Cengiz, hasta yatağında bile korudu, yönetimse üzdü

01.06.2020 - 14:22 | Son Güncellenme: 01.06.2020 - 14:25

Beyin ve mideden olmak üzere iki ağır ameliyat geçiren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 30 Nisan'dan beri sağlığına kavuşmak için büyük bir mücadele veriyor.

Cengiz, hasta yatağında bile korudu, yönetimse üzdü

Burhan Can Terzi - Analiz 

30 Nisan Perşembe günü mide şikâyetiyle hastaneye gitmesinin ardından, doktorunun tümörlerden şüphelenmesi üzerine kontrol altına alınan Cengiz, kendi derdini unutup “Yarın 1 Mayıs, aman emekçilerimizi üzmeyelim, maaşları tam ve zamanında yatıralım” direktifini vermişti.

Böylece personelin maaşı tam ve zamanında yatıran yönetim, sonrasıysa bu çizgiyi sürdüremedi.

Başkan Cengiz, 1 Mayıs'tan sonra ağırlaşan sağlık sorunlar nedeniyle tedavisiyle ilgilenirken, kulübün işleyişinde de sıkıntılar baş gösterdi.

Profesyonele değil, amatöre dokundular

Futbol A takımında milyon Euro seviyesinde kazanan futbolcular için belirlenen yüzde 15 indirim ve buna bağlı sözleşme revizyonu hâlâ daha gerçekleştirilemedi. Diğer yandan yönetim, amatör şube çalışanlarına yüzde 30 kesinti uygulayacağını bildirdi.

İlk olarak Sözcü gazetesinin duyurduğu habere göre,  personele gönderilen yazıda “Liglerin sonlandırılması dolayısıyla faaliyet gösteremeyen tüm şube sporcularımızın ve şube teknik kadrolarımızın toplam sezonluk ücretleri üzerinden %30 oranında ücret indirimi yapılmasına karar verilmiştir” denildi.

Cengiz'in durumu için açıklama yok

Galatasaray çalışanları, bu konuda mağdur olduklarını ifade ederken, başkan Mustafa Cengiz’in yokluğunda yetkili yöneticiler Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay ve Kaan Kançal’dan henüz bir cevap gelmiş değil.

Galatasaray yönetimi, tüm camianın merak ettiği halde, son ameliyatın üzerinden 2 hafta geçtiği halde Cengiz’in sağlık durumuyla ilgili de tek bir açıklama yapmadı.

7 Mayıs 2020’de beyin ameliyatı geçirdikten sonra 15 Mayıs’ta taburcu edilen Cengiz, 18 Mayıs Pazartesi de mide ameliyatını alınmıştı. O gün ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, bir açıklama yaparken kulüp, sonrasında bir bilgilendirmede bulunmadı.

Maket taraftardan 500 bin lira

Bu süreçte yapılan en önemli işse, seyircisiz maçlar için satılan koltuklar oldu. Taraftarı dayanışmaya çağıran yönetim, boş koltuğa taraftarın maketini konulması karşılığında bilet sattı.

Buna göre stata maketinin olmasını isteyen taraftarlar 149 TL ödedi. Kombine sahiplerine ise maket satışı 123 liradan yapıldı.

 

Şu ana kadar satışların nasıl gittiğine dairse sadece "İyi gidiyor" açıklaması geldi.

Buna karşın elde edilen gelirin 500 bin lira civarında olduğu tahmin ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler