana yaramaz" dedi. Öyle gitti. Transfer çalımı bu mu? dedi.

"Tadic, verdiğimiz rakamın 2.5 katı teklifle geldi"

Dusan Tadic, yapılan teklifin iki katıyla kendilerine geldiğini söyleyen Çebi, "Tadic, verdiğimiz rakamın 2.5 katı teklifle geldi. Hocamız "Takım içinde dengeleri bozar" dedi. Hocamın ve teknik heyetin istemediği hiç kimseyi almadık. Jean Onana daha 96 dakika oynadı. Genç bir çocuk. Bu ne vahşilik! Bana zarar vermek için bu oyuncuya neden zarar veriyorsunuz? Redmond son üç ayda açıldı. Kimin nerede ne yapacağını bırakın, bekleyip görelim. Son gülen iyi güler.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, İngiliz yıldızı listeye ekledi!
Habere Git

"Tayyip'in uçak parasını başkası verdi biz aldık, bu transfer çalımı olmadı"

Bizim transferlerimiz Amartey milli takım oyuncusu. Tayyip Talha geçen senenin yıldızı, sakatlandı. Bazı şeylerde hayır vardır. Olması gereken şeyler oluyor. Tayyip'in uçak parasını başkası verdi biz aldık, bu transfer çalımı olmadı. Rashica'yı getirdik çalım olmadı. Biz çalımı sahada atacağız. Biz şampiyon olacağız. Ben bu kulübü benden sonra benim yaşadıklarımı yaşamasın diye gelenlere bankalar hariç borcu olmadan teslim edeceğim.

"Göreve devam, işimin başındayım"

Davalar var. Bu camia "Hakkını sor" dediler. Verdik. Elimi sürmedim. Bir gazeteci "Sen hesap sormadın" diye yazdı. Ben mi yazacağım. Bu ülkenin hukuğu var. SPK'sı var. Her türlü yorumu okuyup değerlendirmezsem namerdim. Ama hakaret edenleri affetmeyeceğim. Yapmayın çok rica ediyorum. Birkaç hafta sonra çok daha iyi şeyler duyacaksınız. Bana güvenin ve takımınıza destek olun. TFF'ye kavgam sonuna kadar devam. Ama siz bunu ne kadar göreceksiniz, bilmiyorum. Göreve devam, işimin başındayım. Beni görmediğiniz günlerde neler yaptığımı da göreceksiniz.

"Beşiktaş'ı sadece sosyal medyada tanımak yeterli değildir"

Bakhtiyar transferi yaptık. Çok fazla mevkilerde oynayabiliyor. Mavi kart var. Ta başından beri görüşmeleri Ceyhun (Kazancı) Bey yaptı. Ekonomik olarak Kayserili olmasını sevdiğim için Serhan (Çetinsaya) kardeşime son noktayı sen koy" dedim. Motive etmek istedim. Gitti geldi başardı. Tebrik ediyorum. Kendisine vazife edinerek Ramos'la görüşmeye başlaması ayrı bir sayfa açtı. Doğru mudur, doğrudur. Ama Beşiktaş'ı sadece sosyal medyada tanımak yeterli değildir. Oradan yazılanlardan gaz alarak transfer yapma modeli benim için uygun değil. Basketbol takımına karşılıksız destek vermesi beni çok etkilemişti. Bana göre istifa etmemesi gerekiyordu. 

İlgini Çekebilir
Al-İttihad'dan Salah için rekor teklif
Habere Git

"İstifa nedeni Ramos olmamalıydı"

Ramos gündeme getirilerek istifa etmemesi gerekiyordu. 2 yıl vergiler dahil 50 milyon Euro'ya almak doğru değildi. Kendisine gönderdiğim mesajlar belli. "Sponsor varsa yapalım" dedik. Konuyu sadece para olarak görmeyin. TFF'den ve UEFA'dan men edilme riskleri taşınabilir riskler değil. Son gülen iyi gülecek. Son beni aradığında kendisini de motive etmedim. İnşallah bundan sonra Beşiktaş'ın içinde olur. Maddi ve manevi katkısı oldu. Yine olacaktır. İstifa nedeni Ramos olmamalıydı. Beni aradığında "Ailevi nedenlerden dolayı ayrılmak zorundayım" dedi. "Bu seni rahatlatacaksa tabii ki git, dışarıdan da senden destek alırım" dedim. Sonra olay Ramos'a döndü.

"Ben TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile kavga etmiyorum"

Bilmediğimiz bir neden oldu. Ayrılmasından üzüntü duydum. Olayı sadece Ramos'a bağlamasaydı daha mutlu olurdum. Ama akıl hocaları var. Gençlere akıl verecekseniz doğru düzgün akıl verin. İstifasını daha yürürlüğe koymadım. Gelmek isterse kapım açık. Ben TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile kavga etmiyorum. TFF'deki kokuşmuş düzenle mücadele ediyorum. Kavgayı kaybetmedim. Kimsenin yenilmesini istemiyorum. Beşiktaş'ın haklarının korunduğu, hakemlerin artık her maç sonu mütealasının yapılmadığı bir düzen istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Devletten istediğimiz desteği aldık"

Devletten destek aldıklarını söyleyen Çebi, "Biz devletten destek aldık. Florya, Galatasaray'ın projesidir. Bunları TFF ve devlet denetleyecek. Neden bu sözleşmeler? Birisi 10 vermişken sana nasıl 3'e geldi. Bu düzenle ben tek başına savaşamam. Hem bana "savaş diyorlar" hem de ayaklarıma kurşun sıkıyorlar. Rakiplerde olaylar bambaşka seyrederken, koltuk için Beşiktaş'a zarar vermeyi aklım almıyor. Devletten istediğimiz desteği aldık. Ama bir konuyla ilgili konuşurken sosyal medyada başka konuyu önüme koyuyorlar. Yapmayın arkadaşlar. Kötü olursa gideceğiz, iyi olursa size... Kripto para konularının zamanı var. Doğru zamanı, doğru kişileri arıyoruz ve görüşüyoruz. Bir şeyler olabilir.

"Bir arkadaş "Fikret Orman'dan hesap sormalısın" dedi. Hesap sorduk"

Ailem evleri ipotek ettiğimi bilmiyor. Bir gecede kulübe 400 milyon TL getirdim. Bu seçimlerde ortada olmayanlar şimdi gündeme geliyor. O dönemde neredeydiniz. Şu anda iyi durumdayız. Bir arkadaş "Fikret Orman'dan hesap sormalısın" dedi. Hesap sorduk. Şimdi onlarla birlikteler. Kiraları ne kadar artırdık. Kulübün içerisinden bir türlü çıkamayan asalaklar var. Adam benim soframda yemeğimi yiyor, üç gün sonra mesaj atıyor 'Sen taraftarlar, kurullarla kavgalısın' diyor. Doğruları yapmaya çalışıyorum. Taraftar kızmış bağırıyor. Evlatlarımız da bazen kızıyor, bağırıyor. Yeter ki iyi niyetli olsunlar. Kızsın da art niyetli olsunlar. Bir şey yapacaksanız tutarlı olun. Bana "TFF'yle kavgalısın" diyor. Sen daha önce TFF aleyhine mesaj atmışsın. Beşiktaşlı olmasına üzülüyorum.

"Bir takımda dengeyi bozarsanız isterseniz Messi'yi getirseniz olmaz"

"Beşiktaş'ta dağınıklık var" sözünü komple kabul etmiyorum. Böyle bir algı yaratılıyor. Yönetim profilinde gençlerle başladım yine onlarla devam edeceğim. Yine başkan olsam böyle gideceğim. Sürekli aynı yöneticiler 30 sene burada mı oturacak. Bir iki tanesiyle sorunum olabilir. Ama bu yönetim profili iyi bir yönetim profili. Ben seçtim, sahip çıkacağım. Rakiplerin yıldız transferleri... Son gülen iyi güler. Dele Alli ve Pjaniac geldi ortalık yıkıldı. Ama olmadı. Bunların garantisi yok. Bir takımda dengeyi bozarsanız isterseniz Messi'yi getirseniz olmaz. Şimdi cicim ayları. Bir düğünü yapalım, hadi balayını da yapalım. Hayat bitmiyor. Taraftarlar beklesinler. Bu da benim hakkım, sağlığımı, zamanımı verdim. İşimde büyük paralar kaybettim. Benim daha neyisi istiyorsunuz. Ben gidin demekle gidecek adam değilim.

"Herkes kendini bir şeyin üstünde görmeye başladı"

Kurulları yakında toparlayacağız. Disiplin Kurulu başkanı ve yöneticileriyle olan bir anektodum vardı. Sicil Kurulu başkanımız da oradaydı. Tüzükte net bir şey yazılıyor. Şikayetler yazılır, aktarılır, aktarılmazsa kişiler kendi şikayetini yazar. Disiplin Kurulu'ndan gelen kararlara baktım, anlamadığım kararlar oldu. Adamın biri bana küfür etmiş ceza yok. Öbür tarafta bir ceza var. Divan Kurulu'nun da içinde olduğu bir kurulla karar alınır. Baktım Disiplin Kurulu'nda karar alınmış. Süleyman Sebacılar geliyormuş. Arkadaşın aldığı kararları biraz olsun tedirginlikle karşıladım. "Anlat bana, ikna olmadım. Hatalı olabilirim" diye söyledim. Beşiktaş başkanının çağrısına ben karar aldım" diye yanıt verilmez. Herkes kendini bir şeyin üstünde görmeye başladı.

"Kulübü menfaatlerden korumaya çalıştıkça tepki alıyorum"

Bu kulübü kurallara bağlı idare ediyorum. Kulübü menfaatlerden korumaya çalıştıkça tepki alıyorum. Yapacağım yanlışın bedelini kulüp öderse bu 'ah'tan kurtulamam. Denetleme Kurulu'nun bana yazdığı biz yazı var. Şu, şu konuyla ilgili evrakların tarafıma verilmesi... Bana anlat, "Bu evrakları neden istiyorsun" diye. "Hayır şikayet yok. Bakmak istiyorum" deniyor. İstediği evraklar dışarıdan aldığım hizmet faturaları. Ben 50 bin 100 bin TL'lik adam değilim. İnsaf arkadaş. Danışmandan destek alıyorum. İçinde bir sürü özel şey yazılıyor. Bunları neden vereyim. Teklifler alınmış. A firması, B firması... Neden iş verilmiş belli. Ne istedi sizden. Başkana verilen özel raporların da bize verilmesi. Olmuyor, bu doğru değil. Onların buraya gelmesine en çok sevinen kişiyim.

"Denetleme Kurulu'ndaki bazı arkadaşlarla görüş farkındalığımız var"

Tüzük diyor ki bir defa o yazı oraya yazılmaz. Divan'a gidersin "Olağanüstü Genel Kurul istiyorum" dersin. O da başkanın yetkisinde. Spor yasası çıktı. Artık Spor bakanlığıyla daha çok içli  dışlıyız. SPK mevzuatına göre bir firmayı seçmişiz raporu vermişiz. Adam inceliyor, "şu hatalı bu doğru" diyor. Bana "o raporu ver" diyor. Raporu istiyor, onu ver bunu ver. Kötü bir şey yok. Beşiktaş hisse değerleri ne olur? Beşiktaş'la ilgili bağımsız denetleme kurulunun verdiği rapor sızarsa kimden sızmış olacak? Beşiktaş başkanını mı denetliyorsunuz? Ama Divan Kurulu'na, Disiplin ve Sicil Kurulu'na bu yazı gönderiyorsunuz. Bu nasıl dışarı sızar. Olmaz, bu Beşiktaş'ın namusudur. Bunu yapamazsınız. İçeriye giriyormuş da kapılarda sorun oluyormuş da... Denetleme Kurulu'ndaki bazı arkadaşlarla görüş farkındalığımız var. "Bir ihbar aldıysan, yolsuzluk varsa gel birlikte araştıralım" dedim. Bunun üzerine bu yazıyı yazıyorsun. Olmamış sayın başkan. Şifai olarak duydum. Tüzükteki bu maddeyi netleştirmek için Olağanastü Genel Kurula gitmek isterim sözünü duydum" dedi.

"Onana'ya güveniyorum"

Jean Onana eleştirilerine katılmayan Çebi, "Onana ile ilgili ne oldu ki bir açıklama yapayım. Medya bir haber alma ihtiyacında. Onana, hocanın da istediği bir transferdi. Geçmişine baktım. Talep edenlere baktım. Gelecek gördük. Aldık. Taraftar erken bağırmasın. Redmond son iki ayda top oynadı. Neler verdiler de gittiler. Bu oyuncuya güveniyorum. Yerine başka bir alternatif gelirse düşünürüm. Ancak yola devam. Takıma, hocaya güveniyorum. Çok kısa zamanda sponsorluklarla ilgili vereceğim rakamlar dudak uçuklatır.

"Bir petrol yatağı inşallah biz bulacağız, transfer yapacağız"

İstediğimiz oyuncuların hepsinin gönlünde para yatıyor. Kimi Arabistan'ı bekliyor. Transfer insani ilişki. Adam karısına, bankasına, cebine soruyor. Sonuna kadar kovalamakla mükellefiz. Bir petrol yatağı inşallah biz bulacağız, transfer yapacağız. Gerekeni yapmıyorsan gecikme kabul ederim. Başka nedenler gecikmeye neden oluyorsa bu gecikme olmaz" şeklinde konuştu.

"FETÖ algısı yok. "Oraya çekmeyin" dedik. "Art niyet yok" dedik"

Galatasaray ile yaşanan FETÖ kavgası ile ilgili bir açıklama yapan Çebi, "Galatasaray şampiyon olduktan sonra bizim stadımızda kol saatiyle bir gönderme yaptı. Sen eğleniyorken biz eğlenmeyecek miyiz? Biz video koyarken sessiz bir görüntü kullanmışız. FETÖ algısı yok. "Oraya çekmeyin" dedik. "Art niyet yok" dedik. Galatasaray camiasını tepeye çıkarmışım. Münferit olabilir. Çok güzel iletişim yapıyorlar. Şova devam. Bizden özür bekliyorlar. Biz bir hata yapmadık. Sizin Youtube kanalından bir görüntüyü almışız hiciv diye koyduk. Oradakilerin hiçbirinin FETÖ'cü olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"Genel Kurul'a gitmem gerekirse giderim"

İstifa etmeyeceğini ve görevinin başında olduğunu belirten Çebi sözlerine şöyle devam etti:

"Buradayım, görevimdeyim. Yazıp çizseniz de görevimdeyim. Genel Kurul'a gitmem gerekirse giderim. Ama hodri eydan diyerek giderim. Ben buraya namusumla geldim. Öyle giderim. İnşallah arkamdan dosya açmazlar.

"15 milyon futbolcuya öderken devlet de 9 milyon vergi alıyor"

Sergio Ramos'un yıllık 25 milyon Euro'luk maliyeti... 15 milyon futbolcuya öderken devlet de 9 milyon vergi alıyor. Benim verdiğim rakam afaki rakam değil. Ben genç bir arkadaşımın (Ramos transferinde Serhan Çetinsaya'nın transferi ben yaparım) böyle bir söylemiyle onu bu kadar büyük külfet altına sokamam. Yarın öbürgün atası babası bana bunun hesabını sorsa ne diyeceğim? "Şu şu şirketimizle arkanızdayım" denmedi. "Ailevi sorunlarımız var" deyip de olayı Ramos'a getirmesi doğru değil."

"Cenk Tosun ve Salih Uçan ile birkaç görüşme yapıldı"

Cenk Tosun ve Salih Uçan ile yeni sözleşme konusunu görüştüklerini söyleyen Çebi, "Cenk Tosun ve Salih Uçan ile birkaç görüşme yapıldı. Bir yol alınamadı. Kendisiyle görüşeceğim. Beklenti döviz artışı ve enflasyon kadar olsun. Ancak her topa vuruşu için 1 milyon istemesinler. Salih geçen sene neredeydi. Başka takımda kiralıktı. Onu Beşiktaş kaybetsin istemiyorum. Cenk'i hiç istemiyorum. O bizim marka değerimiz" şeklinde konuştu.

"1-1 sonucun ardından "Genel Kurula gidelim" diyorsun"

Olağanüstü seçime gidilmesini isteyen ve başkan adayı olduğunu açıklayan Hasan Arat ile ilgili konuşan Çebi, "Bir yıl önce seçime gittik." Herkes bu seçime girsin dedik" kimse gelmedi. Bu çağrılarla tedirginlik başlıyor. Sponsorluk anlaşmalarını zarara sokuyor. Bankalar "Sen iyisin de senden sonra ne olacak?" diyor. Bir yıldız transferi hariç yapılan bir tane hata yok. O beyefendi acil çağırmış. 22 senedir ortalıkta yoksun sevgili ağabeyim diyeyim. Aylardır sabırla bekliyorum. Takım kazanıyor ortada yoksun. 1-1 sonucun ardından "Genel Kurula gidelim" diyorsun. Ayıp ayıp. "Hesap sor" diyorsun, "Sonra hesap sor" dediğin adamla kolkolasın. Yanınınzda çalışan adamla birlikte tribünleri idare ediyorsun. 22 sene durmuşsun. Yıldırım Bey'e kızmışsın, Serdar Bey'e silah çekmişsin. Bana gelip Fikret Orman için "Hesap sor" demişsin. Beşiktaş'ta bir sorun yok. Onun için genel kurul istiyorlar" diyerek Arat'a yanıt verdi.

Aklımızda iki tane transfer var"

Son olarak transfer durumu hakkında konuşan Çebi, "Aklımızdaki transferlerin hepsi yetişecek ya da yetişmeyecek. Aklımızda iki tane transfer var. Biri kesin, diğerini de yetiştirmeye çalışacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler