Celal Kolot'tan çarpıcı sözler: Beşiktaş için Lale Devri bitmiştir

29.05.2018 - 15:21 | Son Güncellenme: 29.05.2018 - 15:29

Celal Kolot'tan çarpıcı sözler: Beşiktaş için Lale Devri bitmiştir

Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticilerinden Celal Kolot, siyah-beyazlı ekibin gündemine dair açıklamalarda bulundu. Kolot, ”Beşiktaş adına Lale devri artık bitti. Sorunlar olduğu ortada. Beşiktaş’ın, yüksek maliyetli futbolculardan kurtulması lazım” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Celal Kolot’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Beşiktaş yönetimi kendini sorgulamalı"

Beşiktaş adına sezon çok kötü geçti. Dördüncü olmak, böyle bir kadro için kötü. Türkiye Ligi’nin en iyi kadrosuna sahip Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ni saymazsak gerçekten kötüydü. Sezon başında Beşiktaş’ın açık ara şampiyon olacağını ve ligi erken bitireceğini tahmin ediyordum. Hoca da seyirci de gayet iyiydi. Yönetim kendini sorgulamalı. Lale Devri bitti. Şampiyonlar Ligi’ne de gidemedi Beşiktaş.  Yönetim para bulmaya çalışacak. Para bulamadıkları aşikar. Talisca gibi para edecek bir futbolcuyu da kadroda tutamadılar. Sorunlar olduğu ortada.

"Fikret Orman seçimi düşünmemeli"

Doğru bir planlama yapılmalı. Fikret Orman, seçimi düşünmemeli. 1-2 sene şampiyon olmasalar da gençleştirmeye gitmeliler. Bunu kendileri de söylüyor. Genç oyuncularla kadro kurmak lazım. Beşiktaş genç oyuncuları sever. Şenol Güneş gençleri sever. Tabii şampiyon olurlarsa kimse buna hayır demez. Değişim kolay değil ama doğru şekilde gerçekleştirilmeli.

"Santraforlar bastonla oynayacak durumda"

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde gidememenin handikaplarını yaşar. Lale Devri bitti ve sıkıntı başladı. Negredo ve Vagner Love’un paraları kolay ödenebilir değil. Faydalarından çok zararları var. Sağ bek, sol bek, santrafor yaşlı. Santraforlar bastonla oynayacak şekilde. Atiba yaşlı, Oğuzhan genç ama vücudu yaşlı. Bir tek Tolgay var. Beşiktaş’ta yeni isimler yetişmeli.

Yerli oyuncuların alacakları TL'ye çevrilmeli mi?

Sene başında da planlama iyi olmalı. 50-10 tane Çinliyle fotoğraf çektirmek, forma satmak için gereksiz bir plan yapmışlardı. Şenol Güneş de bunu istememişti. Sezona kötü başladı Beşiktaş, sonra Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir performans geldi. Sonrasında ise tam anlamıyla yıkım oldu. Yerli futbolcuların parasını TL’ye çevirsen ne olur? Döviz düşer, Türk lirası değerlenir Beşiktaş oradan da zarar edebilir. Tabii ki Türk futbolcunun Euro alması saçma sapan bir durum. Onu çevirmeleri lazım ama kur, bu şekilde olmamalı. En yüksekten çevirdikten sonra bir işe yaramaz diye düşünüyorum.

"Beşiktaş'tan o kadar insan varken neden Yusuf Şimşek?"

Yusuf Şimşek’i severim, teknik bir futbolcuydu, iyi biri ama… Yusuf Şimşek’in Beşiktaş’a antrenör olması bence garip bir durum. Ben, sosyal hayatı sebebiyle Beşiktaş’a çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş’tan o kadar insan varken neden Yusuf Şimşek?

"Beşiktaş, yüksek maliyetli futbolculardan kurtulmalı"

Teklif gelirse ayrılan futbolcular olacaktır. Kulüpte para yok. Takımı ateşleyecek genç oyuncular takıma koyabilmek önemli. Türk futboluna kazandırılabilir. Bir Altınordu örneğini vermek istemiyorum. Altınordu’yu da çok abartmamak lazım. Oradan da 2 tane oyuncu çıktı. Beşiktaş’ta önceki dönemlerde, özellikle 80’li yıllarda bir sürü oyuncu vardı. Beşiktaş böyle bir şey yapabilir. O seksenli yılların ruhunu seyirci de sever. Yüksek maliyetli futbolculardan da Beşiktaş’ın kurtulması lazım.

Senin için hazırladığımız haberler