Cengiz kampanya başlatıp açıkladı: "Her an transfer yapabiliriz"

20.01.2021 - 16:05 | Son Güncellenme: 20.01.2021 - 16:52

Son dakika Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cengiz, "'Aslan sponsorluğa hazır' etiketini gördüm. Okudum, çok duygulandım. Taraftarlar kulübe maddi destek sağlamak istiyor. Biz çok ciddi denetime sahibiz" dedi. İşte detaylar...

Cengiz kampanya başlatıp açıkladı: "Her an transfer yapabiliriz"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, GS TV ve kulübün Youtube kanalından yayınlanan 'Gündem Özel' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"'Aslan sponsorluğa hazır' etiketini gördüm"

Sosyal medyada sürekli kendisine saldırdıklarını belirten Cengiz, "Bu aralar Twitter gündeminde ben varsam, üzülüyorum. Bana saldırıyorlar. Onlara göre haklı olabilirler ama üzülüyorum. 'Aslan sponsorluğa hazır' etiketini gördüm. Okudum, çok duygulandım. Taraftarlar kulübe maddi destek sağlamak istiyor. Biz çok ciddi denetime sahibiz. 6 aylık zararımız 209 milyon TL. CAS'a karşı da büyük mücadele verdik. Gelirlerimiz bu 6 aylık oranda yüzde 60 azaldı. Pandemiden ötürü herkeste bir çekinme başladı, destek azaldı. Gelirlerimiz düşerken, giderlerimiz kur farkından ötürü arttı. 75 milyon bir artıdan 209 milyon TL eksiye girdik. UEFA ile görüşüp çare istiyoruz. Taraftarların bize sahip çıkması beni duygulandırdı. İnsana tedavi anında teşhis gerekir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. 

"Abdurrahim Albayrak da 500 bin TL'lik destek sağlıyor"

Taraftarlara teşekkür eden Cengiz, "Taraftarımıza teşekkür ederim, 'Aslan gibi sponsor' hastaghı güzeldi. EURO-TL hesap numaraları açıklanacak. Bağış için açıklayacağız. Socios var. SMS de açıklayacağız. 5 TL değil, en az 100 TL olacak. 5 TL verenler dua etsin, onların duası da bizi kaldırır. İlk olarak ben 500 bin TL'lik bir destekle başlıyorum. Abdurrahim Albayrak da 500 bin TL'lik destek sağlıyor.

"1 milyar TL'lik bağış kampanyasıyla ilgili izni geçen sene aldık"

Galatasaray için her zaman hayır duası beklerim. Biz Galatasaray için varız. Çok duygulandım. Bunu buradan ilan edeyim. 1 milyar TL'lik bağış kampanyasıyla ilgili izni geçen sene aldık, Nisan ayında bitiyor. Herkesten önce bu izni aldık. Biz bu izni kullanmadık. 

Ulaş Bayram virüsü nereden kaptı biliyor musunuz? İzmir depremine 20 tane arkadaşıyla gitti. 20 tane ultrAslan üyesi, koronavirüse yakalandı. Orada biz Ulaş'ı şehit verdik.

Rengarenk stadyum düzenleniyor. Bunları kim yapıyor? Bunun için kimseye para ödemiyoruz. Herkesin hatası olabilir.

Transfer süreci hakkında ne dedi?

Transferler doğrultusunda bugün de görüşmeler oldu. Bizim verme gücümüz ile karşı tarafın talebi büyük bir yelpaze. Karşı taraf da haklı. İnşallah bir noktaya geliriz. Taraftar şundan emin olsun: Biz yatmıyoruz, Galatasaray bizim dünyamız. 24 saatimizi veriyoruz. Boş zamanları değil, hayatımızı veriyoruz. Bunu hastalık sebebiyle söylemiyorum. Yönetici arkadaşlarımız ömürlerini veriyor.

" 'Elin oğlu-evin oğlu' demek nasıl bir mantıktır, ben bunu anlamıyorum"

Benim disiplin kurulu yedek üyeme, attığı bir tweetten dolayı ceza verdiler. Ali Koç'un ettiği bir sözcük hoşuma gitmedi. Türk futbolunun marka değerini yükseltecek bir transfer yaptılar. Buna itirazım yok, saygım var. 'Elin oğlu-evin oğlu' demek nasıl bir mantıktır, ben bunu anlamıyorum. O zaman elin oğlu kim? Bu bir ayrımcılıktır. Lütfen bunu kullanmayalım. Herkes futbolcudur. Şimdi merak ediyorum TFF bu ayrımcılığa ne diyecek yoksa muz uzatmak sağlığa yararlıdır mı diyecek?

"Ağzımızdan duymadığınız bir şeye inanmayın"

Çocuğun kumbaradaki parasını istemem. O kalsın. Benim yöneticilerim her saat çalışıyor. Kaan Kançal gece gündüz mali disiplin için çalışıyor. Bütün yöneticiler çalışıyor. Taraftarların bunu bilmesini istiyorum. Transfer için 15 gün var. Her an transferleri de bildirebiliriz. Fakat bizim geleneğimiz var. Bizimle fotoğraf çektirmeden, KAP'ta açıklanmadan transferlere inanmayın. Ağzımızdan duymadığınız bir şeye inanmayın" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler