Cengiz konuşurken haber geldi: "Elbet seçim olacak"

25.11.2020 - 13:38 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 14:22

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Aralık ayında yapılması planlanan seçim hakkında açıklamalar yaptı. Diğer başkan adaylarına mesaj gönderen Cengiz, "Etiket için değil, etik için ortaya çıksınlar" dedi. Sitemkar açıklamalar yapan Cengiz, "Galatasaray Başkanı yalan söylemez. Siz baskın seçim görmemişsiniz" dedi. Öte yandan Cengiz, başkan adaylığıyla ilgili açıklama yaptı ancak Cimbom'da seçim olmayacak. İşte detaylar...

Cengiz konuşurken haber geldi: "Elbet seçim olacak"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray ve Socios.com arasında iş birliği gerçekleştirildi. Türk Telekom Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısına Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de katıldı. Başkan Mustafa Cengiz seçim gündemine yönelik açıklamalar yaparken, Galatasaray'da seçimin olmayacağı haberi geldi.Alınan bilgiye koronavirüs önlemleri kapsamında 1 Aralık'a kadar yasak olan genel kurul toplanmama kararı gelecek yılın mart ayına kadar uzatılacak. (HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

"Süpermen miyiz?"

Eleştirilere yanıt veren Cengiz, "Her eleştiriye saygım var. Ama Allah için yahu! Seçime girdik. Sonrasında 3-4 günümüz vardı. 31 Ocak’ta da sezon kapandı. Biz bu arada hocanın da onayıyla Ndiaye’yi yolladık. 3 günde oldu. Biz seçim kararını ilan ettiğimiz tarihten 31 Ocak’a kadar 45-50 gün var. Barcelona seçime giriyor transfer için 5 gün var. Cennet diyorum. 6 transfer dönemi geçirdik. 6 tane dayak yedik. Seçim kararını ilan ettiğimizden 4 Ocak’a kadar olan bölüm hariç kaç gün var? Ortada. Durum belli. Kimileri baskın seçim demiş. Siz baskın seçim görmemişsiniz. Bir önceki yönetim bize 20 gün bıraktı. Kadroyu kur, transfer yap. Süpermen miyiz" dedi.

Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Cengiz, "Değerli arkadaşlar, otoritenin dediklerine inanmamak, güvensizlik ve bir anlamda anarşi. Biz arkadaşlar başvurduk, cevabı 1 ay sonra geldi. Olağan Mali Genel Kurul için başvurduk. Denetleme raporu okutulmadı. Ağır tüzük ihlali yapıldı. Ankara’dan yanıt geldi. Geniş katılımlı toplantılara pandemi nedeniyle izin verilemeyeceğini söylediler. Yasal süreç tamamlanana kadar görevinin başındadır yazdılar. Denetlemesiz bir dünya olur mu? Bizim anlaştığımız denetim şirketi belli. Namusumuz, sütümüz denetleniyor. En önemlisi bizim ahlakımız bizim sütümüz.

Bize iş yaptırmıyorlar. Benim moralim bozulmaz. Geçirdiğim darbeler var. Aynı anda 4 ameliyat yok. İyi ki kalbime bir şey olmadı. Galatasaray ile kalbim devam ediyor. Akıl zaten yok! Anomiye düşmeyelim. Galatasaray başkanları yalan söylemez. Beyaz yalan diyorlar o olabilir. Evliler daha iyi bilir. Biz asla baskın seçim yapmadık. Talep ediyorlardı. İstediler. Ne kadar doğru yaptığımız ortada. Aynı anda 3-4 aday çıktı. Saat bile sektirmediler. Bundan rahatsız olmuyorum. Rekabet ne kadar zorluysa o kadar güçlü olursunuz. Hepsi Galatasaray için var. Etik etik diyorlar. Etiket için çıkmasınlar, etik için çıksınlar" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DA BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN ADI GEÇEN İSİMLERDEN OZAN KORKUT'UN SEÇİM AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...

"Elbet seçim olacak"

Galatasaray'da seçim için izin verilmzken Mustafa Cengiz, "Elbet seçim olacak. Bu pandemi de elbet bitecek. Enseyi karartmayın. Türkiye yaş ortalaması ortada. Ne krizler, faizler gördük. 1 gecede yıkılan dev şirketler gördük. Dinamik bir toplumuz. Benim kanaatim ortada. 1 yılda halledilir. Ebola 4 yıl sürdü. İnsanlar çalışıyor. İnsanlık pandeminin de üstünden gelecektir. Galatasaraylılara ve milletimize sabır diliyorum. 3-4 ay içinde pandeminin de üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi. (SEÇİM KARARI KONUSUNDA TÜZÜK İHLALİ Mİ VAR?)

Seçim olsaydı aday olacak mıydı?

Mustafa Cengiz, seçim için gerekli izinler verilseydi Aralık'ın 4'ünde nihai kararını açıklayacağını söylemişti.

Cengiz yaptığı açıklamada, "Resmi başvurumuzu yaptık ve bekliyoruz. Laf olsun diye başvuru yapmayız. Bunu not alın. İnanmadığımız hiçbir işe girmeyiz. 20 gün kala karar veririm. Yani 4 Aralık’ta karar vereceğim. Başvurup başvurmayacağım belli olur" dedi.

Galatasaray ligde son oynanan Kayserispor maçında sahadan 1-1 berabere ayrıldı. Teknik direktör Fatih Terim'in de maçın sonuna eklenen süreye ilişkin itirazı oldu.

Bu konuya değinen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Hocamız süre konusunda haklı. Genç hakemleri destekliyoruz. Ama futbolu güzelleştirmeye çalışanları destekliyoruz. 20 şut atıp gol atamazsın, 1 şut atarsın gol olur. Bu bizi üzüyor, kahrediyor. Hocamızı da. Bazen 6 saniye kuralı sadece bize işliyor. Başka takımlara işlemiyor. Hem de aynı hakemler tarafından. Bazen adam uzatıyor da uzatıyor. Alınacak puanlarımız var" şeklinde konuştu. (FATİH TERİM'İN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Mustafa Cengiz son olarak "Rakipler alınmasın, Türkiye'nin en büyük sivil dayanışma gücü Galatasaray'dır. Bizim taraftarımız, büyük bir taraftardır. Takım tutmak anlatılamaz bir histir. Yağmurda çamurda, cebindeki yol parasını yayan yürüyüp gelen insanlar var. Ölümüne! Tutku bu! Ben bunu gördüğümde çok duygulandım. Arkadaşlar babasının telefonunu gönderdi. Aradım. Bakü'den çok uzakta bir yerde yaşıyorlar. Allah kimseye evlat acısı vermesin, sıralı ölüm versin. Şehitlik mertebesi çok yüksek ama ateş düştüğü yere yakar.

Tasavvur edemiyorum. Allah kimseye vermesin. Ferid Dursunov'un babası Fazıl Bey ile konuştum. Çok duygusallaştık. Dedi ki, 'Evladım yaşasa, sizin telefon ettiğinizi bilse inan edin mutlu olurdu.' dedi. Bunu kullanmak istemiyorum. Bu diğer takımlar için de olabilir. Bu bir tutku. İnsan sadece maddiyatla yaşamaz. Maneviyatla da yaşar. Bizi burada tutan maneviyat, Galatasaray sevgimiz, tutkumuz. Bu tüm rakip takımlar için de öyle. Bu Türk şehidimiz bizi duygulandırdı. Milli duygularımızı da canlandırıyor. Allah ulaştırdığı en yüksek mertebede ona gani gani rahmet eylesin" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler