Bodrumsporlu Celal Dumanlı'nın gol atmadığı tek lig kaldı! Süper istatistik...

Cem Ergün
31.05.2024 - 00:05 | Son Güncellenme: 31.05.2024 - 00:19

TFF 1.Lig Play-Off finalinde Sakaryaspor'u mağlup etmeyi başaran Bodrumspor, Süper Lig'e yükseldi. Yeşil-Beyazlıların emektar ismi Celal Dumanlı, ilginç istatistiğiyle dikkat çekti.

Bodrumsporlu Celal Dumanlı'nın gol atmadığı tek lig kaldı! Süper istatistik...

AJANSSPOR HABER

TFF 1. Lig Play-Off finalinde Bodrumspor, Sakaryaspor'u; Gökdeniz Bayrakdar, Ondrej Celustka ve Tunahan Akpınar'ın golleriyle 3-1 mağlup ederek Süper Lig'e yükseldi. Sakaryaspor'un mücadeledeki tek golünü 72. dakikada Zdravko Dimitrov kaydetti.

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Bodrumspor bu sonuçla Eyüpspor ve Göztepe'nin ardından Süper Lig'e yükselen 3. takım oldu. Yeşil-Beyazlı ekip tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Celal Dumanlı'dan süper istatistik

Bodrumspor'un emektar futbolcusu Celal Dumanlı hakkında ise ilginç bir istatistik ortaya çıktı. 30 yaşındaki deneyimli futbolcu, kariyeri boyunca Bodrumspor formasıyla; 3.Lig, 2. Lig Kırmızı, 2. Lig Beyaz ve 1. Lig'de gol attı.

Bodrumspor ile Süper Lig'e yükselen Dumanlı'nın kariyeri boyunca gol atamadığı tek lig Süper Lig olmuştu.

Armaya adanmış bir hayat

Kariyerine 12 yaşında Bodrumspor ile başlayan Celal Dumanlı, 18 yıl boyunca Yeşil-Beyazlı renklere bağlı kaldı. Kulübün simge isimlerinden biri olan Dumanlı, Muğla ekibinin Süper Lig'e yükselmesinde de en önemli pay sahiplerinden biri oldu.

Celal Dumanlı'nın performansı

Santrfor bölgesinde forma giyen Celal Dumanlı, bu sezon 36 maçta görev aldı. Dumanlı bu maçlarda 5 kez ağları havalandırırken, 3 de asist yapma başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler